Last news in Fakti

17 Юли, 2018 12:37 7 019 5

Планинско катерене с Ikarus (ВИДЕО)

  • ikarus-
  • raba-
  • планинско изкачване

Планинското изкачване е една от най-старите и любими дисциплини в автомобилните спортове на Стария континент. Целта на състезанията е съвсем проста - да се изкатери хълм или по-голямо възвишение за възможно най-кратко време, а до участие се допускат всякакви превозни средства от ретро мотоциклети до болиди от Формула 1.

Маджарите обаче имат още по-волни разбирания за планинското изкачване. Клипът по-долу е от състезание на 8 юли в гр. Полгар в Източна Унгария, в което мерят сили... двуосен Ikarus 260 и камион RABA.

Видеото показва най-чистото преминаване на трасето, но в други клипове от тренировките се вижда как жълтият рейс, наречен нескромно "Най-якият автобус в галактиката", взема тесни селски завои с плашещо висока скорост, а пилотът изцежда всичките му сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенчо

    17 2 Отговор
    Това беше забавно.
  • 2 JEEP

    7 3 Отговор
    На времето такива икаруси чоплеха от Хладилника до Алеко. Беше доста досадно изкачване. Да не говорим за пушека, който бълваха. Сега нямам идея как е.
  • 3 Бесен Язовец

    0 12 Отговор
    Те ся вече разбрах, защо пуши руския самолетоносач "Кузя" ми те руснаците са му сложили двигател от Икарус !
  • 4 Денчо

    7 2 Отговор
    Къде беше планината?
  • 5 някой

    7 1 Отговор
    Даа, автобуса става за филма "Скорост" ! И пътищата- може да са тесни, но копки и неравности почти няма! За разлика от Бг...