23 Март, 2020 13:27 10 923 37

Метеорит донесъл коронавируса от Космоса?

  • коронавирус-
  • covid-19

Коронавирусът може да има извънземен произход и да е пристигнал на Земята с паднал метеорит, смята руският учен Вячеслав Илин от Института за медико-биологични проблеми към Руската академия на науките в интервю за "РИА Новости". Подобно предположение изразява и известния екзобиолог Чандра Викрамасингх от Кардифския университет в Уелс.

Според Илин избухването на епидемията от COVID-19 съвпада с изгарянето на метеорит в атмосферата над Китай през октомври. На теория небесното тяло би могло да пренася вируси, но това трябвало да бъде потвърдено само след експерименти със синтез на вирусоподобна ДНК по време на продължителни полети в Космоса.

Руснаците вече планират такива научни опити на борда на кораба "Бион-М" през 2023-2024 г. В рамките на експеримента "Метеорит" към корпуса на апарата ще бъдат прикрепени имитиращи камъни с кухини, в които ще бъдат поставени термофилни (издържащи много високи температури) бактерии и химически вещества, необходими за по-нататъшен синтез на органична материя. Основната цел на изследването е да се провери теорията, че животът на Земята е донесен от Космоса.

"Това е изключително интересен експеримент от гледна точка на вероятността за извънземен произход на биогенни вещества, включително и нуклеотидни вериги, които могат да станат основа за синтез на вируси", обобщава Илин.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    52 15 Отговор
    Стига глупости всички знаем отде иде тоя бацил!

    Коментиран от #36

  • 2 no name no face no number

    51 22 Отговор
    Колкото американците са стъпили на Луната толко и юетеорит е донесъл този вирус

    Коментиран от #16

  • 3 Обикновен ХА ХО

    42 5 Отговор
    Абе знаех си аз,че след две седмици ще идват извънземните.
  • 4 незнайко

    54 3 Отговор
    Да бе да !!! Метеорита изгаря с такава температура, че тези 56 градуса които убиват вируса, са в разрез от тази хипотеза !!! Освем ако не ни лъжат за тази температура от 56 градуса !!!
  • 5 Генчо

    23 18 Отговор
    Щом РУууски учен го казва значи е вярно! Те са най добрите най способнитьи. Браво малодец. Такъй умен
  • 6 Мдааа

    34 16 Отговор
    😂😂 Така е бе, щом казвате.
    😄 А аз съм папският нунций.
    😃😃
    А на метеориТОТ пише Made in USA.
  • 7 нервен ( разбивача на тролове )

    15 2 Отговор
    Да от зад космоса го е донесъл
  • 8 Една

    14 5 Отговор
    С уважение към братските, но истината е, че една тиква е пръцнала и го е създала.
  • 9 Алу Ало

    15 0 Отговор
    Метереорит който е изгарял в атмосфрерата а вируса е издържал на високите температури и така е дошъл от небето.Така да е ,а защо някои тарикати казват че като дойдат летните горещини вирусът щял да умре.

    Коментиран от #28

  • 10 Играч

    29 7 Отговор
    Ако не са извънземните значи са американците.
  • 11 Д-р Хенри Холмс

    39 12 Отговор
    Коронавирусът не може да издържи на високи температури, а метеоритът получава нагряване до няколко хиляди градуса при навлизането в атмосферата, така че такова твърдение е налудничаво. А иначе всички грамотни и здравомислещи хора са наясно, че този щам на коронавируса е изкуствено създаден в лабораторите на Краварника: САЩ са фашистити, те пуснаха модифициран щам на коронавируса в Китай, за да ги сринат както физически, така и икономически; Америка е държава, която се управлява от сатанисти с фашистка идеология; това е ферма за психично болни изверги и всякакви извратени джендъри; такава фашистка държава трябва да бъде тотално унищожена и заличена завинаги!
  • 12 мани мани

    17 9 Отговор
    о, колко удобно! нали? нали ве американски отрепки?
  • 13 alt

    31 2 Отговор
    Това ми звучи, че " децата се донасят от щъркелите"
  • 14 Нямате си и на идея

    17 4 Отговор
    От къде идва този бацил съвсем скоро президента на сащ ще бъде прибран в бункер и ще излъчва само онлайн Запомнете ми коментара
  • 15 Прав е

    15 2 Отговор
    Сигурно е от метеорит. Който по случайност е паднал на животинския пазар е Ухан. Хаха.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 слаботоков

    13 10 Отговор
    Ха ха ха Метеорита се казва Кравария!

    Коментиран от #18, #25

  • 18 ???

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "слаботоков":

    ...тъпичко...
  • 19 СУПЕР КОМПЮТЪР

    6 4 Отговор
    всичко съм пресметнал съгласно алгоритмите на "дизайнерите" от Вирджиния ... леле каква депресия ви чака
  • 20 Питам

    4 1 Отговор
    Много въпроси без отговори. Вируса ,че уж в Китай в град Ухан е възникнал как е възникнал който го вкарал експеримент ли е как са го открили? ???????? И още много въпросителни
  • 21 СдУхан

    8 2 Отговор
    Някои учени май са ударени с метеорит по главата. Както и умниците с теориите за подмолните американски, китайски или руски лаборатории, които са "конструирали" вируса.

