15 Юли, 2020 14:00 3 687 7

Ново поколение пазарски колички от Amazon

  • amazon-
  • dash cart-
  • пазарска количка

Amazon представи количка за супермаркети, която елиминира нуждата от каси и редене на опашки. Dash Cart е снабдена с множество датчици, има вграден кантар и дори камера.

Футуристичната количка определя самостоятелно какви стоки са натоварени в нея и колко тежат. На вградения сензорен екран могат да се въвеждат списъци с покупки или кодове за намаления.

Ново поколение пазарски колички от Amazon

След като си напазарува, клиентът може директно да напусне магазина през специален коридор. Сумата на покупките се изтегля автоматично от сметката му, а касовата бележка се изпраща по електронна поща.

Amazon отдавна се опитва да извърши революция в търговията на дребно и дори отвори верига умни магазини, в които изобщо няма каси. Всички покупки в Amazon Go се регистрират от камери и се таксуват автоматично. Резултатите са повече от окуражаващи - подобни магазини носят 50% по-висока печалба от традиционните, тъй като отпадат разходите за заплати на служители и охрана, а и самите купувачи харесват новия високотехнологичен формат.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честито

    21 8 Отговор
    Добрутро, безработни! Първата мисъл на капиталиста, с която ляга и става, е как да се отърве от хората. Така е устроен, че винаги търси свръхпечалбата с цената на всичко и на първо място - с цената на хората.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Нафърфорий

    14 4 Отговор
    Гаранция, че ще даде фира при първия Ганьо, който го натовари с 3-4 стека бира.
  • 3 фен

    10 7 Отговор
    Няма да пазарувам в такива магазини!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 фффф

    2 1 Отговор
    Тия са сетили с 10 години закъснение.
  • 6 Jack Bauer

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Честито":

    Разбира се че ще искам да се отърва от хората. В момента 70% от персонала за нищо не става, чака заплатата в края на месеца и гледа да се скатае колкото може повече.

    Коментиран от #7

  • 7 Алчен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Jack Bauer":

    Дано и ти останеш безработен и без пари.