Last news in Fakti

29 Септември, 2020 11:10 22 316 87

Русия: Изпитанията на щатския изтребител от шесто поколение са били неуспешни

  • изтребител-
  • шесто поколение-
  • русия-
  • сащ

Русия: Изпитанията на щатския изтребител от шесто поколение са били неуспешни - 1

Тестовете на американския прототип на изтребител от шесто поколение са били съпроводени от редица проблеми, твърди руският държавен ежеседмичник "Звезда". За съществуването на самолета обяви заместник-министърът по покупките на Военновъздушните сили на САЩ Уил Ропър.

"В областта на изкуствения интелект за американския изтребител от шесто поколение ни е известно, че изпитанията на прототипа са показали недостатъчна управляемост и грешки при изпълнението на маневри за набиране на височина. Летателният апарат не е изпълнявал и някои команди от дистанционния пулт на оператора", разказва "Звезда".

В публикацията се твърди още, че САЩ не разполагат с редица технологии, необходими за създаването на изтребител от шесто поколение. "Както е известно, те не притежават сплави, способни да издържат температурата в горивната камера на водороден двигател. Нямат и материали за лопатките на силовата установка. Американското разузнаване неведнъж е опитвало да се сдобие с формулите на тези вещества от Русия, но, слава Богу, засега безрезултатно", уверява "Звезда" и добавя, че руският проект "Игла" "изпреварва с повече от десетилетие американския аналог в тази област".

Според изданието "Су-57 вече разполага с възможности да бъде доработен до ниво шесто поколение". Тестваният щатски прототип пък е наречен "Вълшебен пепелац" ("пепелаци" са цилиндричните летателни апарати от съветската фантастична комедия "Кин-дза-дза!").


Поставете оценка:
Оценка 3 от 123 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    183 252 Отговор
    Еми може да са били неуспешни а може и да са били успешни ... Факта е че САЩ вече са на прага на 6то поколение а мужиките още нямат преминал тестове 5то поколение самольот ...

    Коментиран от #8, #41, #51, #85

  • 2 дааа

    172 119 Отговор
    Руските картинки, най-хубавите картинки.

    Коментиран от #34

  • 3 Любопитен

    158 73 Отговор
    Що, вашите успешни ли са? 😂😂😂😂
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 русенец

    170 94 Отговор
    То научиха Фъ-35 да лети, че се пробват и с шесто поколение.:))) Ама и вие здраво папкате парите на данъкоплатците!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 КАТО НА КИНО

    102 91 Отговор
    ГЛЕДАМ В НАГОРНИ КАРАБАХ КАК УНИЩОЖАВАТ ТАНКОВЕТЕ, КАТО В ДЕТСКА ИГРА! ТЕХНИКАТА МНОГО СЕ Е РАЗВИЛА И ОБЕЗСМИСЛЯ СТАРИТЕ ОРЪЖИЯ КАТО ТАНКОВЕ, ОРЪДИЯ, БТР-и, БУНКЕРИ И Т.Н. АЗЕРИТЕ ИМАТ ПЕТРОЛ, ПАРИ, ДРОНОВЕ И МОДЕРНИ УМНИ ХАМЕРИКАНСКИ БОМБИ. РАШКИТЕ ПРАВЯТ АРМАТА? ХАБЯТ СИ ТРУДА, ПАРИТЕ И ЖЕЛЯЗОТО.

    Коментиран от #9, #10, #11, #20

  • 8 ДОМАКИН

    152 67 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    ОСТАВИ РУСНАЦИТЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ ДА СИ МЕРЯТ ... САМОЛЕТИТЕ.АМИ ПИТАЙ НАШИТЕ КАКВО (ПРЕД)ПОКОЛЕНИЕ КУПУВАТ
  • 9 ИЗЛИШНИ

    85 22 Отговор

    До коментар #7 от "КАТО НА КИНО":

