Last news in Fakti

22 Февруари, 2012 13:04 2 929 1

$90 000 за най-скъпата китара Fender

  • fender-
  • midnight opulence-
  • stratocaster-
  • китара

Ако сте финансово симпатичен безделник и в същото време ценител на истинската музика, непременно трябва да се отправите към Сингапур, където се продава най-скъпата в света китара Fender, известна на маниаците под името Midnight Opulence.

Цената на този колекционерски инструмент е $90 000. Украсен е с елмази, син топаз и смарагди. Металните детайли на китарата са покрити със сребро, а някои от тях са позлатени. Инструментът е направен в един-единствен екземпляр.
 
Технологичното изпълнение на този музикален шедьовър е направено от най-известния в света китарен майстор Юри Шишков, който работи в Fender Custom Shop и притежава супер престижното звание Senior Master Builder.
 
Счита се, че моделът Stratocaster е най-подходящ за джаз, блус и класически рок. На този етап към уникалната китара са проявили интерес около 15 души, в това число и хора от кралските семейства на Бруней и Малайзия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лео Фендер

    0 0 Отговор
    Попринцип и на "Tele" Plus Сънбърст ( maple ) с адаптери подтискащи шума за 2 000 долара съм навит ;-)
    Този страт малко са го претрупали ... даже много. Ценител музикант не би го харесал.