Last news in Fakti

22 Ноември, 2012 11:41 3 474 2

Очила вместо кафе за разсънване

  • университет флиндърс

Учени от Австралийския университет Флиндърс разработиха джаджа, която синхронизира вътрешните биоритми на човек с часовия пояс, в който се намира. Устройството е във вид на очила, а действието му помага на ползвателя да се разсъни по-лесно сутрин.

Принципът на действие на въпросните очила се свежда до стимулиране на т.нар. фоторецептори на очите. Това става посредством мека зелена светлина, имитираща естественото зазоряване. Очилата тежат само 75 грама и струват $ 260.

Захранват се от вградена литиевойонна батерия, която от своя страна се зарежда през mini-USB вход от стандартен компютър. Учените от университета Флиндърс заявяват, че устройството за разсъмване не вреди по никакъв начин на човешкото здраве.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васко

    0 0 Отговор
    Гениално изобретение,но малко скъпичко.
  • 2 Кофти

    0 0 Отговор
    Абе кафето си е кафе, горещо, ободряващо и поне за мен - вкусно :) Мани ги тея очила :Д