Last news in Fakti

9 Август, 2012 14:03 2 963 3

480 000 км с кола без шофьор

  • google-
  • toyota-
  • prius-
  • lexus-
  • rx450h

 

Безпилотните автомобили, които разработва Google, набират все повече популярност. От компанията се похвалиха, че тестовият пробег, който са изминали техните возила без водач, вече е 480 000 километра. Реалните пътни тестове стартираха през май, когато корпорацията получи първия в света лиценз за тест на подобен автомобил в реални пътни условия. Това се случи в САЩ, щата Невада.
 
От Google съобщават още, че за цялото това време и изминати близо половин милион километра техните безпилотни коли не са претърпяли нито едно пътно-транспортно произшествие. Първоначално в безпилотните автомобили се возеха по двама души, а сега в колите седи само по един контрольор. Той има за цел да следи алгоритмите, по които се управлява превозното средство, и в случай на проблем да поеме контрола на автомобила.
 
До момента от компанията разработчик използват единствено хибридните автомобили Toyota Prius. Сега от Google имат намерение да изпробват възможността на безпилотните коли и извън асфалтираните пътища. Точно поради тази причина в момента се подготвят и няколко кросоувъра. Те също ще са хибридни. В момента компанията оборудва със сложната електроника, която сама управлява автомобила кросоувърите Lexus RX450h.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost1

    0 0 Отговор
    Сигурно тези от хизбулах ще са първите клиенти!
  • 2 Бъдещето

    0 0 Отговор
    Бъдещето е това!
  • 3 като гост

    0 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето! По нашите пътища е пълно с такива автомобили . Дори нещо повече. При нас дори няма контрольор в колата. Е. Има някакви дето седят зад волана, но и те не знаят защо са там :)))