Last news in Fakti

15 Април, 2019 12:09 9 115 35

Проблеми за Tesla: Стари модели с нови цени

  • tesla-
  • продажби-
  • стари технологии
Проблеми за Tesla: Стари модели с нови цени - 1

Компанията Tesla трябва срочно да обнови своите по-големи модели, но Илон Мъск няма нито време, нито сили да направи това. Що се отнася до пазарите в САЩ, Tesla продължава да е едноличен лидер в продажбата на електромобили, но това се дължи основно на новия евтин Model 3.

Проблеми за Tesla: Стари модели с нови цени

Останалите модели на марката, обозначени с индекси S и X се продават все по-зле. Концепцията и технологиите им се нуждаят от обновяване, но това не се случва. Цените им обаче продължават да растат нагоре. Всичко това води до отстъпление на пазарните позиции, като японските марки и GM настъпват все повече.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електрошок

    25 14 Отговор
    Нямат конкуренция,затова няма обновяване.
  • 2 Driving pleasure

    27 23 Отговор
    Стига бе... цените им растяли - ма нали щха да падат цените кво стана... а и продажбите на модел 3 падат цъ цъ... да не е да вземем да отменим електрификацията и да се поболеят ватманчетата

    Коментиран от #20

  • 3 Ники

    21 19 Отговор
    Тази компания за мен е пътник ... тия неща се супсидират от държавата неофициално ... както и apple и др ... но е еднократно после трябва да се оправят сами ... вече има алтернативи на тесла .. имаха някакъв бум ... но вече няма нищо ново ... и спадат продажбите ... и ще вървят надолу ...
  • 4 Random

    18 19 Отговор
    Теслътъ за 35000$ умре. Няма да има такава. Скоро и Теслъ нема да ги има.
  • 5 Каракуд

    25 12 Отговор
    Тесла се опитва да бъде масов производител с инфраструктурата на нишов производител, но вече този хитър номер не минава, клиентите станаха много, не може обслужването на автомобилите да става само по телефона и на двора, инвеститорите не са толкова ентусиазирани колкото преди, шараните май не се увеличават с темповете които друсаното африканче предричаше, голям камион няма да има, У-модела не е това което се очакваше, акциите падат, старите модели не се продават, пирамидата май ще рухне. Не ме разбирайте погрешно, миксерите имат голямо бъдеще, просто не съм убеден че бизнес модела на Тесла е най добрият, въпреки че са технологичен лидер.
  • 6 123

    15 6 Отговор
    Ами те и в Китай 70 % от продаваните електромобили, които за миналата година гонят 2 милиона са китайски. Нормално е повече да се търси местно производство - няма акцизи, помощ от държавата и други. Сега 2020 като излезе реалната конкуренция ще им е трудно с модели от преди 6-7 години.
  • 7 Никой

    17 7 Отговор
    Определено има "канибализъм" между модел 3 и другите модели на Тесла, но все пак за премиум електромобили S и Х се продават доста добре. Защо ги сравнявате с Болт и Лийф, а не с Ipace и Etron? При положение, че Модел S излезе преди 8-9 години, учудващото не е че се продава по-слабо, а че няма конкурент, който да се продава повече. Замислете се. Другите показват концепти и обещания, а тук говорим за няколко годишни модели на електрички.

    Коментиран от #17

  • 8 гост

    13 10 Отговор
    Цените растат друг път. Напротив, спаднаха с 10%. Кажете ми друга марка, която си е намалила цените с 10%? Все едно едно Ауди да му искат 70х.евро вместо 77х.евро. Това кога ще стане? Никога. Когато колата е добра няма нужда да се обновява и си има предел на продажби, до които може да се стигне преди да се предприемат някакви подобни стъпки, може дори да не го обновят ако преценят, че няма нужда от този модел.

    Коментиран от #24

  • 9 не вярвайте на тая секта

    20 16 Отговор
    Безумни цени за смартфон на колела с кофти сгобка и два електромотора !
  • 10 Негостоприемен

    4 9 Отговор
    Чакам "гост" да се включи с поредната си дрис.ня
  • 11 Нормално

    13 4 Отговор
    И аз да съм приготвил пари за Тесла модел S или Х, ще предпочета да изчакаме новия фейслифт и/или голямата батерия с пробег 800 км, които се очакват до края на годината. Ако на някой не му пука за тези неща, не вярвам да е незаинтересован от два пъти по-бързото зареждане предлагано вече на supercharger-ите, от което може да се възползва само модел 3. Новият фейслифт ще е с батериите на model 3.

    Коментиран от #14

  • 12 Кристална топка

    16 8 Отговор
    "голям камион няма да има, У-модела не е това което се очакваше"

    Откъде черпиш тази информация? То и модел 3 нямаше да има, а 400 хиляди желаещи уж бяха блъф. Само където е номер едно по продажби, а останалите негови "убийци" все още се предлагат на картинки.

    Коментиран от #13

  • 13 Информиран

    10 7 Отговор

    До коментар #12 от "Кристална топка":

    Как откъде черпя информация, като няма нет интервюирам любителите на Тесла от Столипиново и Максуда

    Коментиран от #15

  • 14 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "Нормално":

    Много добре,написано.До по-горния коментар,не мисля че пиша дрис-ни.Дали ще фалират или не,незнам,но всички ще спечелят,ако ги има.
  • 15 Кристална топка

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Информиран":

    От Каракуд ли?

