Last news in Fakti

19 Март, 2012 14:37 1 500 0

Великобритания №1 по е-търговия

  • интернет-
  • икономика-
  • бизнес-
  • е-икономика-
  • бартер
Великобритания №1 по е-търговия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Интернет икономиката е най-развита във Великобритания. Покупко - продажбата и услугите по интернет представляват 8.3% от икономиката на Острова, което им отрежда първо място сред топ 20 на най-богатите страни в света, стана ясно от анализ.

Около 13.5% от британските продажби през 2010 година са извършени именно чрез виртуалната мрежа, изчислили са анализаторите от Boston Consulting Group (BCG), цитирани от Би Си.

Електронната търговия е завъртяла 121 милиарда паунда за 2010 година, допълва проучването. Това значи, че в глобалната мрежа са похарчени повече пари, отколкото за здраве, строителство и образование.

Очаква се към 2016 година британците да купуват чрез компютрите си почни четвърт от нужното им. По-ниски темпове на развитие на е-икономиката се отрежда на САЩ и Китай.

Същите експерти изчислиха преди около два месеца, че стойността на интернет икономиката в страните от Г20 ще се удвои до 2016 година.

Тези новини са много добре дошли за малкия и среден бизнес, който разчита на интернет, за да бори конкуренцията на големите вериги. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА