28 Февруари, 2020 16:39 3 274 10

Руската империя от 1896-а в 4K и в цвят (ВИДЕО)

  • -
  • оцветяване-
  • стари филми
Руската империя от 1896-а в 4K и в цвят (ВИДЕО) - 1

Кадрите на старите кинопрегледи предизвикват носталгия по отминали времена, характеризиращи се с спокойствие и премереност. Древните технологии, използвани в първите филмови камери, обаче не позволяват да се насладите напълно на реалността от 19 век. Използването на изкуствен интелект позволи на компютъра да интегрира 120-годишни технологии със съвременни такива и да получи висококачествени видеокадри, в случая от ул. Тверская в Москва в навечерието на събитията, посветени на коронацията на последния император на Русия Николай II.

Денис Ширяев публикува в YouTube компютърно преобразувана кинохроника от 1896 година, заснета от служител на компанията Lumiere Brothers. Специална невронна мрежа ESRGAN работи върху преобразуването на движещите се картини от миналото, като успява не само да оцвети изображението, но и да приведе скоростта до стандартните понастоящем 60 кадъра в секунда, което елиминира потрепванията. Технологията елиминира дефектите на филма, а също така обработва аудиозаписа. За ценителите, които предпочитат автентичните кадри, има и изображения в черно и бяло. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЩОТ СА МНОГО

    7 25 Отговор
    УМНИ ПИЯНДУРНИЦИТЕ,ЗА ТОВА ВСЕ ЧУЖДЕНЦИ ГИ УПРАВЛЯВАТ.!
  • 2 Наблюдател

    27 14 Отговор
    Жалко. Как можаха да позволят на комунизма да им съсипе държавата.
  • 3 Behemoth

    6 4 Отговор
    Усеща се ,че се готви нещо хубаво...
  • 4 Да.

    22 12 Отговор
    Нормален живот, преди да ги смачка каскета на сифилистика Ленин.
  • 5 Истината

    12 24 Отговор
    Империите се разпадат дълго и Руската империя все още не е завършила разпада си. Първият етап от разпадането беше през 1918, вторият през 1991. Предстои третият и накрая остатъчна Русия може да стане нормална държава.

    Коментиран от #10

  • 6 Сега разбрах

    7 7 Отговор
    защо е имало Революция 1917г.
  • 7 каскети

    8 7 Отговор
    Автентичната Русия, истинската, която няма нищо общо със сегашния Съветски съюз.
  • 8 ГЛАВАНАК

    2 11 Отговор
    Той бе лидер на опозиционното движение „Солидарност“. Организатор на Марша на несъгласните и Марша за промени през 2014 г.Защитник на свободата на словото.Да си спомним някои негови мисли за Путин, Русия и руснаците.- Руската икономика е много слаба. Тя представлява едва 2,5% от световния брутен продукт и съществува благодарение на износа на нефт и газ за Запада и малко за Китай. Страната ни може да живее самостоятелно единствено по севернокорейски модел. Не говорим за това, но то е възможно. Идеите на чучхе са близки на Путин е неговите поддръжници. Все пак е добре, че Путин коментира санкциите срещу Русия. Той каза буквално: „Жалко е, че с тези санкции спада доверието… към резервните световни валути долар и евро“. Не се шегувам. Точно така каза. И умният народ се втурна да сменя рублите си за долари и евро, тези презрени валути… И правилно постъпиха хората. И това са тези хора, половината от които крещят: Путин е велик! Крим е наш!, а другата половина: „Путин – неговата м…а!“. Когато те ударят по джоба – изтрезняваш.- Приоритетът на путиновия режим е ясен – подготовка за война в ущърб на здравето и образованието на нацията. Доколкото смъртността в Русия е по-висока от раждаемостта, може смело да се каже, че на власт в Русия са русофоби-канибали, за които хората са пушечно месо.- Кражбите у нас са безнаказани, защото крадецът-патриот е много мил на родните либерали. Крадейки те крещят патриотични слова. Крим е наш, отвсякъде ни нападат врагове, ще ги разм
  • 9 1944

    2 7 Отговор
    все същите тъпи мужишки мутри
  • 10 Няма да е се така .

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Едни се да се разпадат а други се да са на върха.Кръговрата на Историята е ДОКАЗАН......