Last news in Fakti

29 Юли, 2019 18:22 5 610 7

С танк на абитуриентския бал

  • танк-
  • лимузина-
  • под наем

Защо да вземате лимузина под наем ако може да засенчите всички с доста по-впечатляващо возило? Британска компания предлага на клиентите истински танк, преустроен за купонджийски турове из Лондон.

Законите във Великобритания не забраняват движението на такива машини по пътищата за общо ползване. Условието е веригите да са гумени и скоростта да не превишава 20 мили/ч (32 км/ч).

Собственикът на компанията за отдаване на танкове под наем Ник Мид се захванал с верижните машини преди 30 години, когато му попаднали два запазени екземпляра. Той решил да запази единия за себе си, а другия да реставрира и продаде на печалба.

Плановете на Ник обаче се променили, когато получил оферта да даде единия танк под наем за един ден. Получените пари покривали половината от цената му и бизнес моделът се избистрил от само себе си.

"Лимузината" на Ник Мид тежи 17.5 тона. Дълга е 6.71 и широка 2.44 метра, но маневрира по лондонските улици значително по-лесно от традиционните си аналози заради способността да се завърта на място.

Засега в пасива на танка има само един пътен инцидент. При един от курсовете в британската столица случайно отнесъл страничното огледало на микробус Ford.

Екстравагантно удоволствие като придвижването с танк в града обаче няма как да бъде евтино. Цената е £1 600 (€1 761) на ден.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бобо

    9 0 Отговор
    Ще го наема в деня за заплата.
  • 2 Порно

    10 3 Отговор
    Само дето не е танк , а артилерийски влекач.

    Коментиран от #5

  • 3 РЗС

    4 2 Отговор
    тия джендъри англетата не са били в армията и няма как да знаят кое какво е, толкова са вдлъбнати че дори не правят разлика между свиня и хипопотам
  • 4 sds

    4 1 Отговор
    Динко да смаже конкурента

    Коментиран от #6

  • 5 Чичо АДИ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Порно":

    Бутач е но не артилерииски а за теб!! Бойна машина за пехота е мотострелкова ! Поне разгледай подробно .
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "sds":

    Точно така. Едва ли му е дошло на ум да сложи ГУМЕНИ вериги на танка си ( ако може) и да прави курсове през май !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.