    ТО И САМОЛЕТИТЕ КАТО СТАНАТ БЕЗПИЛОТНИ, ДЕМЕК ДРОНОВЕ - Ф, СУ, МИГ И Т.Н. ЩЕ СТАНАТ ИЗЛИШНИ. ДОБРЕ, ЧЕ СМЕ ПОРЪЧАЛИ МАЛКО САМОЛЕТИ, СЪСЕДИТЕ ГЪРЦИ ИМАТ 200?
  • 10 ТЕАТРО

    61 17 Отговор

    До коментар #7 от "КАТО НА КИНО":

    КАЗАХА ЧЕ ИМ СВАЛИЛИ ХЕЛИКОПТЕРИТЕ И ДРОНОВЕТЕ НА АЗЕРИТЕ.ТО НЕ СТАВА С КАЛАШ ИЛИ АРМАТКА.ДАЙ ДА ГЛЕДАМЕ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ
  • 11 jofo

    48 10 Отговор

    До коментар #7 от "КАТО НА КИНО":

    принципно си прав, обаче все пак е необходимо и физическо присъствие в завладените територии, иначе само унищожаваш техника, без да присъстваш.
    огледално на казаното, ако отидеш обаче и теб ще те унищожат по същият начин...... т.е. губи се логиката в ситуацията

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ПО ЕВТИНО

    23 25 Отговор
    ПУСКАШ ДРОН ДА ПРЕХВАНЕ ЦЕЛТА И ДА НАСОЧВА РАКЕТАТА ИЛИ СНАРЯДА И СТРЕЛЯШ! БУМ В ДЕСЯТКАТА! НЯМА АВИАЦИЯ, САМОЛЕТИ, ПИЛОТИ, ЛЕТИЩА, ГОРИВО, ТЕХНИЦИ, РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ, ОБУЧЕНИЕ...
  • 14 Абе за да предоговарят

    47 59 Отговор
    спешно бюджета за 2022, с цел закупуване и въвеждане в експлоатация, сигурно са "неуспешни" изпитанията.
    Какво да напишат на бедният руснак, за да му повдигнат духа.
    Остана да напишат и че е преминало всичко успешно и "врагът" има 6то поколение.
    Да не са луди. От тях по-по-най няма
  • 15 ВАГНЕР

    19 7 Отговор

    До коментар #11 от "jofo":

    ФИЗИЧЕСКОТО ПРИСЪСТВИЕ Е КАТО ДОЙДАТ КАТО ТУРИСТИ ИЛИ КАТО ЕМИГРАНТИ. КАТО ИМ СВАЛИШ САМОЛЕТИТЕ И УНИЩОЖИШ ТАНКОВЕТЕ И КАМИОНИТЕ С КАКВО ЩЕ ДОЙДАТ? С ВЛАК?
  • 16 Лети ли рапторчето?

    47 65 Отговор
    6то е не сполучливо като 4-5 поколения направо да преминат краварите към поколение 7!
  • 17 ВОДКА И КОКА

    31 4 Отговор
    А РОБОТИТЕ КОГА? ОЩЕ СЕ РАБОТИ ПУШЕЧНО МЕСО. ВЪПРЕКИ, ЧЕ ЖЕРТВИТЕ ДРАСТИЧНО НАМАЛЯВАТ В ЕДИН КОНФЛИКТ И ЦИВИЛНИ И ВОЙНИЦИ. НАБЛЯГА СЕ НА СНАЙПЕРИСТИ И ТЕХНИКА. НЯМА ВЕЧЕ ДВЕ АРМИИ СТРОЕНИ ЕДНА СРЕЩУ ДРУГА И КРРРРРР!
  • 18 ужас

    73 82 Отговор
    Създаваха, създаваха ф117. Създаваха създаваха ф22. Създаваха създаваха ф35. И всичко за завоюване на превъзходство във въздуха. И къде е това превъзходство. Су35 ги вижда от 200 км. Су57 с новия радар от 500.

