Last news in Fakti

13 Юни, 2012 19:03 1 549 0

Брандове, храни и спорт правят бум на домейните

  • интернет-
  • домейн
Брандове, храни и спорт правят бум на домейните - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хайде на домейните. Съвсем скоро ще може да влизате в сайтове, които завършват на ".pizza,", ".space",  ".help" или ".auto". Това не са проявления на фантазията, а съвсем реални предложения за разширяване на възможностите за избор на домейн, пише „Фокс нюз“.

Всяко предложение, а те са около 2000, струва около 185 000 долара. Те се даваха по интернет, като трябваше да бъдат защитени с отговарянето на 50 въпроса. Идеите са тях са както свързани с различни видове хоби, спорт или музика, така и с отделни етнически общности, културни традиции.

Естествено, сред новаторите са и големи компании като Apple, Sony и American Express, които търсят начин още повече да промотират търговската си марка. Именно от Европа и Северна Америка идват болшинството идеи.

В момента съществуват около 300 домейна. Новите попълнения в списъка може да предизвикат истинска интернет – революция. Така вместо в "YouTube.com/comedy” може да влизате в "comedy.YouTube" или в "drink.coke". Видео порталът също е сред желаещите. Както и  Yahoo, Webcam и стотици други. Само за домейна ".movie" предложенията са 8, а за ".book" са 9.

При одобрение на домейна, авторите му всяка година получават такса от по 25 000 долара.

Днес регулаторът ICANN представи списъка с т.нар. домейни от първо ниво в Лондон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА