Last news in Fakti

4 Септември, 2020 12:43 9 810 36

Първи снимки на нов корейски изтребител

  • kf-x-
  • kai-
  • изтребител-
  • корея

Южнокорейският аерокосмически гигант KAI (Korea Aerospace Industries) публикува снимки на първия прототип на изтребител от следващо поколение, съобщава Defence Blog. Самолетът ще бъде оборудван с цялата електроника, радиолокационната и останалите системи на серийната версия на KF-X.

Първи снимки на нов корейски изтребител

Прототипът на новия боен самолет за военновъздушните сили на Корея ще бъде завършен през април догодина, а първият изпитателен полет е насрочен за 2022-ра. До 2026 г. ще бъдат построени общо шест прототипа, след което започва серийно производство. През 2032-ра армията на страната ще разполага със 120 машини.

Първи снимки на нов корейски изтребител

KF-X се класифицира като изтребител от 4.5 поколение с перспектива за преоборудване до пето поколение. В конструкцията е предвидено пространство за оръжията във фюзелажа. Актуалният дизайн обаче не покрива критериите за "невидимост", каквато трябва да притежават изтребителите от пето поколение.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даааа

    127 10 Отговор
    А ние какво произвеждаме ? Крадци и престъпници само

    Коментиран от #20, #32

  • 2 незнайко

    131 10 Отговор
    Вече си мисля, че на БЪЛГАРИЯ някой дръпна ръчната спирачка през 1990 година !!! НИЕ НИЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ !!! Топим се като нация и краят ни е близо !!!

    Коментиран от #9, #22

  • 3 нема самолет самсунг

    45 11 Отговор
    Не може да е невидим, за да не бега от погледа на господаря САЩ.

    Коментиран от #5

  • 4 Десептикон

    25 1 Отговор
    Автоботите се крият в Корея
  • 5 Уиски

    63 1 Отговор

    До коментар #3 от "нема самолет самсунг":

    Невидими са само братя Галеви

    Коментиран от #31

  • 6 Лети ли Сушката

    19 34 Отговор
    По добър от Су-57 .

    Коментиран от #25

  • 7 Димов

    36 1 Отговор
    Едно време снимките на такива разработки бяха строго секретни. Сега всеки се фука с нововъведените си бойни техники, за да привлече клиентите и да си вдигне акциите.
  • 8 гост

    65 5 Отговор
    Корейците са много честни и имат стратегия за развитие на икономиката си !!!! Никога не се говорят обидни думи пред възрастни . Обидно е да не работиш а ако откраднеш за цял живот си записан .В Корея няма ислямска религия. Не я обичат .

    Коментиран от #10

  • 9 стоян

    16 44 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    До 2 ком -Още ли не си разбрал кой е този някой -кумунягите които фалираха държавата 1990 гд и после пак кумунягите 1996 година Жан Виденов 1 долар =3000 лв

    Коментиран от #19

  • 10 Истина

    19 12 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ю.Кореа е братска държава на турците , през 1950-1953 год Турция заедно със САЩ войува и освободиха Ю.Корея
    от Китайската окупация .

    Коментиран от #11

  • 11 Хайде чистито

    9 18 Отговор

    До коментар #10 от "Истина":

    В Ю.Корея има повече джамии от Гърция , най-много корейците се ислямизирват в югоизточна Азия .

    Коментиран от #13, #16

  • 12 ПЕНКО

    5 4 Отговор
    ТОВА СИ Е НАПРАВО " СУПЕР- ПАН ГАМ " !!!
  • 13 гост

    23 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хайде чистито":

    Би ли ни написал къде и в кой град видя в Корея джамия !!!!
  • 14 Джамиите в Ю.Корея

    16 6 Отговор
    В Сеул са три в Бусан и Улсан са по две джамии , в Токио Япония са две .
  • 15 А ко стана

    15 0 Отговор
    С нашия самальот " набабатифърчилото" ? Коги ши слезе от конвеера?
  • 16 Онуфри

    28 11 Отговор

    До коментар #11 от "Хайде чистито":

    Вярвай си го. В Азия има все по-голяма нетърпимост къма исляма. В Китай директно ги превъзпитават а в Япония не им позволяват да стъпват. Ако погледнем картата ще видим че прогреса се дължи на хора от Европеидна или Азиатска раса и задължително да няма ислям. Просто факт.

    Коментиран от #27, #28

  • 17 Доклад Тръмп

    12 2 Отговор
    Няма да позволим да го направят !Кой ще купува нашите щайги!
  • 18 Перо

    15 0 Отговор
    Стоян, стоянеее.... Имаш нужда от лечение! Добре че ставате все по малко. Такива като тебе умело бя
    ха използвани от зложелателите на
    България
  • 19 Язе

    9 35 Отговор

    До коментар #9 от "стоян":

    И сега пак се пробват да ни шитнат обратно на руснаците. Ама има идиоти които им се връзват и скачат по улиците под вдигнати юмрук на нищожеството прецедент и руски агент, каунь Радев.
  • 20 Едно време

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "даааа":

    в ТНТМ и ние правехме такива самолети. Ама по-малки.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Симо

    28 2 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Елементарно. Спирачката се нарича СДС. Масова приватизация, връщане на земята в реални граници, отдаване на златните запаси на страната на концесия на чужда компания и източване на квалифицираните кадри на запад. Първите две неща деиндустриализираха страната и върнаха селското стопанство на България с 200 години назад. Кой идиот ще дойде да произвежда нещо у нас ако му се налага да обучава кадри от 0 и да се бори с лоша структура на портовете, летищата и при липса на междинни складове. При това политици непрекъснато се бъркат като използват ЕП и ЕК като клуб по интереси.