    Коментиран от #22, #38, #45, #48, #62

  • 19 ВАГНЕР

    76 43 Отговор
    А АДМИРАЛ КУЗНЕЦОВ КАК САМО ПУШИИИ? ГЕПИЛИ СА МУ КАТАЛИЗАТОРА.
  • 20 Танкиста

    49 67 Отговор

    До коментар #7 от "КАТО НА КИНО":

    АРМАТА ИЗСТРЕЛВА И НАСОЧВАЩИ СЕ РАКЕТИ ПРЕЗ 125 ММ ОРЪДИЕ СЪЩО КАКТО И ТЕ 90 И 80 И НЕЩО ДИ СЕ ОБЪРКАЛ 1 БРОЙ БМПТ - ТЕРМИНАТОР И ЩУРМОВИТЕ САМОЛЕТИ, ДРОНОВЕ, ВЕРТОЛЕТИ НА КРАВАРИТЕ ОТИВАТ ЗА СКРАП!!!!

    Коментиран от #24, #56

  • 21 Монгола

    55 67 Отговор
    Поредната краварска неграмотно конструирана 5 за 4 скрап! Краварски фантазии поколение 6!!!!

    Коментиран от #50, #54, #80

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мин на Отбраната, Началник на отбраната

    9 4 Отговор
    Главно командващ Отбраната, Началник щаб на Отбраната??? Имали още??
  • 24 ама глупусти дрънкаш,

    46 10 Отговор

    До коментар #20 от "Танкиста":

    разсмя ме.
    Ти сериозно ли......
    Та.ак си праиш, нали.
    Не мое да си толкоз кух.

    Коментиран от #27

  • 25 РУМ РАДЕВ Ф

    32 12 Отговор
    ДА ИМ ПРАТЯ НАШИТЕ ВЪСТАНИЦИ ОТ ОРЛОВ МОСТ НАЧЕЛО С БАБИКЯН - НЕ ГИ ВИЖДАМ АЗЕРИТЕ И ТУРЦИТЕ!
  • 26 Иван

    49 12 Отговор
    ама и то един източник...напълно достоверен....чак се учудвам как нищо не са казали че техните са пак анал говнетни...
  • 27 ТАНКИСТА

    7 39 Отговор

    До коментар #24 от "ама глупусти дрънкаш,":

    Я се скрий бе НГВС паляк

    Коментиран от #29, #30

  • 28 ИЗЛИШНИ

    9 4 Отговор
    ТО И САМОЛЕТИТЕ КАТО СТАНАТ БЕЗПИЛОТНИ, ДЕМЕК ДРОНОВЕ - Ф, СУ, МИГ И Т.Н. ЩЕ СТАНАТ ИЗЛИШНИ. ДОБРЕ, ЧЕ СМЕ ПОРЪЧАЛИ МАЛКО САМОЛЕТИ, СЪСЕДИТЕ ГЪРЦИ ИМАТ 200?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 а и още нещо за нгвс-то

    9 6 Отговор

    До коментар #27 от "ТАНКИСТА":

    тихина-ец съм бате, тихина-ец.
    А ти се крий в танка и стреляй с оръдието.
  • 31 Rado

    68 31 Отговор
    То и прототипа на Мъск показваше недостатъчна управляемост и гърмеше, но сега каца на платформа в океана като по учебник, а Раша сега тепърва ще почва разработка, може да са откраднали някаква технология иначе едвали ще се пробват да приземяват ракети.

    Коментиран от #40

  • 32 Джон

    68 47 Отговор
    Аве тез крепостни селяни от Сибир могат ли да видят на повече от 500км .(имат ли такъв радар) . Ракетите им с обсег 8000км те до 500 могат да ги насочат , от там кат в мъгла . Радара да си осъвършенстват тогава да говорят за поколение на самолети , щото СУ-57 даже не е 5-то поколение , а 4++ . Крепостните селяни са толкоз велики , че Китай има повече СУ 35 от руснаците , щот Русия няма две по лев собствените си изтребители да закупи
  • 33 Вълко Червенков

