Last news in Fakti

8 Август, 2018 14:13 2 649 7

Facebook иска данни от кредитните карти

  • facebook-
  • банки-
  • кредитни карти-
  • търговия
Facebook иска данни от кредитните карти - 1

Ръководството на Facebook направи едно интересно предложение на американските банки. От социалната мрежа искат от банките финансова информация, като срещу това им предлагат нови клиенти. За целта от FB са разработили нов сервиз, базиран на платформата Messenger. Чрез новата система ще могат да се правят плащания.

От Facebook се интересуват най-вече от балансите на сметките и трансакциите с карти, както и информация за това от къде и какво се купува с помощта на банковите карти. Към момента Facebook води преговори с банките USB, Citigroup Inc., Wells Fargo & Co. и JPMorgan Chase, като според експерти целта на новото начинание е ад превърне социалната мрежа и в търговска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 робите на Зуката

    20 0 Отговор
    Тя тая "социална" мрежа отдавна е търговска,търгува душите на своите потребители !
  • 2 Охо

    7 0 Отговор
    Очакваше се. Следващото нещо ще поискат кода на домашната ви аларма. Нищо, нали не сте "важни", давайте! Може и направо долните си гащи да им дадете!
  • 3 Дзоро

    8 0 Отговор
    А, къде остана банковата дискретност? Фейса не е НАП, а частна корпорация. Не може банка да ти дава лични данни на частни фирми. А търсенето на клиенти е дълг на банковия мениджмънт. Това е плредното престъпление в света.
  • 4 ФакБук

    5 0 Отговор
    Когато хората осъзнаят вредата на тая факмрежа и я напуснат, ще дадат на зукера прав път към отвъдното
  • 5 Хаха

    2 0 Отговор
    Късно е,педалчето вече е милиардер...ю
  • 6 Калоян

    1 0 Отговор
    Не мислете че само Facebook взима тези данни дори вече започна да ги взима но Google също ни ги краде телефонните ни следяд и записват какво правим
    Android е 8 гб а windows 4 а в windows има много повече неща и е за компютър 2 гб са ви операционната система другото е следеното на данни те ви нищо чудно да ни взимат пари от картите от всеки по 1$ на месец 1$ по 5 000 000 000 това са много пари дори и на година да го правят а сега и Facebook е решил да го употребява аи messenger беше пуснал бета версия на това което ще правят сега
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.