28 Април, 2020 10:03 4 549 15

Нова технология за бързо зареждане на електромобили (ВИДЕО)

  • електромобили-
  • мобилна зарядна станция
Нова технология за бързо зареждане на електромобили (ВИДЕО) - 1

Американската компания FreeWire Technologies обяви, че е получила 25 милиона долара като инвестиция за продължаване на работата си по нова технология за бързо зареждане на електромобили.

Тази посока сега се смята за много обещаваща. В крайна сметка при рязко увеличение на броя на електрическите автомобили може да възникне проблем с празните места на станциите за зареждане.

И ако на стандартна бензиностанция, опашките се движат сравнително бързо, то с електрическите коли зареждането отнема много време. И в този случай ще бъдат необходими мобилни устройства за зареждане.

Интересно е, че не само FreeWire Technologies се занимава с работа в тази област. Преди това създаването на собствени мобилни станции за зареждане бе обявено от Volkswagen и от Chinese Aiways.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driving pleasure

    11 9 Отговор
    Разгеле тая седмица добре се представяме - още не е почнала и вече спасяваме електрическата мобилност. Притеснително ми беше щото някои седмици пропускаме да имаме някоя многообещаваща новост, която да забравим след 3 дни...

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Разгеле

    5 4 Отговор
    пак се изх.. .ди!Притеснително ми беше без яростното дилетанство!
  • 3 Borislav Popov

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "Driving pleasure":

    Всичко ще бъде наред и всичко ще си дойде на мястото, ти само спри да се кОсиш и да ревеш, като вдовица за туй - онуй.

    Коментиран от #11

  • 4 предимнно прост

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Driving pleasure":

    Пич,откъде вадиш толкова негативна енергия?Може би,че си технически неграмотен,или кофти визия и игнор от жените?Или неприятен инцидент в градската тоалетна?

    Коментиран от #5

  • 5 Не не

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "предимнно прост":

    Работи на бензиноколонка!
  • 6 Инж Ганев

    6 3 Отговор
    на чакащите да връчат по един велогенератор и да връткат педалите, вместо да кесят на опашка с ръце в джобовете
  • 7 Антиелектрика

    9 5 Отговор
    Да не се превърне аварийната лента на магистралата в зарядна лента. Представям си как червените колонки с телефон стават на зарядна станция и през 500 м. спрял някой миксер да се дозареди.

    Коментиран от #8, #9, #10, #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 До 1 и 7

    6 7 Отговор
    Представям си ако светът зависеше от най-глуповатата част от населението,как още щяхме да живеем в пещери и да бягат от каруците без кон.Пичве карайте си 30 г. Дизели и не мислете за неща които не можете да си позволите.Така или иначе не са з вас
  • 13 гост

    2 0 Отговор
    Най-голямата глупост е това. Единственното, което трябва да направят е да седнат и да вземат решение за единен стандарт за бърз заряд. Всички новопроизведени коли да имат възможност за заряд на 150кв+ зарядни, разплащанията да са с кредитни карти директно на място и това е. Възможност за преоборудване на настоящите коли и наличност на адаптори по поръчка. Това ще реши проблема с батериите. Такива глупости как робот или човек с голяма батерия на количка обикаля по паркинга да зареди 20мин на някоя кола, а това са например 10кв, което ще стигне за 50км?!? В кой свят това е рентабилно изключвайки субсидията от 25млн. долара? Да кажем, че вместо да ги дават на такива бездънни и безсмислени ями, са ги дали като данъчна субсидия при закупуване на електромобил, това са 10х.долара надолу при цена от 45-60х.долара. това са 25х. коли и електричката става на цената на стандартна кола, оттам вече собственника да се оправя, а фирмите сами да си финансират продуктите.

    Коментиран от #15

  • 14 Димов

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Антиелектрика":

    Недей така! Електрофилите не обичат да им се изтъкват недостатъците. За тях те само стискат очички и се правят, че ги няма.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.