    84 52 Отговор
    Поредната Кремълска Миризлива Партенка,която доказва колко са тъпи чебурашките.Американците разработват такъв самолет,но официално не са обявили какъв етап са достигнали.От това което се публикува в сериозните медии,първият полет на такава машина ще се състои около 2025 г.Ако вече лети,дори и с някакви проблеми и "детски болести",това означава че Рускенефа изостава технологично от САЩ с десетилетия.Ф-22 е на въоръжение от 2005 г.,а недоиздяланият полуфабрикат и псевдостелт таралясник Су-57 е още на ниво изпитания,като дори и да почнат да го произвеждат в минимални количества,ще е със старите двигатели на Су-37.Каруцата има и проблеми с радара и системата за РЕП.Твърдението че с някави "модификации" ще го превърнат в "Шесто поколение" е смехотворно и показва какви малоумни шестаци са ватенките.Пасквила за това как американците се "опитвали" да крадат технологии от пияндурниците е още по смехотворен.Някой спомня ли си за прехвалените "рапторкилери" МиГ-1.42 и Су-47 Беркут?Навремето ги изтипосваха като някакви бъдещи "суперизтребители",но разбраха,че от тях не става нищо.Зарязаха ги и се опитаха да прекопират Ф-22 и Ф-23,доколкото могат.Китайците също.
  • 34 Соросоид

    45 47 Отговор

    До коментар #2 от "дааа":

    А защо преди няколко дни холандците (нидерландците) спряха своите Ф-35 от учения с американски Б-52 в близост до п-в Крим защото времето било лошо - очаквало се гръмотевична буря и рискът за пилотите не бил оправдан. На английски го пише, не е руска пропаганда (Risk Of Thunderstorms Prevented Dutch F-35s From Escorting U.S. B-52 During Allied Sky Mission)
  • 35 басМя

    26 8 Отговор
    Чуждото грозде е кисело !
  • 36 стоян георгиев

    64 29 Отговор
    руснака все обяснява че ситуацията в сащ е като в русия,демек бутафория и лъжи !само че в сащ не всички лижат топките на вожда и всеки даден долар трябва да се отчете.та няма как да лъжат американците за постигнатите резултати.скоро ще има доста инфо за новия американски самолет,а руснака няма нужда да се хвали с несъществуващи успехи.техните таини технологии ги знаем много добре.вързано с тел ама секретно!смях!бая време и у нас минаваха тия тъпотии как запада много искал да открадне съветските секретни достижения .после се оказа че такива не съществуват!
  • 37 Асан

    61 26 Отговор
    Като им знам хеликоптерите и Арматата на тея крепостни селяни пияндурници , не ми се мисли кви са им тайните дет се "крадът" . Арматите не палят , а хеликоптерите им за малко да отрепят наблюдаващи , военното им учение . Радара им не стига 20 метра , тръгнали да се пресмиват .
  • 38 статистика

    65 27 Отговор

    До коментар #18 от "ужас":

    Биже каква глупост...СУ-35 е изтребителче който е под нивото дори на Рафала...НЕ може да види нито Ф-22 ,нито Ф-35 на разстояние по-голямо от 30-40 километра ! Руснаците откъм бойна авиация са доста изостанали технологично и са като дечица пред САЩ.Не случайно русия се слави като вечно догонващата "сила" и не случайно няма руски изтребител с положителна бойна статистика в боевете ,а всичко сочи ,че изправят ли се срещу американски изтребител загубата им е 90% гарантирана !
  • 39 факти

    65 29 Отговор
    Северноазиатските бушмени тръгнали да коментират на тема изтребители ... Да се смееш ли ,да плачеш ли ? Най-модерното нещо което имат тея руски баламурници е от поколение 4++ в лицето на СУ-57 и то от него са направени няколко броя от които единствения който можеше да лети се разби.Замислете се само колко пропаднали,изостанали,бедни и жалки са руските бушмени..

