Last news in Fakti

13 Февруари, 2012 13:06 3 413 12

Айнщайн всъщност бил отличен ученик

  • алберт айнщайн

Противно на масово разпространеното схващане, Алберт Айнщайн изобщо не е бил слаб ученик. Градската легенда, че като малък геният бил едва ли не полуидиот и носел вкъщи най-много тройки, опровергава оригинално свидетелство с оценките от матурата на Айнщайн.

За разлика от учебните дисциплини обаче, младият Алберт действително се спогаждал трудно с авторитарните си преподаватели. Когато бил едва на 5 годинки, замерил възпитателя си със стол. Година по-късно тръгва на училище, където неизменно получава високи оценки.
 
За съжаление постоянните му спорове с преподавателите се обръщат срещу младия гений, откъдето тръгва и репутацията му на лош ученик. Един от учителите му го изгонва вкъщи с думите, че "доникъде няма да стигне".
 
Когато кандидатства в Швейцарската Политехника в Цюрих, Айнщайн се проваля на изпитите по история и география. Това го принуждава да се запише в друго училище през октомври 1895 г., в което наваксва достатъчно с материала по слабите дисциплини.
 
Когато отново се явява на матура, получава "шестици" по почти всички важни предмети. Със "Среден" е оценен единствено по френски език, но пък изгонилият го някога учител се проваля тотално като пророк.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 1 Отговор
    За сметка на това става най=големия мошенник сред евреите след като излъгва за ключор момент на Теория на относителността. Това е известното твърдение, че : "във вакума няма енергия". ТАзи лъжа държи до ден днешен човечеството в недостиг на енергия. Човеконенавистен и слуга на злите сили той умира притеснен и необичан с неспокойна душа.
  • 2 Prelude

    0 0 Отговор
    Първо, не става за лъжа а убеждение - целта на всеки учен е да разбере света такъв какъвто е, няма смисъл от лъжи тук.
    Второ във вакуума енергия наистина няма.
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Mnogo чифут много нещо! А и освен че не сте си прочели книгите сте наглеци! Щелите на науката са различни, Затова пък евреиската цел е лъжата и разрушението на света!

    За недоучените чифути като тоя по-долу ще кажа, че енергията е потенциал и вакума като таъв е с нулев потециал или с други думи с безкрайна енергия! ( прочети що е инплозия)
    А какво ще кажете масата нараства ли при субсветлинна скорост! А колайдера? А неутриното? А скоростта на светлината = световен рекорд!??
    Аинщаил лъже и то съвсем целенасочено или като всеки евреин е въздух под слабо налягане! Или е малоумник или лъжец = изберете сами! По=долу от евреин няма как да падне!
  • 4 Prelude

    0 0 Отговор
    Ти си недоразбрал и политически объркан. Енергията не е потенцял, може да бъде потенцялна, кинетична, топлинна ... Масата нараства при всякаква скорост (при близка до светлинната ефекта е значителен и не може да се пренебрегва). За кoлайдер за разлика от теб не само съм чувал, но и съм работил на такъв. Неутрината са интересни частици, но ти със сигурност не знаеш защо, не е свързано с енергията, и не стана ясно за какъв световен рекорд бръщолевеш.
  • 5 DerFicker

    0 0 Отговор
    Още като видя обръщения от сорта на "глупак" и "идиот" ми става ясно колко струва човека отсреща! Не може да напише правилно Айнщайн, имплозия, вакуум и подобни, не спазва препинателните знаци, които бележат съответните паузи в изречението. На всичко отгоре се предполага, че е усвоил основното в съответните теории и може да си позволи да спори с останалите!? Потенциал?! Как не! Вие сте завършили с пропуски прогимназията, нямам представа колко пъти са ви връщали за "доработка", а сега го раздавате лектори по физика на елементарните частици! Засрамете се!
  • 6 Гой