    Коментиран от #16

  • 16 Каракуд

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Кристална топка":

    Да, също така от нета, а в махалата има една жена която много разбира, слушам я какво казва.
  • 17 Каракуд

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Никой":

    Явно никой друг не е готов да продава на загуба. Друга причина за липсата на конкуренция е че никой не е такъв ловък манипулатор като друсаното африканче което постоянно е на загуба но намира шарани и им продава мечти
  • 18 Умен

    5 5 Отговор
    Когато колата е добра няма нужда да се обновява и си има предел на продажби, до които може да се стигне преди да се предприемат някакви подобни стъпки, може дори да не го обновят ако преценят, че няма нужда от този модел.

    Евалата брат ми, много си прав ! Радвам се , че виждам един трезво мислещ човек като теб.
    За това Нисан ГТР 35 се прави от 07 чак до сега и само фейсове...Ми к'во да му подобрят ?
    Струва 100 000 € и срива с земята поршета и тем подобни за 2-3 пъти повече кинти,пък колко държи на зверски тунинг щом ги правят по 2 хиляди и кусур коня ??? Брутален!!

    Коментиран от #34

  • 19 333

    7 2 Отговор
    Model S и X не поддържа новия суперчарджър, което означава, че Model 3 ще зарежда повече от два пъти по-бързо. 120 срещу 250kWh. Всъщност не два пъти, защото Model 3 е с по-малка батерия и харчи по-малко ток.
    Близо три пъти по-бързо ще зареди за еднакво изминато разстояние. Разликата в цената е доста сериозна, и трябва да си луд, за да си купиш стария модел. А, и старите загряват и ограничават мощността за минути, Model 3 доста по-трудно.
  • 20 Да да

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    Нещо прогнози няма ли да дадеш ? Кога,как? Чета ви кухите коментари за електромобилите с антиелектрика и като цяло нищо не сте познали,а Тесла скоро ще продаде милионния си автомобил! Ама са нишов производител де. Нещо като Ферари !

    Коментиран от #22, #26

  • 21 ЗА КУПУВАЧИТЕ

    1 2 Отговор
    ДА ВИ ИМАМ ПРОБЛЕМИТЕ?
    ЧЕТЕТЕ НАДОЛУ ДА ИМ СЕ ЧУДИШ НА АКЪЛА!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 греша уе

    5 0 Отговор
    защо сравняват двг-хибриди с електрокарчета?
  • 24 Язе

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Веднага ти казвам-Шкода Суперб.В момента за тди има 20% отстъпка.В БГ кажеш ли,че ще плащаш в брой колата и 10% пада цената без пазарлък.Не за всички марки но повечето са така.
  • 25 Тит Ливий

    5 6 Отговор
    Учудващо е колко много хора работят по бензиностанциите и около тяхната поддръжка в България, и направо сън не ги хваща от електрическите автомобили, защото ще си загубят работата. Искам да ви успокоя, ще имате работа поне още 10 години, защото тук изоставаме винаги, но ви съветвам да се преориентирате, защото на зарядните станции работят максимум по един човек, ако има кафене и той не проси бакшиши, затова че ти е налял гориво (в случая - заредил колата) или измил прозорците...
  • 26 Антиелектрика

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Да да":

    Само да питам, ти можеш ли да четеш изобщо, та квалифицираш кой коментар е кух и кой не? Освен да пишеш простотии с чужди никове и да въртиш геврека, май друго не можеш!

    Коментиран от #27

  • 27 Да да

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Антиелектрика":

    А ти имаш ли да кажеш нещо по темата или ти е достатъчно да се заяждаш с коментиращите?

    Коментиран от #28

  • 28 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Да да":

    Колкото ти имаше да кажеш по темата като ме намеси в тъпия си коментар.
  • 29 Тръмп

    1 2 Отговор
    Статията е руска!!!Ха-ха-ха!Чакаме Путин да сглоби с голи ръце ел.Молотовка с пробег до Луната!!!
  • 30 Тръмп

    1 2 Отговор
    Тесла прави стари модели а Путин-ничево!!!
  • 31 iko

    2 1 Отговор
    То и аз си купих тесла за 5 лева от магазина до нас. На нея не пише къв модел е,ама добре кове пироните.Не вярвам да и падне цената скоро.
  • 32 УСПЕХ НА ЖЕЛАЕЩИТЕ ,ДАНО ДА СИ КУПЯТ

    2 1 Отговор
    ТЕСЛА.АЗ ЩЕ СИ КАРАМ КОЛА С ДВГ.ХАЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ
  • 33 гост

    0 0 Отговор
    Тесла е чук.
  • 34 Reptile

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Умен":

    Нисан е евтин и много бърз автомобил, но няма издръжливостта на Порше! При тесовете в Гемрния от 3 коли на две им гръмнаха моторите. Истина е, че редовият потребител не може да натиска така, както пилот, но е ФАКТ, че Порше е много по-добре проектиран и изпълнен автомобил.
  • 35 Radara

    0 1 Отговор
    Тесла обявиха преди няколко дни новият си ъпгрейд на колите С и Х. Изцяло нов мотор който вдига пробега значително със нови батерии и подръжка на 250кв. чардгъри. и още 20 ъпгрейда по незначителни. И свалят малко цените.