    Коментиран от #61

  • 40 Каца ама около

    10 49 Отговор

    До коментар #31 от "Rado":

    платформата във водата,неможа да я улучи.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 руски соросоиден кравар

    23 5 Отговор

    До коментар #41 от "Ха ха":

    Те вас русофилските краваристанци ви онождат всеки ден бе !
  • 43 Borislav Popov

    24 59 Отговор
    хаха ми то това бе ясно като бял ден,краварите 20 години се мъчат с оня ковчег Ф35 и все още не могат да го накарат да литне в двучасов полет,6то поколение гласили,бе да се смееш ли да плачеш ли
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Руснак в кьораво Руско РЛС

    46 10 Отговор

    До коментар #18 от "ужас":

    Умрялото ни наземно лампово РЛС не засича цели на 500 километра, ти за слепия радар на самолета си тръгнал да ми разправяш!!!
  • 46 Жулиен Гаков

    23 54 Отговор
    До но.38: ти си болен мозък бе аркадаш, Русия е 10 години поне пред краварите, чул ли си за КИНЖАЛ ,АВАНГАРД ,ПОСЕЙДОН , ЦИРКОН , БУРЕВЕСНИК и тн , да си пасат говедата там тези малоумници!

    Коментиран от #47, #83

  • 47 Нептун

    54 13 Отговор

    До коментар #46 от "Жулиен Гаков":

    Всички са чували за тях, НО никой не е показвал на какво са способни в реални условия, за да не се наакват хората от смях!!!
  • 48 Аll

    48 6 Отговор

    До коментар #18 от "ужас":

    Ха.ха . Смешник ,В Мосфилм само .Кретен облъчен
  • 49 хаха

    11 42 Отговор
    Тесла 6 поколение. Гори сама.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Мани мани

    15 42 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Само те си мислят, че са на прага. А прага се оказал висок за тях и не могат го прескочи. А как само се надуваше амерския генерал преди тестовете.
  • 52 НОРМАЛНА КОЧИНА

    16 49 Отговор
    Започваш да четеш и веднага Краварски подлоги на всякъде смрад но обор.Хора нямате ли достоинство.Пишете за правителството нещо ново за кражба няма ли.

    Коментиран от #81

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Мани мани

    12 38 Отговор
    "счупихме всички рекорди в тази област. Готови сме за серийно производство на самолети от следващо поколение, както никога досега. На практика демонстрираме нещо вълшебно" - Уил Ропър от Пентагона.

    Коментиран от #65

  • 56 микро пуйло

    25 3 Отговор

    До коментар #20 от "Танкиста":

    Мъ да, и даже пали сама. особено когато нее от картон.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 отвертка

    3 20 Отговор

    До коментар #39 от "факти":

    Замисляме се !А ти замисляш ли се(можеш ли го ) ? Нямам повече въпроси !
  • 62 Дядо Йоцо

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "ужас":

    А ти пък как видя това?Много гледачи,на кафе и карти!
  • 63 Аре бегай

    15 2 Отговор
    формула на вещества. касабов толкова ли можеш с руския .хахахахах
  • 64 Критичен

    25 5 Отговор
    като им гледам запорожците и се чудя какъв самолет могат да скалъпят, кога станаха експерти в самолетните двигатели ??
  • 65 Абе

    6 27 Отговор

    До коментар #55 от "Мани мани":

    Мисля, че ключовата дума тук е "счупихме".......в краваристан отдавна са гола вода в новите технологии, сами не могат да направят нищо читаво и гледат ако може да гепят нещо от някъде ама напоследък и тва не им се получава!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ДСВанчеКараПрас

    7 23 Отговор
    Ако изпитанията над САЩ са бил успешни, нека направят едно изпитателно кръгче на д Сърбия! Тамън сръбските зеничици ще изпробват новите си руски зенитни ракетни комплекси!

    Коментиран от #69

  • 68 До Нептун

    3 23 Отговор
    Смешкоооо, ако решат да ги ползват в реални бойни действия всичко около тях ще се е наакало тотално.
  • 69 гостгост

    24 7 Отговор

    До коментар #67 от "ДСВанчеКараПрас":

    Видяхме ги и панцирите и с300 ...Турците ги направиха на разтопено желязо,а с400 е в несъстояние да засече ф35

    Коментиран от #82

  • 70 читател

    19 5 Отговор
    Да благодарим на "Звезда", публикацията на държавната руска медия потвърждава наличието на изтребител 6-то поколение в САЩ и дава надежда - "Су-57 вече разполага с възможности да бъде доработен до ниво шесто поколение", някога в светлото бъдеще и това ЩЕ се случи, остава загадка как при липса на сплави и други материали са построили самолета, ама това любознателния читател ще го намери в други достоверни и почтени източници, независими от руската лъжлива пропаганда.

