Last news in Fakti

4 Февруари, 2019 10:21 8 566 23

Шарнирно съчленен автобус, който минава отвсякъде

  • ямал-
  • в-4в а-20-
  • автобус-
  • всъдеход
Шарнирно съчленен автобус, който минава отвсякъде - 1

Иновацията е руска разработка и е дело на компанията Ямалспецмаш, занимаваща се с производството на тежки всъдеходни машини. Последният ѝ проект, който виждате на снимката, представлява автобус, базиран на тежък двуосен шарнирно съчленен снегоход.

Кабината е беларуско производство и е заимствана от камионите МАЗ-MAN. За първи път подобна машина, дело на Ямалспецмаш, е предназначена не за превоз на товари, а на хора.

Специалният пасажерски отсек е направен в завода Урал, а новата машина получава обозначението Ямал В-4В А-20. Предвижда се подобни всъдеходни автобуси да работят в Камчатка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рътьо Тъпанчев

    18 35 Отговор
    Това е много стара разработка и не е руска другари!
  • 2 японец

    47 14 Отговор
    Като от онзи виц е: "Тия руснаци какво ли не измислят само за да не направят пътища"

    Коментиран от #5, #6, #7, #10

  • 3 МиБДим

    23 5 Отговор
    Това е трактор Т-150 с двигател на МАЗ
  • 4 GOLF R

    12 7 Отговор
    през алфи минава ли?

    Коментиран от #11

  • 5 да си знаеш

    43 7 Отговор

    До коментар #2 от "японец":

    Такива се изпозват в Крайният Север-кьдето е добива на нефт и газ.Там са хил.километри пустуш-и вечно замрьзнала земя.Какви пьтища те гонят пич-при минус 40--50 градуса....
  • 6 ТО ТУКА ДЕТ КЪТ ТЕРИТОРИЯ

    22 5 Отговор

    До коментар #2 от "японец":

    Е ХИЛЯДА ПЪТИ ПО МАЛКА Е ТРАГЕДИЯ А ТАМ НА СЕВЕР ДО ГРАДОВЕТЕ СИ ИМА ПЪТИЩА ДЕТ СА КЪТ ТАВА ГЛАДКИ А В ТУНДРАТА И ГОРИТЕ ДЕТ НЯМА ЖИВ ЧОВЕК ЗА КВО ТИ СА ПЪТИЩА.. ?,":???,,!!!!
  • 7 БАРС

    28 7 Отговор

    До коментар #2 от "японец":

    А бе будала Зашто оплюваш руснаците а в пустинята невада в долината на смъртта да не би да има пътищта
  • 8 АВИОМЕХАНИК

    8 11 Отговор
    Катарпилар са с двигатели на Белаз и шаси от Каматсу!
  • 9 Batushka

    20 0 Отговор
    Идеално за Тракия....
  • 10 САП

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "японец":

    Какви пътища те гонят тебе в тия области. Няма икономическо основание за тях. Да не говорим как се строи път върху лед. Магаданска област плътност на населението 0,312 души на квадратен километър. Чуко́тски автономен окръг. 0,0684 души/km². Камчатският край 0,68 души/km². В изброените области
    на русия живеят под един милион души на площ над 14 пъти територията на България. Сравни със България област Видин е от най слабо населените с 33,3 души/km² а пътищата са лоши.

    Коментиран от #18

  • 11 Т 92

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "GOLF R":

    Минава!
    Даже и през голфове минава!
  • 12 Бат Мишо

    12 0 Отговор
    Точно със същото ни закараха до Ивдел в Екатерининбургска област кът ходихме на поход до Прохода Дятлов - кът градски транспорт е там от много години ...може да е нов ДВГ или боя ама СЪЩАТА ПО СМИСЪЛ конструкция на автобус а местата откъдето минава и пеш не се минават - пътищата са проходими само зимата ....
    почне ли да се топи или да вали дъжд АСОРЕ МИО СОЛТАНТО ФЕЛИЧЕ а като е сухо коловозите са колкото човешки ръст от Уралите и Джуганите...разбира се ИМА ХЕЛИКОПТЕРНИ ЛИНИИ - каца между няколко села -в хелито има и магазин - газ кибрит олио патрони .....кът идът с каруците на пазар хем вземат пътниците на обратно към съответното село от поляната в нищото -демек спирката - цопната е така че да е посредата на няколко деревня да ги обслужва едновременно

