Last news in Fakti

19 Март, 2019 12:28 2 969 7

Мотоциклетът, който може да лети (ВИДЕО)

  • lazareth auto-moto-
  • летящ мотоциклет
Мотоциклетът, който може да лети (ВИДЕО) - 1

Френската компания Lazareth Auto-Moto показа едно интересно видео на своеобразен ховърбайк, който носи моделното обозначение LMV 496. Впечатляващото е, че това превозно средство може да се движи по стандартните пътища, но може и да... лети!

Lazareth LMV 496 е построен на базата на къстъмбайка LM847, но вместо 4.7-литровият двигател от Maserati е оборудван с четири турбини, работещи с керосин. В конструкцията е използван карбон-кевларен композит и други високоякостни и леки материали.

Трансформацията на положението на колелата (от вертикално в хоризонтално) става само с натискането на един бутон, а в спиците на всяко от колелата е интегрирана по една турбина. Системната мощност на четирите е 1 300 конски сили. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 333

    5 1 Отговор
    Якооооо.
  • 2 гост

    6 4 Отговор
    Идиотщина, ама пълна. Инженерите в днешно време могат да направят много неща, но когато това нещо е изразходило милиони и труда на висококвалифициран персонал някак си е глупаво, защото реално нищо не е постигнато. Разбирам да се движи, да спре в колоната коли и да литне, ама това не е случая, както се вижда е бутафорно и е прикачена с въжета.
  • 3 Реалист

    5 2 Отговор
    Стига бе - името на компанията е ...лазарет, хахаххаа.... Там където ще отидеш след като се изтърсиш между перките. Това си е месомелачка голям размер с 4-ри ножа. тея вече и за донори няма да стават а само за кучешка храна.
  • 4 незнайко

    4 0 Отговор
    За разлика от електродвигатели, турбините се контролират много по трудно ! Затова не го видяхме да лети в БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ !
  • 5 Ivan S

    5 0 Отговор
    До преждекоментиращите скептици: Това е ГОЛЯМ успех !!!Свидетели сте на началото!
  • 6 гост

    1 0 Отговор
    а някой забеляза ли свързващите въжета
  • 7 Олинезко

    2 0 Отговор
    Караш, падаш и ставаш на ситно смляна лютеница - язък за човеко, но докато ги пуснат в производство вече ще правят човешки клонинги и ще се появят лафове от типа - на тоя не му дойде акъла вече трети клонинг утепа с тея матори.