Last news in Fakti

9 Октомври, 2012 13:46 3 737 0

Боен лазер от Boeing

  • boeing-
  • лазер

 

Корпорацията Boeing отдавна се занимава с разработката на лазерно въоръжение, което е предназначено за противовъздушната отбрана. Сега тази фирма представи интересен боен комплекс, който е базиран на високопроходимия камион Oshkosh HEMT, притежаващ мощност от 500 к.с.
 
Бойната установка е монтирана на специален купол на покрива. От компанията производител съобщиха, че всички компоненти от системата, включително и програмното обезпечение са вече готови. На този етап липсва само лазер. Boeing обаче вече е подписала споразумение с космическите сили на САЩ за доставката на 10-киловатови лазери.
 
Приоритетните цели на новото оръжие ще са ракети въздух-земя и земя - земя, както и минометни и артилерийски снаряди. Новото лазерно оръжие обаче няма да може да поразява самолети, наземна техника и жива сила на противника.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА