Last news in Fakti

8 Август, 2019 12:53 9 011 8

Къде таксито е по-изгодно от лична кола

  • такси-
  • личен автомобил-
  • uber
Къде таксито е по-изгодно от лична кола - 1

За руснаците, които изминават с кола по-малко от 5 388 км годишно, е по-изгодно да вземат такси, отколкото да използват личен автомобил, съобщава "Коммерсант", позовавайки се на проучване на HSBC Bank. Русия е на първо място сред най-големите страни. Индия заема второто място с показател 2731 км годишно. За Великобритания този показател се изчислява на 1184 км, за САЩ - 1 102 км, а за Германия - 811 км.

Анализаторите взимат предвид разходите за автомобил Toyota Camry (едно от най-разпространените таксита в света) във всяка страна, разходите за гориво и за поддръжка на автомобила и след това сравняват тази сума със средните таксиметрови цени и доходите на жителите. В Русия те регистрират сравнително ниско средно ниво на доходите, което усложнява покупката на личен автомобил, но също така отбелязват ниските цени на таксиметровите услуги.

Според проучването, цената на таксито в Русия е средно 75% по-ниска, отколкото в САЩ (около 130 рубли в цялата страна и около 350 рубли в Москва). В същото време годишните разходи за притежаване на личен автомобил в Русия са средно само с 30% по-ниски, отколкото в Америка. Според анализаторите на HSBC, таксиметровите услуги в Русия могат да си позволят по-ниски цени в сравнение с други държави поради голямата аудитория: общественият транспорт е слабо развит в много руски региони, което увеличава търсенето на таксита. Русия е един от трите лидери по степен на разпространение на поръчките за повикване на такси - таксита използват 45% от руснаците. Повече са само в Китай (51%) и Мексико (46%).


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Borislav Popov

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "за гъби съм":

    Да бееее, сега всичките българи ще се юрнем в Русия да се возим на евтини таксита.
  • 3 ОБ4

    8 1 Отговор
    От личен опит знам,че в централната част на Бургас е по-изгодно да се ползва такси от колкото да се плаща за синя зона и на всеки 2часа да се мести автомобилът.
  • 4 Манго

    0 3 Отговор
    Стига с тия Тойоти, дайте сравнение за Дачия, Сектанте, помагай на тия драскачи!
  • 5 незнайко

    3 1 Отговор
    Германците 811 км. на година !!! Народе купувай от Германия 15 годишни коли на проблизитерно 150 000 км. Те затова ли от запада са всички на 150 000 - 180 000 км.?
  • 6 Бай Иван

    1 1 Отговор
    Благодаря за статията! Най-ми хареса частта в която я отворих и не видях нищо за България. Продължавайте в същият дух!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.