    Коментиран от #23, #33

  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 22 Отговор

    До коментар #22 от "Симо":

    Това твоето са празни приказки... Една от грешките на прехода от СОЦИАЛИЗЪМЪТ е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четеме и слушаме идиотщини!
    Причината е некъдърността на комунистическите свини ...Оруел още през 1945 година много точно ви е схванал същността, за което шапка му свалям!
    Сега търсиш под вола теле... Вие БЯХТЕ и сте си некъдърни и алчни СВИНЕ, на всички нива, от ЦК на БКП, та чак до редовия секретар на ППО , а ТОГАВАШНИТЕ профсъюзни МАЙМУНЯЦИ въобще ми е ГНУС да ги коментирам... Истината беше, че без ТРИТЕ БУКВИ ти си като под стъклен похлупак. Директор - некъдърник, но в номенклатурата на окръжния комитет, шефът ти - също некъдърник, но номенклатура на градския комитет, прекият ти началник, пък номнклатура на партийното бюро. Те така си живяхме в «комунистичския рай», докато количественото натрупване на некъдърници не доведе до СРИВ - закон на диалектиката. 45-години комунистите ядоха, пиха, убиваха, лъжейки народа със светлото утре на комунизма. Когато това утре трябваше да дойде се видя, че и помен няма от обещания рай, и хоп - държавата бе съвсем организирано и по план на ДС, тотално разсипана. Със стопиране и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да потърси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период. Държавата ни не бе съсипана от диспансеризирания Филип Димитров, нито от "В

    Коментиран от #24, #29

  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 10 Отговор

    До коментар #23 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    нито от "Веселиновския философ Желю" и неговото вице,- баба Блага. На всички нива се действаше организирано и по план. Отделните министерства и ведомства действаха единно и в синхрон. Спомнете си как набързо комунистите станаха "социалисти" и "поеха вината с мезе". Как беше ? – от "Напред към сияйните върхове на социализЪма и комунизЪма другарки и другари."….до "Ние вината поемаме само с мезета".
  • 25 Голем смях

    15 14 Отговор

    До коментар #6 от "Лети ли Сушката":

    Разбира се ,че е по-добър.Малка Корея има по-голям БВП от Русия ,а в технологично отношение са 100 години пред руската кочина.Да не говорим за качество и стандарт на живот.Пред Корея ,Россия е държава от 19 век.
  • 26 VVV

    8 2 Отговор
    Не се вижда добре носа .и аз мисля че има пропуски .двигателите трябва да са раздаличени ,а не събрани. Има неадекватни ъгли в носовата част .Двойен порок.
  • 27 baihui

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Онуфри":

    Но затова там е пълно с протестантски секти
  • 28 baihui

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Онуфри":

    Но затова там е пълно с протестантски секти
  • 29 Макаренко

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Превъзпитание на комунист?! Изключено, по-стара с русофил, но трябва нов чип.
  • 30 Холмс

    7 0 Отговор
    боя се, че това по-скоро са руски "Do it yourself" ("DIY") от моделист конструктор на Сухой
  • 31 Галеви

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Уиски":

    са невидими само за Боко и Каскета.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Генерал

    3 7 Отговор

    До коментар #22 от "Симо":

    Порт е руска дума за пристанище. Какво прави в езика ти ? Май си руска гнида, а? Пишеш срущу държавата за миризливи руски рубли. Само някой объркан недорасляк може да прави подобни заключения, защото не помни последните десет години на социализма и пируетите, които БКП начело с Живков правеше за да закърпи икономиката. ТКЗС - тата търпяха обединение, разделяния и т.н. На края фалираха фактически, защото никой освен циганите не работеше там и то заради келепира. Не случайно държавата фалира .
    За Жан Виденов си чувал. Но чувал ли си защо квалифицираните кадри си "стояха" в България по комунистическо ? Всеки граничар, убил беглец, получаваше 5 дни / защото събота беше присъствен ден / домашен отпуск. Единственият начин да отидеш да живееш на запад беше да преминеш границата нелегално. А там - гранична зона, кльон, бразда, фалшива граница, секретни постове и т.н. И забележи руска г-нидо. Секретните постове бяха в оборудвани и маскирани индивидуални окопи обърнати към територията на НРБ. Защо ли ? Нека промитата ти глава помисли, ако може. Заради дългата зелена граница с Гърция, Турция и СФРЮ, туристи от ГДР се "нанизваха" на нашите граничари и оставаха за винаги тук, ама 2 м. под земятя. Колко от високо квалифицираните ни кадри щяха да останат тук, ако границите бяха отворени ? Тъпата ти кратуна мислила ли е по въпроса ? А защо никой не отиваше да живее в любимия ти, а може и роден СССР ? За там нямаше ограничения - напротив.

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 мнение

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Генерал":

    И сега няма ограничения за Русия, ама никой не отива...
  • 36 Минаващ с 200

    1 0 Отговор
    Порт било руска дума.
    Хей затуй България е на туй дередже.