    Коментиран от #72

  • 71 Кракра

    27 5 Отговор
    А на руския изтребител от Пето поколение успешни ли са били изпитанията или той още е само в замаяните от алкохолни изпарения кухи кратуни в руския генерален щаб?
  • 72 схсхссх

    16 5 Отговор

    До коментар #70 от "читател":

    Руснаците могат да доработят су57 ако искат и до 10то поколение според техните критерии,ама реалността е ,че су57 ще си остане от 4то поколение.Руския изтребител е направен с възможно най-евтината и некачествена изработка.Няма стелт,а и двигателите му са от 4то поколение,защото руснаците нямат представа как да направят такива за 5то.
  • 73 злобар

    22 3 Отговор
    Миналата публикация писах че се движи с донецки въглища , а сега се разбрало че искали да минат по тънко и вместо донецки заредили самолета с български брикети .
  • 74 Ушанки

    14 3 Отговор
    Гроздето Кисело мууу ха ха ха
  • 75 telepatin

    3 27 Отговор
    Всъщност САЩ нямат изтребител от 5-то поколение , пък чак на 6-то скачат...

    Коментиран от #77

  • 76 мдам

    11 1 Отговор
    Първите изпитания са по принцип неуспешни. Пример: Първите изпитания на руския изтребител пето поколение и първите изпитания на китайските изтребители пето поколение.
  • 77 асдадса

    18 5 Отговор

    До коментар #75 от "telepatin":

    По-модерни изтребители от Ф-22 и Ф-35 на тоя свят няма.САЩ са и първите които изкараха изтребител от 5-то поколение.Русия например изостава с около 30 години и все още не може да направи самолет от 5-то поколение,камо ли за 6-то..Най-модерното което имат руснаците в арсенала си е няколко прототипа на СУ-57 който всъщност е от поколение 4.

    Коментиран от #79

  • 78 А, какво стана с Руското

    25 1 Отговор
    5-то поколение,как е? О,забравих те още нямат,все още са на 4++😃😃😃😃
  • 79 Мани мани

    4 27 Отговор

    До коментар #77 от "асдадса":

    Щатския Ф117 от кое поколение беше, че сърбите го засякоха и свалиха със стогодишен радар?
  • 80 пуТкинякa

    21 0 Отговор

    До коментар #21 от "Монгола":

    Мъ дa бe, вeрвaмe, др. пу ТKиH винaги гoвoри caмo иcтинaтa, чиcтaтa иcтинa и нищo другo ocвeн нeя!
  • 81 pA3ИЯ НОРМАЛНА

    9 0 Отговор

    До коментар #52 от "НОРМАЛНА КОЧИНА":

    КОЧИНА-Верно думаш. А Гугъл-преводача работи ли добре?
  • 82 ДСВанчеКараПрас

    0 9 Отговор

    До коментар #69 от "гостгост":

    К'во ми пука! Аза нали гепих комисиона за преминаване на транспортните самолети с ракетите над Б-ия!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 0 до 100 16 сек

    9 0 Отговор
    Ще е нещо като пето поколение жигули.
  • 85 Маринов

    0 9 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Много си заблоден.Ако Русия завърти кранчето за материали,и двигатели нама да могат да напраят.
  • 86 Муслим Мага

    9 0 Отговор
    Су 57 и шесто поколение ,това е някакъв виц . Те 4то поколение не могат да построят , сглобили няколко самолета и си въобразяват
  • 87 бръснар

    8 0 Отговор
    ножчета за бръснене имат ли или още са на балтика за телевизорите да не говорим с тегло на танков купол