Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 11:36 4 451 8

Suzuki показа новата Katana

  • suzuki-
  • katana-
  • gsx-s1000f

Suzuki представи официално новото поколение на култовата Katana. Дизайнът на мотоциклета съвместява автентичния облик от 80-те години на миналия век и съвременен стил. Цената все още се е известна.

Новата Katana е базирана на GSX-S1000F и има същите технически характеристики - четирицилиндров двигател с водно охлаждане, обем 999 см3 и мощност 148 к.с., 43-милиметрова вилка KYB, алуминиева рамка и спирачки Bremdo.

От Suzuki са се постарали да съхранят в максимална степен дизайна на незабравимия модел от 1981 г., за да направят мотоциклета разпознаваем. Може би именно затова резервоарът има вместимост от едва 12 литра, което може да се окаже проблем при тегло 215 кг.

Новото издание на култовия байк няма да робува на електрониката. Оборудването включва само ABS, тракшън контрол, LED светлини и течнокристален дисплей, което е направо нищо в по днешните стандарти.

Оригиналната Katana е разработена от германското студио Target Design по поръчка на Suzuki. Оформлението на мотоциклета е дело на бившия дизайнер от BMW Ханс Мут. По-късно под същото име започва да се продава богата гама от спортни и туристически байкове, последният от които излиза през 2006 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    11 0 Отговор
    При тегло 250 кг. и резервоар 12 л., това ще "брои" бензиностанциите! При 6/10 разход, направо си за никъде...

    Коментиран от #5

  • 2 Ценител

    8 7 Отговор
    Джендърски ценности. Практичността и здравият разум вече са мръсна дума. Всяко вещ трябва да те вбесява с нещо, независимо колко скъпа и "премиум" е (Дори масово колкото по-скъпа, толкова повече абсурдни и непрактични решения в нея. Смартфоните са друг типичен пример).
  • 3 катана

    5 1 Отговор
    Стария е по готин
  • 4 Мани бегай

    1 0 Отговор
    Не ме впечатлява, дано само не развалят Бусата.
  • 5 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    6л. разход ако не го натискаш, поиграеш ли си с тягата и оборотите и лесно отива към 8-10л. Или трябва да търсиш бензиностанция на всеки 150км, за да не останеш на пътя.

    Коментиран от #7

  • 6 гост

    1 2 Отговор
    кви са тия 6 литра на 100 гоуфа ми харчи по-малко на дълго
  • 7 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Така е, прав си, но имах предвид управление тип "возене", както и факта, че е нов мотоциклет, вкарани са нови технологии и материали, т.е. приемам, че са свалили разхода с 20%.
  • 8 незнайко

    0 0 Отговор
    Решението с водния радиатор, който се вижда на последната снимка е много добро !