24 Юни, 2022 14:47 1 888 8

Microsoft се подготвя за спирането на Windows 8.1

  • windows-
  • microsoft-
  • windows 8-
  • windows 8.1

В началото на януари ще бъде сложен край на ъпдейтите за операционната система

След като преди няколко дни от Microsoft официално спряха поддръжката на Internet Explorer, сега технологичната компания се готви за раздяла с още един продукт. От компанията ще започнат да разпространяват известия към потребителите, които използват Windows 8.1 с данни за спиране на поддръжката на операционната система. Известията ще бъдат подобни на тези, които от компанията изпращаха при сбогуването с Windows 7.

Microsoft се подготвя за спирането на Windows 8.1

Microsoft официално спря поддръжката на Windows 8 през 2016 година, но по-новият Windows 8.1 продължи да съществува още няколко години. Краят на неговото съществуване, обаче ще дойде съвсем скоро и по-точно на 10 януари 2023 година, когато ще бъдат разпространени и последните ъпдейти за операционната система.

Windows 8.1 бе представен като софтуер, който да подобри смятаната за една от най-големите грешки на Microsoft – Windows 8. Операционната система до някъде се справи с това, но все пак остава горчива следа в историята на компанията, която вярваме от Microsoft искат да заличат бързо.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емм

    7 2 Отговор
    С нетърпение очаквам това да се случи и със windows 10 след 3 години хохо
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ВинБоз

    8 0 Отговор
    Тоя вин по-добре да не го бяха почвали въобще. Няма такава боза...
  • 4 Реалист

    18 0 Отговор
    Ами трябва клиентите да си купуват нови версии. Иначе Micro$oft ще фалира.
    Аз съм изостанал и съм още на XP.
  • 5 сектант

    20 0 Отговор
    Уиндоус 7 си остава най-стабилния уиндоус в историята - всичко което пуснаха след това са опити да правят пари от хората след като вече са им купили операционната като им пробутват хиперскъпи офис пакети, приложения и по-тежки изисквания за да си купуват новите модели лаптопи с по-мощни процесори. И на капак на всичко ги следят денонощно какво правят чрез всичко след Уиндоус 8 нагоре.
  • 6 Шишеджам

    8 1 Отговор
    Голяма боза е това, с баничка.
  • 7 Минт

    13 2 Отговор
    Минавайте на Линукс! Няма да ви липсва нищо!
  • 8 ДА ИЗМЭТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    7 1 Отговор
    На внука си съм инсталирал Windows 11, за да е в крак с времето,
    но аз все още съм с Windows 7 и не мисля да го сменям...