Last news in Fakti

26 Март, 2020 16:56 9 208 27

С УАЗ на къмпинг

  • уаз-
  • 3163-
  • профи-
  • кемпер

Инженери от руския гр. Владимир превърнаха камионетка УАЗ "Профи" в седемместен дом на колела за пътешествия из природата. За основа на кемпера е послужила версията с двойно предаване, чиято товарна платформа е заменена от жилищен модул с размери 4 060 х 2 000 х 2 000 мм.

С УАЗ на къмпинг

Въпреки скромните габарити в "уазката" има пет легла. Още двама души могат да спят в кабината.

С УАЗ на къмпинг

На борда има баня със санитарен възел с душ кабина, хладилник, микровълнова печка, газов котлон, бойлер, телевизор и климатик. Контейнерът за чиста вода поема 120 литра, а за мръсна - 95.

С УАЗ на къмпинг

Кемперът е оборудван с 2.7-литров бензинов двигател с мощност 150 к.с. Въртящият момент се предава на четирите колела посредством механична трансмисия.

С УАЗ на къмпинг

Превърнатият в къща на колела УАЗ струва 2 699 000 рубли (€31 828). Кемперът може да бъде снабден и с допълнителни опции по желание на клиента. Цената на базовия УАЗ "Профи" е 834 900 рубли (€9 846).

С УАЗ на къмпинг

С УАЗ на къмпинг

С УАЗ на къмпинг

С УАЗ на къмпинг

С УАЗ на къмпинг


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    23 4 Отговор
    Щом има баня - може
  • 3 jo hustan

    11 47 Отговор
    Дървеняшка работа

    Коментиран от #15, #19

  • 4 Иноватор

    13 42 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Щом е в кочината,значи е ЯКО........Ужас.......Ще си купя смартфон Сделан в СССР.

    Коментиран от #5, #27

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Behemoth

    29 8 Отговор
    Пипната работа...
  • 7 Бай Иван оператор каменотрошачка в пенси

    28 6 Отговор
    По- добре е от панелна гарсониера на 18-тия етаж
  • 8 Borislav Popov

    12 23 Отговор
    Лично мое мнение е, че за тази цел е по добре да си с отделна каравана, закачена отзад. В този смисъл, че ходиш където ходиш, правиш си пътешествието и като свършиш, откачаш караваната и си караш пак джипа. А така, този кемпер може да ти бъде полезен само по време на пътешествие, 1, максимум 2 месеца, а през останалото време, ще събира прахта в гаража. Освен това не е ясно, уж кемпера имал 5 легла, а кабината само за 2 човека, а другите трима, къде ще се намират по време на пътуване, на покрива ли ? Доколкото знам, да се намираш в кемпера по време на пътуване не е напълно безопасно, а и незнам, дали въобще е разрешено !? Лошото още за него е, че е с ръчни скорости, като го натовариш с багаж и народ,този тежък кемпер и като вземеш да изкачваш някой по голям баир, с тези ръчни скорости, ще изпопадат всичките тигани и тенджери вътре. С други думи, хубава работа ама руска.

    Коментиран от #9, #20, #26

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    12 4 Отговор
    Доста добра цена, а има и 4х4. Не е лош!
  • 12 prizrak

    9 3 Отговор
    Добре изглежда. Дано да е качествено изработен.
  • 13 Димчи

    11 2 Отговор
    Не е лошо !!!
  • 14 бай Шиле

    17 5 Отговор
    Боре,пиле шарено,в американските кемпери чиниите и тиганите не падат защото са с автоматични скорости? Загрижен съм за теб...
  • 15 бай Шиле

    23 4 Отговор

    До коментар #3 от "jo hustan":

    Дървеняшка ти е козяшката глава.За 30 х.евро какво искаш? Имаш ли поне бегла представа колко струва нов,читав кемпер?
  • 16 Туриста с хладилната чанта

    6 4 Отговор
    Изглежда добре , даже е доста функционален..ако е качествено изработен и от качествени материали, като пари е направо мечта...но все пак нещо отвътре ме кара да се съмнявам...

