Last news in Fakti

31 Януари, 2020 14:49 5 825 17

Toyota RAV4 се отсрами в лосовия тест

  • toyota-
  • rav4-
  • лосов тест-
  • teknikens värld

Четири месеца след твърде колебливите резултати от първия лосов тест на Toyota RAV4 Teknikens Värld провери отново устойчивостта на японския кросоувър, но този път с пренастроена система за стабилизация (VSC). Миналият септември шведското списание почти успя да преобърне хибридната версия на модела - изпитанията показаха, че при скорост над 68 км/ч той става неуправляем при маневрата за избягване на препятствие на пътя.

Тогава от Toyota заявиха, че RAV4 отговаря на всички вътрешнозаводски стандарти за безопасност и е преминал успешно лосовия тест, но въпреки това ще предложат на клиентите опционален пакет с нови настройки на електронната система за стабилизация. С тях VSC сработва по-рано и предотвратява загуба на контрол при екстрени ситуации като внезапната поява на животно на пътя.

След лосовия тест с обновения софтуер на VSC Teknikens Värld реабилитира RAV4 напълно - автомобилът запазва стабилно поведение дори при скорост от 72 км/ч. Новата опция ще стане достъпна за купувачите на RAV4 към средата на годината.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer 3.0

    8 10 Отговор
    За 4 км/ч повече, да ли си заслужава разходите?
  • 2 jap

    14 13 Отговор
    Харесвам Тойота но Rav 4 не е модел с качества заслужаващи висока оценка.Като цяло класа crossover е доста безсмислен но хората които го купуват си вярват,че е подходящ за всякакви условия и често това е причина за затъване извън пътя и преобръщане по завои.

    Коментиран от #7

  • 3 сектант

    9 28 Отговор
    дъстър пък никога не е имал проблем с тези тестове а и струва двойно по-малко от тая еко тоалетна

    Коментиран от #5, #6, #9

  • 4 bmw

    26 8 Отговор
    хаха то ако дъстъра не е тоалетна незнам кое е.Тойота е светлинни години пред повечето производители.Особено пък Рено-дачия най-големите боклуци.
  • 5 Бай Джап

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Сектантски, че то има ли оцелял дъстър след лосови тестове да разказва ? хаха

    Коментиран от #11

  • 6 Гост

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Дъстър...= Боклук
  • 7 n 4000

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "jap":

    точно така
  • 8 Хипермен

    9 14 Отговор
    Рав 4 пето поколение тотален кенеф
  • 9 Сралю

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Кой ще допусне или ще си прави труда. Дачия и лосов тест .Хахаахаха
  • 10 баджо

    4 8 Отговор
    Гола вода е рав4
  • 11 сектант

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Джап":

    пак се изказахте неподготвени https://www.youtube.com/watch?v=MgBkzCj4B1Q
  • 12 type-R

    1 2 Отговор
    Напълно нормален европейски седан Хонда Акорд на 20 години ще Я ПОКЪСА тази пияна буца
  • 13 Всъдеходни шеги

    4 0 Отговор
    Тойота вече трудно правят качествени автомобили и е важно да се знае!
    Новият хибрид има проблеми с двигателя, дори само на 60км, веднага излезнал от Шоурума, а по-лошото е, че ако се вземе решение за подмяна на двигателя, то “новият” е винаги рециклиран стар и никога нов, което е изключително некоректно отношение към клиентите на марката. Важно е да се знае, че при голяма част от Азиатксите производители, клиента е на второ място, а е никой, ако изтече гаранцията на колата!
    Тойота е Африканската мечта, но как да се обясни това на бедните българи?!

    Коментиран от #14

  • 14 Африкански мечти

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Всъдеходни шеги":

    Тойота могат да правят само хубави бензинови модели, но без хибридни системи, защото хибридните им системи са зле, дори и най-новото 4-то поколение, което дава мощност и разход на гориво, като на дизел и съответно същите емисии, при сходен въртящ момент.
    Толкова е скъп моделът им с директно зареждане в мрежата, че немските марки просто тушират инициативата на Тойота и я подминават, дори и в тестовете за стабилно поведение на пътя и извън него..

    Коментиран от #15

  • 15 Талига с вискосъединител

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Африкански мечти":

    Ако я подкарате офроуд, пригответе пари за нов съединител, защото приплъзването при затъване се осъществява, чрез съединителя, а той е много слаб и като изпуши, ще започнат да ви изтеглят първо предните колела на нормален път, а за подритване отзад, забравете!
    Геометрията на колата предполага изпускане на пътя, винаги с предните колела, а това си е страшно, и ако сте без опит, и сте, и с оригиналните пластмасови гуми на марката, вероятно няма да ви трябва за по-дълго време гаранцията на марката...
  • 16 Наблюдател

    2 0 Отговор
    На спортнитр модели Тойота всичко им е Субару, включително и двигателите, само че не се карат, като Субару, защото са по-крехки и с особено поведение на пътя!
  • 17 onq s konq

    0 1 Отговор
    На СУФовете лосовия тест не е силната страна :D :D :D