Last news in Fakti

29 Май, 2020 11:53 2 614 3

Безопасни разходки на улицата: Google излезе със специално приложение

  • google-
  • социална дистанция-
  • приложение
Безопасни разходки на улицата: Google излезе със специално приложение - 1

Google обяви старта на нов инструмент, който ще помогне за поддържането на така нареченото социално разстояние. Нарича се Sodar. Това е инструмент за допълителна реалност, който най-общо е описан така:

Около потребителя на екрана на смартфона се създава пръстен с радиус 2 метра, който ясно показва, че е опасно, когато някой се приближи по-близо. От Google казват, че когато работи Sodar, компанията не получава достъп до видеокамерата.

За да работи новата функция, телефонът трябва да е съвместим с технологията ARCore (в Android това се случва чрез Google Play Services for AR). Пълен списък на поддържаните модели е на разположение ТУК.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дебил

    1 1 Отговор
    Идеално е за мен!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мисирка

    1 0 Отговор
    Това, ако го измисля аз - никой няма да го погледне... ако го споделя с някой преди това, всеки ще ми каже, че е глупост и да не се занимавам!
    Но измисли ли го Гугъл, веднага, ще кажат, че е супер яко и ще си го ползват и плащат... странна работа господа! Имате ли обяснение?