Last news in Fakti

8 Август, 2019 12:40 3 192 8

Къде са най-евтини и най-скъпи такситата

  • такси-
  • цени

Отговор на този въпрос ни дава едно проучване на HSBC, които за основа взимат предвижването с такси от летището на съответния град до неговия център. Различните разстояния между летищата и градовете хвърлят сянка върху точността на изследването, но то все пак ни дава ясна представа за цените на таксиметровите услуги. У нас те са едни от най-евтините, но все пак не сме в топ 3.

Най-евтин е транспортът с такси от аерогарата до центъра в Кайро. Цената е $4.2. За $4.4 ще се предвижите от летището до центъра на Мумбай, а $.49 до Тунис. Четвъртата позиция е за Талин, където таксито струва $7.32 и на пето място е София с $8, което е сума, равняваща се на 14 лева. Най-скъпият превоз от летището до центъра е в Токио, където услугата струва $189.91. Следват Осло, Мюнхен и Женева, където ще ви е необходима сума от порядъка на $100.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 майстора

    5 4 Отговор
    Аре е ... Преди няколко години за 10 пресечки в Ню Йорк ми взеха 40$ ...

    Коментиран от #2

  • 2 Гонзо

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "майстора":

    Да не е бил оня индиец Мишо шамара,с монтирана помпа.
  • 3 РЗС

    10 0 Отговор
    за египет е вярно, миналата година за такси ми взеха 7 паунда за 34км. Таксиджията каза, че преди 7г по времето на предния президент горивото е било 8 пъти по-евтино и да речем, че съответно таксиметровите услуги, така, че представете си колко евтино е било преди
  • 4 Патриот

    4 1 Отговор
    Дайте разстояния да видим колко идва на километър?
    Иначе не е нио смислено.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 РЗС

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Патриот":

    взимат 200 египетски паунда за 34 километра превоз, от летището до хотела. Мисля, че беше 30 за повикването и нещо от рода на 5 на километър или в бг пари - 0.55лв/километър
  • 6 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Патриот":

    Осло -център,летище Гардермоен е 60 км. 100$за 60 км си е прилична цена,но журналистчето не иска да го спомене ,защото по-фрапиращо звучи 100$ до летището,ауууу много скъпо !!!
  • 7 Бакшиша

    1 0 Отговор
    Видехте ли бе калъфи,а вие само ревете,че у нас е скъпо
  • 8 а годините на колите що не пишете

    0 0 Отговор
    сега журналистчето да напише и в колко държави те задължават да купуваш нова кола за такси!
    щото тук не се гледа състоянието на колата а годините!
    затова масово се карат кошници на малко години или с поправени години, пак едни пари под масата да има , за всичко е помислено в таз дъжава!
    от ходжата сме повече мюсулмани
    у франция няма такива закони за години на таксиметрова кола!