    Абе никой ли не е чувал, че вируси има от доста време? Когато още не е имало хора.
  • 22 Alien Invasion

    2 2 Отговор
    Вирусите могат да се покрият със силициево стъкло, за да се защитят, като носенето на броня. Това откритие има последици за търсенето на живот на други планети като Марс.Viruses can coat themselves in silica glass to protect themselves, like donning a suit of armor. This finding has implications for the search for life on other planets such as Mars. - https://jvi.asm.org/content/87/24/13927?sid=affa42aa-f145-4284-b6db-e12bdd34b1ed
  • 23 Alien Invasion

    1 1 Отговор
    А тук се вижда виновникът - https://www.sott.net/article/430711-Scientist-claims-prevailing-winds-are-spreading-coronavirus-after-it-came-to-Earth-on-meteor
  • 24 Японеца

    0 1 Отговор
    Касабов доказва джурналистиката си пред феновете!
  • 25 Омир

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "слаботоков":

    Слаботоков... Нещо платката ти прекъсва май, да не е руска? Все САЩ са ти виновни, а, Слабоумников? Аре бегом марш към Масква да ти оправят жичките, и после продължавай за Северна Корея през Китай! Тьй меня понял, пиндос?
  • 26 MarVel

    1 1 Отговор
    Ужас ... тоя ме хвана откъде съм дошъл .
    Наричаме се Венъъм.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Блаженост

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Алу Ало":

    Когато човек не разбира от дадена сфера, би било супер ако си мълчахте всички умници.
    Не всички тела които идват от космоса, изгарят. Някой падат. Сърцевината им остава, все тъй студена. Повърхността е поела топлината. Не вярвам да сте наясно с това, че повечето тела идващи от космоса са с пореста структура (идеални термоизолатори) Ама как да сте наясно, като ви чета идиотските глупости. Срамота, че каро се съберете пред блока и се разправяте с бабите, те ви вярват. После те обясняват на други, вашите размишления.... И от дума на дума ей ти го на ГЕРБ. Вожда на умниците избран от малоумното племе. Помия!
    Бъдете така добри и си теглете въжетата час по скоро, да останат хора, които носят малко по нормален ген! Че както е тръгнало, скоро потеклото ви, няма да знае от кде да си пусне водата на чешмата, и ще изпукат от жажда!

    Коментиран от #33

  • 29 Кочо Честименски

    3 1 Отговор
    До коментатор под №28:
    В случая няма никакво значение от къде идва този вирус:
    Космоса, Прилепите или някоя лаборатория . . .
    Важното е той СЕГА ДА УСПЕЕ да "обърне наопаки" тази отвратителна и безправна социална система, наложена ни от Неоглобализма след падането на Берлинската стена преди
    30 години !
    "Война на дворците, мир на . . . колибите"!
  • 30 Blackthorn

    1 1 Отговор
    Чудесно, само че не било метеор, а моторист и не било от космоса, а от Кайлъка :D

    Коментиран от #32

  • 31 само да кажа

    0 1 Отговор
    че е минал през САЩисаните преди това
  • 32 Бачо Киро

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Blackthorn":

    За моториста си прав, но космосът не е Кайлъка, ами Канзас :)
  • 33 Бачо Киро

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Блаженост":

    Ало ученият от (е)БАН, човекът коментира статията и коментарът му е в час, а ти си дрънкаш колкото да не заспиш. В самата статия твърдят, че метеоритът е изгорял в атмосферата, в сума статии твърдят, че вирусът над 60 градуса живее няма и 5 минути, ти си седнал да си дрънкаш четено в нета, как някои парчета от метеорити остават на земята ... Викаш тоя метеорит е изгарял под 60 градуса, а? Нейде към 20-25? Да не е и замръзвал, че вирусът да си седи? Като вземат разни бастуни като теб да се правят на много умни с пет прочетени думи в интернет и се скъсвам от смях ...
  • 34 SiO 2

    1 0 Отговор
    Силициев диоксид (оксид на силиций (IV), SiO2) – е химическо съединение на силиция – безцветни кристали, с температура на топене tтоп 1713 – 1728 °C, с висока твърдост и якост. Падайки по-ниско от областта на задържането, метеоритите успяват до толкова да изстинат, че вдигнати веднага след падането им те се оказват само топли или най-много горещи, но съвсем не нажежени, както мнозина често мислят. Това става поради факта, че метеорните тела прелетяват през атмосферата с космическа скорост в продължение само на няколко секунди. За такъв кратък срок те не успяват да се нагреят вътре, като запазват температура близка до нулата. Нагряват се, кипят и се изпаряват само повърхностните слоеве, които непрекъснато се откъсват от метеорното тяло под натиска на въздуха и се отхвърлят в опашката на болида. Като преминава през горните слоеве на тропосферата, чиято температура е равна на -50 С, метеоритите, по точно техните повърхностни частици, ще успеят значително да изстинат.
  • 35 SiO 2

    0 0 Отговор
    The space shuttles are protected by special silica tiles. Silica (SiO2) is an incredible insulator. It is possible to hold a space shuttle tile by the edge and then heat up the center of the tile with a blow torch. The tile insulates so well that no heat makes it out to the edges. This page discusses the tiles:
  • 36 руската нация е най гнусната нация

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    Именно от русия ! Руснаците са познати с мръсотиите си в тая сфера ! А и какво по-хубаво от това да се отслабят световните икономики нали ?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.