Last news in Fakti

16 Януари, 2019 16:51 2 514 1

Кошмарът на шофьора - виртуална тъща

  • valeo-
  • voyage xr-
  • виртуална реалност-
  • ces 2019

"Прозрачното ремарке" не е единствената новост, представена от Valeo на тазгодишното изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас. Френският производител на части за автомобилната промишленост показа и устройство за виртуално присъствие в автомобила.

Voyage XR се състои от датчици, сензори и камери, които се монтират в салона на колата. Те позволяват на човек да се "вози" в нея дори да се намира на хиляди километри само с помощта на очила за виртуална реалност.

Системата има разнообразни приложения. С Voyage XR могат да се обучават водачи на камиони или да се наглеждат деца, чиито родители са им позволили да карат автомобила. Благодарение на системата възрастни членове на семейството могат да се отправят на пътешествие с родствениците си с ефект на "пълно потапяне".

Самият шофьор също може са вижда виртуалния си спътник в огледалото за обратно виждане. "Аватарът" на свой ред може да променя ъгъла на видимостта в купето, да визуализира снимки на дисплея на информационно-развлекателната система и да разговаря с водача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AUDI

    7 0 Отговор
    Казваш на жената "Отивам за риба" и вече нищо не е същото ....