Last news in Fakti

2 Юни, 2012 18:03 2 473 1

Предфиналният Windows 8 е готов

  • windows 8-
  • уиндоус

Официална версия на Windows 8 Release Preview вече е достъпна за сваляне от всеки. Към края на месеца се очаква Microsoft да пусне и версия Release to Manufacturing (RTM), а финалното издание на новата ОС ще се появи най-вероятно през октомври, съобщава TechNews.bg.

Windows 8 Release Preview идва с няколко нововъведения, в сравнение с версията, пусната през февруари. Външният вид на системата остава същият, дори и интерфейсът Aero е тук (но се очаква финалната Windows 8 да бъде без Aero).

Според първите впечатления на потребители, новата версия е по-бърза, преходът между прозорците е по-плавен, подобрена е многомониторната поддръжка.

Вграденият браузър Internet Explorer 10 включва Adobe Flash Player. Съобщава се също за оптимизирана енергийна консумация при мултимедия.

Windows 8 Release Preview съдържа няколко нови приложения в стил Metro - News, Sports и Travel, а предишните програми са претърпели козметични изменения. По-рано стана известно, че Microsoft работи по премахване на наследен код в системата, за да не позволи на външни разработчици да създават модификации и хакове, които възстановяват бутона и менюто Start.

Образът на Windows 8 Release Preview може да се свали и ползва безплатно в 32- и 64-битови версии. Минималните изисквания към системата почти съвпадат с тези за Windows 7:

• процессор - 1 GHz;
• оперативна памет - 1 GB (за 32-битовата версия) или 2 GB (за 64-битовата);
• дисково пространство - 16 GB (за 32-битоват) или 20 GB (64-битовата);
• графика - Microsoft DirectX 9 с драйвери WDDM.

За използване на някои функции са дефинирани допълнителни изисквания - таблет или монитор с мултитъч за сензорно управление; интернет връзка и резолюция минимум 1024х768 за достъп до Windows Store; минимум 1366x768 резолюция за разделяне на приложенията на екрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 М$

    0 0 Отговор
    Metro е абсолютно неподходящ за десктоп машина.