    Коментиран от #15

  • 13 Герге Тепавичарски

    20 1 Отговор
    Абе, оплювайте всичко, имате възможност. Само да вметна, че град като Анадир в Русия има неофициална средна заплата от порядъка на 3 хил. лв. +- 200-300 заради разликите в курса на рублата... Впрочем и в България биха били полезни зимно време, когато често има свлачища, няма пътища и хората се оказват откъснати от света за седмица-две. А колко язовира в последните години потопиха под вода околните селища... Аз бих бил щастлив и такова производство да имаме - допотопно, като издялано с тесла и длето, ама работещо и с растящи заплати, ама и такова нямаме - всеки месец няколко чужди инвеститора бягат от Обетованата земя на Боко и комунистите...
  • 14 гост

    9 0 Отговор
    оооо и лебедка има,за дърва е перфектно
  • 15 отчаян от живота в бьлгария

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бат Мишо":

    точно такова животно ни требе тука ,за стихиини бетствия ,видяхтели скоро какво стана в родопите ,сняг до гуша ,тькмо ще превозва хляба по закьсалите раиони и ще превози пенсионерите ,да си вземьт пенсията в градь и до болница ,ако се наложи ,не им се присмиваите ,те си правят техника за всякькви раиони ,ние тика сме за смях ,да не говорими тука за снегопочистването ,тоя знаеш ли ква работа ще вьрши ,няма докин,сложи ли ножа и песькара .
  • 16 Trendafil

    5 2 Отговор
    Ей с тва да застанеш на светофара до някоя м-ка или амг. Ще мина през тях.

    Коментиран от #17, #21

  • 17 Московский комсомолец

    2 15 Отговор

    До коментар #16 от "Trendafil":

    Вечният стремеж на мурзилките- да унищожат нещо хубаво и технологично, с някой дялан с теслата таралясник! Ако дадат Сибир на японците и китайците, за 10 г ще им построят магистрали и аутобани!

    Коментиран от #20

  • 18 Московский комсомолец

    2 10 Отговор

    До коментар #10 от "САП":

    В Канада и Аляска да не би условията да са различни бре? Ама хората и там си имат пътища- аутобани и магистрали!

    https://m.youtube.com/watch?v=S9f6Njk-Jfw

    Коментиран от #19

  • 19 САП

    14 0 Отговор

    До коментар #18 от "Московский комсомолец":

    Вземи разгледай пътните карти на Аляска и и и за северните части на Канада и чак, тогава пиши. Асфалтови пътища има само където има силно развита минна индустрия и градове над 10 000 население много рядко са това, което показва клипа. Напоследък доста често вървят документални филми за тираджии каращи по лед. И се обяснява че товарите се карат само зимата. Същото е и в русия. До много населени места с население, под 1000 души няма пътища и в САЩ и Канада. Нещата се карат зимата по леда или по вода лятото.
  • 20 Пижо без Пенда

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "Московский комсомолец":

    Българското племе е богато на такива идиоти като теб. Руснаците са си запазили природата както никъде на друго място по света. Ако бяха други....върви да видиш какво остава след мръсните, миризливи янки там , където са вадили шистов газ. Върви да видиш какво е останало от атола Бикини след ядрените им опити на това райско кътче от земята. Японците щяха да наблъскат територията с влакове, линии и тям подобни технически нововъведения. Така, че Господ Бог знае на кого какво да даде. А сега, заради такива малоумници като теб на нас ще ни вземе това, което ни е дал.

    Коментиран от #23

  • 21 германеца

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Trendafil":

    защото те е яд че неги притежаваш ,поради факта защото са скьпачки ,и ти злобееш за това ,или си някькьв комплексар,див селянин тьп.
  • 22 Ехаааа

    0 2 Отговор
    Това животно автобус ли е? Руска измишльотина. Когато не можеш да направиш нищо си измисляш идиотщини! Ако сложа магарето от пред и каруцата от зад пак ли е автобус? Ама селски!
  • 23 Ихаааа

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Пижо без Пенда":

    Каква природа са запазили май не е ясно на някого! Що радиация са създали из русията за векове напред това май някой дори не го и знае! А и се готват за атомна зима по света! Нищо, че и тях ще ги няма, само водка да им дадат преди това!