Last news in Fakti

11 Септември, 2020 14:18 3 577 21

Apple поръчала гъвкави дисплеи от Samsung, очаква се сгъваем iPhone

  • apple-
  • samsung

Apple е поръчала голяма партида гъвкави екрани от Samsung, твърди известният информатор Ice Universe. Двете компании са сключили ексклузивен договор, който не позволява на други конкуренти да получат достъп до технологията.

Информацията подсилва слуховете, че Apple разработва хибридно устройство, което съчетава функциите на телефон и таблет в относително компактен корпус. Възможно е също така да става дума за нов iPad без възможности за телефония, но сгъваем, така че да заема по-малко място.

Според наблюдатели Apple по-скоро изчаква технологията на гъвкавите екрани да стане по-надеждна и да поевтинее. Това означава, че през следващата една година надали има смисъл да се очаква сгъваем iPhone. Ако информацията за договора със Samsung обаче се потвърди, други производители няма да могат да купуват гъвкави екрани от корейците, а на пазара няма много компании, които произвеждат масово подобни дисплеи.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужасттт

    24 4 Отговор
    Феновете на ябълката пуснаха сълза....

    Коментиран от #7

  • 2 Ейй, голяма

    15 7 Отговор
    фирма е Епъл!? Че то в Айфоните остана ли нещо тяхно освен опер.с-ма?

    Коментиран от #3, #5, #6, #14, #18

  • 3 лаик такъв

    8 14 Отговор

    До коментар #2 от "Ейй, голяма":

    Че всичко е опер.с-ма, бе! :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този

    6 12 Отговор

    До коментар #2 от "Ейй, голяма":

    Хахах, дамм Ейпъл не могат да правят изделия от пластмаса и бакър и залагат на операционна система. Ама ей я на, пред очите им е, пък 10 години няма кой да измисли по-добра.

    Коментиран от #9

  • 6 гост

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "Ейй, голяма":

    Ми че то това е най-големия майсторлък бе , абдали !! Да поръчаш на конкуренцията да ти свърши черната работа и пак твоите продукти да се продават на двойна цена , а техните да са на ръба на загубата , хахаха !! Все едно да се подигравате на робовладелеца , че робите му вършат работата , много умни брееей , хаххах !!

    Коментиран от #21

  • 7 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ужасттт":

    И защо , от съжаление за теб , като гледат какви ги ръсиш , хаххах !!
  • 8 гост

    11 2 Отговор
    Честно , наистина ли не вдявате каква простотия е това да обяснявате какво НЕ произвеждал Епъл ?? Поръчва тоя , дето има пари и акъл да накара другите да работят за него , а произвежда тоя , дето ги няма и двете !! И още по-зле , самия Самсунг признава , че без Епъл ще загуби почти половината си производство , щото няма друг клиент и на една десета колкото Епъл и няма да има никога , ако Епъл реши да го смени !!! Че това е най-големия срам за китайци и корейци , че вместо да произвеждат собствени продукти със съответната печалба в пъти повече са принудени да работят на ишлеме за американци и европейци , "експерти" маскани !!
  • 9 ❓❓❓

    14 8 Отговор

    До коментар #5 от "Този":

    И кое му е доброто на една „затворена” операционна система, каквато е ИОС, кое му е доброто да плащаш за нещо торба пари и да имаш ограничения, а?

    Коментиран от #11

  • 10 Сгънах си го

    10 3 Отговор
    Очаквайте на цена колкото нова градска кола.
  • 11 гост

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "❓❓❓":

    Ами доброто им е да ги направиш такива , че хората да се редят с хиляди и с месеци на опашка , за да си ги купят !!! Кога видиш такава опашка за Самсунг , да не говорим за Хуйвей , хаххах , ела се обади !!

    Коментиран от #19

  • 12 dsadsa

    9 0 Отговор
    Истината е че докато "феновете" се карат и бият кое е по-добро, компаниите им прибират паричките и нямат никакъв проблем да си сътрудничат в процеса.

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "dsadsa":

    В голяма грешка си , аз лично никога не съм имал айфон и не смятам да си купувам , поне засега , но това не пречи да признавам постигнатото от Епъл !!! И те за разлика от китайските поклонници никога не са твърдяли , че правят телефони за всички !! Напротив , много точно са определили групата си клиенти и произвеждат най-доброто именно за тях , но така че никой друг не може да предложи нищо дори близко до тях !!! А останалите н-брой "производители" , дето се опитват да угодят на всички постигнаха само това , че за клиента вече няма никаква разлика дали ще си купи Самсунг или Хуйвей примерно , а най-вероятно всеки следващ път ще купи нещо друго , дори само да "пробва" , което си е чиста загуба !!
  • 14 8385

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ейй, голяма":

    Че вие и това нямате. Гардуер и зофдуер сбирщайн 😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹☝🏿🛌
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 китайци сте

    2 1 Отговор
    Епък вече започна процесорите да си произвежда, тея още ми говорят за пластмаса. Болшевишка им работа, свикнали сте да взимате всичко на готово още от Правец компютрите
  • 18 асдасд

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ейй, голяма":

    То не е важно кой произвежда на ишлеме :)
    Важно е кой измисля нещото, и чия е технологията.... по-евтино им излиза да дават чертежите (МНОГО грубо казано), и някой да им работи по тях, отколкото да имат заводи за производство на корпуси, процесори, памети, дисплеи и т.н.
  • 19 Huawei

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Абе идиот такъв да не забравяме кой мина изгнилата ти ябълка по продажби и седмица след това русият перчем им наложи забрана с цел да върне потребителите на Apple обратно. Ако се говори със пазарен дял huawei са най големият доставчик на телефони в световен мащаб.
  • 20 Руса комплексарка

    2 2 Отговор
    който не говори по сгъваем телефон е не е актуален, модерен изостанал е от модните тенденци и най-вече не е в състояние да си го позволи ... (Apple очакват огромни приходи от всички селяни и комплексари
  • 21 Трифонов

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Не е майсторлък, а измама. Едно време и Вълкът от Уолстрийт за майстор са го имали 5 години, докато не го осъдиха и не предаде всичките си партньори, колеги и приятели, за да се отърве по-леко. Измамник най-обикновен. Престъпник най-прост. Всичко в онази държава е това - една голяма измама и една огромна армия, която върви напред-назад и прави войни, за да осигури съществуването на измисления си затлъстял народ. Съществуване, а не живот, щото пазаруването и яденето по едно и също време, не е живот, а съществуване. А в същото време им тъпчат храните с ГМО, забраняват им цигарите и антибиотиците, за да може, като се пенсионират, мигновено да умрат, за да им приберат пенсионните и здравни застраховки, дето абдалите са ги плащали цял живот. Наричаме ги - нашественици. Като скакалците. Ти купувай на двойна цена щом ти е толкова акъла. Аз не го правя. Те и Нокия едно време бяха това, което са последните 10 години Епъл, ама я ги виж сега... няма ги-и-и-и-и... Е, гумите им не са лоши наистина.