    0 0 Отговор
    Евреина лъже та се къса! Това го знаят и физиците и математиците! НЯма нищо по вярно от това, че потенциалната разлика създава енергия при реализация! Доколкото си спомням някакви елементарни частици доказано се движат по-бързо от светлината и масата им не нараства!?
  • 7 Prelude

    0 0 Отговор
    Едва ли е чудно че расизмът и простотията вървят ръка за ръка. Потенцялната енергия не означава енергия от вакуума. Скорост по голяма от скоростта на светлината във вакуум не съществува. Казах вече че в науката няма място за лъжи, но се допускат грешки. Айнщайн е допуснал две - и двете са резултат на необоснованата му вяра, и са доказателство че и най-проницателния ум може да бъде подлъган от интуицията си - същата интуиция която му е подсказала гениалната идея за геометричните принципи на гравитацията. Първата грешка е космологичната константа - резултат от вярата му че Вселената е стационарна, втората е отричането на вероятностните принципи на квантовата механика ("Не вярвам че Бог си играе на зарове"). Айнщайн доживява да разбере първата си грешка, която сам определя за "най голямата в живота му", но остава скептичен към квантовата механика.
  • 8 Марков

    0 0 Отговор
    На айнщайнищчетата трябва постоянно да се повтаря, а не да се доказва, че енергията не е маса, защото те от доказателства не разбират. Те са тъпи по рождение и некомпетентни по природа. Те нови знания не могат да усвояват, ами повтарят като папагали, това за което са ги излъгали. Те не знаят за тенераторите на свободна енергия, които вече се продават в Китай, Италия, Америка, Германия, Швеция, България и др. Тия гъзари дори не знаят, че скоростта на светлината никога не е била постоянна.
  • 9 марков

    1 0 Отговор
    По-некомпететнтен човек от Айнщайн в областта на светлината и гравитацията до сега не е имало /велик идиот/. В Квантовата Електродинамика Вакуум /Етер/ се дефинира като: Цикличен вектор в Хилбертовото пространство, унищожаван от оператора на броя на поражданите от него частици. В тази област е известно също, че цялата материя е произлезла от него и че енергията му е практически неограничена. На тази база сега се правят перпетуум мобилета които се продават в много страни: Америка, Австралия, Германия, Швеция, Италия и др. Това са устройствата на Андреа Росси - Е-сат устройство с КПД = 700%, на Илия Вълков /Юл Браун/ - генератор на ННО газ с КПД = 160% в Китай, Австралия, Америка, България и много други. А АЙнщайн остава неосведомен и невежа до края на жалкия си тъпоумен живот. Такива са и съвременните му подръжници. Когато се лъже за Айнщайн, това се прави с цел да не си купувате перпетуум мобилета, които са много евтини и ви пестят цялостната сума за електроенергия. Купувайте си перпетуум мобилета - те ще ви направят богати и независими!!!!!
  • 10 Стоян

    1 0 Отговор
    Уникално! Не бях виждал толкова тъпотия на едно място! Човек ще каже, че всички сте страхотни физици (а май само един е, или поне силно се надявам останалите да не са...). Не е нужно да ви се казва колко сте жалки, нали? Вие си го знаете.
  • 11 Вал40

    1 0 Отговор
    Айнщайнчо наистина е бил двойкаджия. Завършва с триста зора и после неможе си намери работа поради некадърност! С връзки го назначават в патентно ведомство и тогаа изведнъж "поумнява", като краде идеи и изобретения, които носят за патентоване.
    Затова няма никакви записки от ранните му години, преди да се превърне от пълен некадърник в "гений".
  • 12 Вал40

    1 0 Отговор
    Айнщайнчо наистина е бил двойкаджия. Завършва с триста зора и после неможе да си намери работа поради некадърност! С връзки го назначават в патентно ведомство и тогава изведнъж "поумнява", като краде идеи и изобретения, които носят за патентоване.
    Затова няма никакви записки от ранните му години, преди да се превърне от пълен некадърник в "гений".