    Коментиран от #18

  • 17 незнайко

    2 3 Отговор
    Мивката с газовия котлон не е добра идея.
  • 18 незнайко

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Туриста с хладилната чанта":

    (€31 828) - 63 000 лева Ви се виждат нормални ? Цената на базовия УАЗ "Профи" е (€9 846). Не сте разбрали !
  • 19 Язе

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "jo hustan":

    Ти па си много убав
  • 20 Hellish

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Зависи с каква цел го взимаш. Аз видях подобен качен на Тойота Хайлукс. В случая пичагата беше професионален фотограф немец и снимаше птици. Аз тогава се занимавах с природозащита и пича се появи с жена си и детето. В случая с каравана не може са влезе до никъде из калта и баирите. А с това, макар и натварено доста все пак се запазва до някъде проходимостта на джипа. Та всеки му според нуждите. Това е тесничко, няма комфорта на караваната но ако се налага да си някъде където трудно се стига. Примерно ски писти през зимата, по тежки терени през лятото , варианта е това.
    Иначе да , замъкваш караваната до къмпинга или поляната , откачаш си колата и си джиткаш. Макар, че аз пак бих предпочел кемпер по възможност като тези на Hymer които са си създадени за това. Някак си не искам да си зарежа караваната някъде без мен. А и никой не може да ме убеди, че автомобил с еднотонна каравана отзад е стабилен по никакъв начин. А за ръчните скорости- това,че ти си инвалид и не можеш да караш си е лично твой проблем, аз ще сменя пет предавки без да ми се разклати автомобила или каквото и да е превозно средство въобще. А и в тежки условия имам повече вяра на себе си отколкото на автомата.

    Коментиран от #21

  • 21 Borislav Popov

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Hellish":

    Визират го, че бил 7 местен, но кабината му е двуместна, значи 5 човека, ще трябва да се возят в кемпера в лежащо състояние, което не е безопасно. Много бих искал да те видя майсторе на ръчните скорости, как ще го караш този и без това тежък кемпер, претоварен още със 7 човека и с техния багаж, на някой по лош планински път с по голям наклон,без да го лашкаш насам натам. Този УАЗ, всъщност има товароносимост 900 кг. Така като го гледам този кемпер с всичките му салтанати и плюс 7 човека, пълната му маса, едва ли ще е по малка от 1.5 тона и c тoзи cлaб 4 цилиндрoв двигaтeл.. Тук прeд клaвиaтурaтa инaчe cтe гооoлeми мaйcтoри и aкo cтaнe въпрoc, въртолeти и тaнкoвe щe мoжeтe дa упрaвлявaтe, a кoйтo знaчe нe мoжe кaтo вac вeднaгa гo зaпиcвaтe инвaнлид, надут пуяк.

    Коментиран от #22, #24

  • 22 ХХХХ

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Ей големи сте състезатели 150 кс двигател на каравана ти е малко.
    Кажи какво ще го правиш по мощен

    Коментиран от #23

  • 23 Borislav Popov

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "ХХХХ":

    За мен е слаба, на тебе щом ти харесва толкова изръси се със 60000 х.лв.и си я карай със здраве. Само, че вие само тук ги хвалите, а по българките пътища кьорав руски търалясник не може човек да срещне.
  • 24 СпециалистПоВсичко

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Товароносимост 1500 кг ... спавка сайта на производителя. Сега се вижда кой е специалиста, който на около коментира във форумите: https://www.uaz.ru/cars/profi

    Коментиран от #25

  • 25 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "СпециалистПоВсичко":

    На това само кемпера му тежи 1500 кг. а като прибавиш и 7 човека....
  • 26 виж ся

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    те са ги залепили с китайски магнитчета тенджурите
  • 27 СТАЛИН

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иноватор":

    Купи по добре оная работа на майкати.