Last news in Fakti

28 Март, 2019 14:13 1 837 1

Jaguar Land Rover срещу грипа и алергиите

  • jaguar-
  • land rover-
  • здраве-
  • утлравиолетова светлина

Бъдещите модели на Jaguar Land Rover ще предпазват пътниците си от зарази с помощта на нова система за дезинфекция, работеща с ултравиолетово лъчение (UV-C). Технологията е заимствана от медицината, в която се използва успешно повече от 70 години за обеззаразяване на вода, филтрация на въздуха и стерилизация на повърхности.

От JLR смятат, че добавянето на UV-C в климатичните инсталации на автомобилите може да помага за разрушаването на ДНК-то на патогенни микроорганизми, които проникват в салона с въздуха. За целта ще се използва лъчение със светлина с дължина на вълната 200-280 нанометра.

Технологията позволява унищожаване на бактерии и вируси, включително и резистентни на антибиотици микроорганизми, известни като супербактерии. Според главния лекар на Jaguar Стийв Айли собствениците на автомобили прекарват средно по 300 часа на година в колите си и това време може да се оползотворява за медицинска профилактика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    10 0 Отговор
    ето тук вече може смело да се говори за прогрес