Last news in Fakti

26 Юли, 2019 12:33 2 517 9

Microsoft инвестира $1 млрд. в изкуствения интелект на Мъск

  • microsoft-
  • илон мъск-
  • изкуствен интелект-
  • инвестиция-
  • инвестиция

Най-важното технологично развитие в историята

Microsoft инвестира $1 млрд. в изкуствения интелект на Мъск - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Технологичният гигант Microsoft инвестира колосалните 1 млрд. долара в проект на Илон Мъск, който цели да репликира човешкия мозък като изкуствен интелект, предадоха световните технологични медии.

Целта на компанията OpenAI на Мъск е да разработи първият AGI или artificial general intelligence – общ изкуствен интелект. Разликата между него и тези ИИ, които вече съществуват, е че този на Мъск ще може да научи и развие множество способности и когнитивни функции, вместо само един тип. Основната цел на OpenAI е да пресъздаде човешкият мозък и всичките му особености и капацитет в синтетичен вариант.

“Създаването на AGI ще бъде най-важното технологично развитие в историята ни. Потенциалът му е безкраен и ще използваме парите, за да го разработим”, коментира директорът на компанията Сам Алтман.

Microsoft и OpenAI ще си партнират в създаването на технологията на този тип суперкомпютри, които ще използват новия изкуствен интелект, пише вестник СЕГА. До момента екипа на Мъск е постигнал огромни успехи, като разработеният от тях ИИ е успял да победи най-добрите играчи на “Дота 2” в света – една от най-трудните стратегически компютърни игри.

Макар и да е част от създателите на OpenAI, Илон Мъск неведнъж е предупреждавал за опасностите, които идват с изкуствения интелект и как неговото разработване е по-опасно и от ядрени оръжия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Парвус

    6 13 Отговор
    Рашка кога??? Да бе - то при тях всички са с изкуствен...

    Коментиран от #6

  • 2 Jack Bauer

    15 1 Отговор
    Е сега вече поредицата "Терминатор" от категория "екшън" ще премине в категория "документални" филми.

    Коментиран от #5

  • 3 гост

    8 3 Отговор
    Това, което се опитват да направят е да има връзка от една част на мозъка до друга и тази информация да преминава и да се обработва от чип. Или това е решение за хора с протези, претърпели инсулти и други мозъчни увреждания. Един вид чипът може да активира необходимите неврони и да задвижи обездвижен крайник, нещо което би било огромен напредък, хуманоидните протези ги има, но не и управлението за тяхното движение. Или след време може да се окаже, че хората могат да получат нов крайник и той да функционира така, както нормален такъв посредством изкуствен интелект и този чип. Операцията за поставяне на имплант не изисква дори шев.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ToSoon

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Jack Bauer":

    Взехте ми думите от устата !!!
    Фен съм му на Мъск,но това е доста голяма крачка и изисква невероятна отговорност.Това ако се изтърве ... Вие сте го напили какво ще стане .
  • 6 Random

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Парвус":

    Смисъл от изкуствен интелект == 0 !!!
  • 7 Размисли

    4 3 Отговор
    Абе то като нямаш естествен интелект не виждаш и смисъл от изкуствен.
    Но , другите отстрани го виждат - виждат че имаш нужда ... Ха-ха-ха
  • 8 594

    3 0 Отговор
    Те майкрософт и в нокия инвестираха...
  • 9 До 594

    0 0 Отговор
    Да се, ама махнаха старта и управа и определени са на прав път.