Last news in Fakti

10 Март, 2020 10:01 3 893 5

Колко струва туристически 10 дневен полет до МКС

  • мкс-
  • космос-
  • екскурзия
Колко струва туристически 10 дневен полет до МКС - 1

Развитието на космическия туризъм преминава на ново ниво. Докато Blue Origin и Virgin Galactic работят върху разработването на суборбитални туристически маршрути, Илон Мъск е насочил своите идеи към пътуванията на дълги разстояния, включващи полети първо до МКС, а след това до Луната.

Съвсем наскоро SpaceX стартира партньорска програма с Space Adventures - фирма, която вече е изпратила туристи в космоса. Тази програма осигурява първия полет в орбитата на четирима туристи. Независимо от това, Илон Мъск обаче обявява следващия етап в развитието на космическия туризъм.

Колко струва туристически 10 дневен полет до МКС

SpaceX и космическата компания Axiom (Хюстън) сключват споразумение за партньорство за организиране на туристически полети до МКС за 10-дневна програма, два дни от които са предвидени за обратно пътуване, а осем дни ще бъдат прекарани в орбита в комплекса на МКС.

В случай на успех на начинанието Axiom Space, това ще бъде първото космическо туристическо пътуване, осъществено от изцяло частен бизнес. В полетите ще бъдат използвани пилотиран кораб Crew Dragon и ракета-носител Falcon 9. Цената на космическата екскурзия е 55 милиона щатски долара на човек.

По предварителни планове МКС е на път да прекрати съществуването си през 2024 година, но най-вероятно животът на станцията ще бъде удължен с още четири години. Обсъжда се и възможният трансфер на МКС на частни компании, които вече активно насърчават инициативата за експлоатация на станцията като първокласна туристическа дестинация.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Григор

    10 5 Отговор
    За 55 милиона на гръб ще ги закарам.
  • 2 Иванчо l-ви

    8 7 Отговор
    На МКС ще има ли СПА и Поп фолк ? Щот ко няма...няма смисъл. Е къде ти слънчака на 2 часа път.
  • 3 ПЕНКО

    4 5 Отговор
    ЗАЩО РУСИЯ ОСИГУРЯВА ВСИЧКО ЗА ЕКШЪН "СПЕЙС ИЗГЪЗИЦИТЕ"- ОТ САЩ- А ВСИЧКО СЕ ПРЕДСТАВЯ В ДОЛАРИ- И "МЪСКО МАСК " И НИЩО НОВО СЛЕД ПЪРВИЯ " ТУРИСТ"/ ОТ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ/ !?!???? ЩЕ ИМА ПРОГРЕС В КОСМОСА ,НО САМО ПРЕЗ РУСКАТА КОСМОНАВТИКА И ВОЕННА И ХУМАНИТАРНА !!! ВЕЛИКАТА АМЕРИКАНКА АСТРОНАВТ СЕ ПРИЗЕМИ В КАЗАХСТАН СЛЕД 360 ДНИ НА МКС !!!!!!
  • 4 КОБИЛАТА КОРНИ

    3 2 Отговор
    С приходите ни от моята телевизия ще ремонтирам нашата чиния.
    В най скоро време ще си правим конгресите на която си искам планета.през другото време ще ходим на екскурзии до Марс .
    Цени по пет лв /в двете посоки/за Членовете ни ще е безплатно.
    Справки и записвания при Зеления чорап.
  • 5 kjl

    3 0 Отговор
    Един руски космонавт разказваше, как първите 10 дена от престоя му на "МИР" са били пълен ад. Даже се питал, за какъв дявол е искал да става космонавт. Започнало с гадене, после силно главоболие, после болки в гръбначния стълб, ... докато организма се адаптирал към безтегловността. Та в задачата се пита:
    Тези туристи дето ще са там само за 8дни, дали ще им е забавно, или ще страдат осем дена и ще се върнат обратно с лоши спомени.