Last news in Fakti

5 Октомври, 2018 18:11 2 636 5

Щатските пилоти ще се учат на нов Boeing

  • boeing-
  • t-x-
  • учебен самолет

Американският производител на авиационна, космическа и военна техника спечели Boeing търга, обявен от Министерството на отбраната на САЩ за доставка на нов учебен самолет за бъдещите американски пилоти. T-X ще замени легендарния Northrop T-38 Talon, създаден през далечната 1959 г., на който са се обучавали 75 000 летци от няколко поколения. Общият нальот на T-38 надхвърля 13 млн. летателни часа.

Договорът с Пентагона предвижда Boeing да достави на ВВС 351 бройки T-X, оборудване за обслужването на самолетите и 46 симулатора. Общата стойност на контракта е $9.2 млрд. (€7.98 млрд.). Неотдавна Boeing спечели и търг за доставката на самолети-цистерни за американската армия.

Boeing T-X е разработен съвместно с шведския производител SAAB. Развива максимална скорост 1 300 км/ч и има таван 15 000 метра. Новият учебен самолет има турбореактивен двигател F404 на General Electric, какъвто отдавна се използва от многоцелевия изтребител F/A-18 Hornet.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С ШВЕДСКИЯ СААБ ЛИ КАЗАХА..???

    12 6 Отговор
    МАЛЕЙЪЙЪЙ МНОГО СА ЗЛЕ ТИЯ И ТВА ЛИ НЕ МОАТ ДА СИ СДЕЛАТ .? .А ИНАЧЕ НА НАС НЕ НИ ДАВАТ ДА СИ КУПИМ ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ШВЕДИ НОВИ САМОЛЕТЧЕТА.
  • 2 брадвата

    4 1 Отговор
    А ние за 1/10 от тая цена искаме да купим не 1/10 от 351, а само 8.. Кой е тъпият в случая? Щото за нас, дали ще са Ф16, Ф18, или тоя учебния нема много значение. Поне да са двуцифрена бройка..
  • 3 брадвата

    7 6 Отговор
    или 51 броя су-35-ци от поколение 4+++
  • 4 M. A. G. A.

    5 1 Отговор
    Военните ни пилоти предпочитат Грипен, политиците Ф-16. Сигурно ББ вече съжалява че ги покани в комисията.
  • 5 VickieMichalik

    0 2 Отговор
    Аз правя $ 86 на час, работейки от дома. Бях шокиран, когато съседът ми каза, че средно е $ 95, но виждам как работи сега. Сега чувствам толкова свобода, че съм мой шеф.

    Това е, което правя >>>>>> www.InfoPay9.com