Last news in Fakti

12 Януари, 2021 17:32 8 136 35

Илон Мъск нарече Сергей Корольов "великолепен"

  • сергей корольов-
  • илон мъск

Днес се навършват 114 години от рождението на основоположника на практическата космонавтика Сергей Павлович Корольов. Съветският конструктор има огромен принос за усвояването на космоса и създава първите ракети носители, изкуствени спътници, пилотируеми кораби и ред други разработки от световно значение.

В акаунта си в Twitter руската федерална космическа агенция "Роскосмос" отбелязва годишнината на Корольов, а в коментарите изненадващо се появи изказване на Илон Мъск, при това на руски език. Шефът на SpaceX и Tesla е лаконичен, но изчерпателен - "Он был великолепен".

Неотдавна Мъск обяви, че е готов да разпродаде цялото си имущество и активи в името на покоряването на Марс. Най-богатият човек в света смята, че за колонизирането на Червената планета ще изисква колосални средства.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалистъ

    150 11 Отговор
    И какво? Русия може да се похвали с великолепни хора в науката, културата, изкуствата и т.н. Не е нужно да си русофил, за да признаеш фактите.

    Коментиран от #9, #25

  • 2 Морето

    69 6 Отговор
    Най-големия визионер е Мъск. Не се ограничава до технологиите тук, на нашата планета. Не се и интересува да трупа пари само за собствено удоволствие-ето, гледа към звездите и колонизирането на други планети. Такива като него, напредничави, дърпат човечеството напред. Може би е сбъркал времето, в което се е родил, но в бъдещето такива като него може да спасят живота на нашата раса-homo sapiens. Няма да се учудя, ако след време направят някой фентъзи-филм за неговите усилия. Подобно на "Интерстелар" или "Стар Трек"

    Коментиран от #12

  • 3 мдааам

    62 24 Отговор
    А Сталин го набутал в каторга (барабар с Туполев). Абе руска им работа... Мъск е готин че не цепи басма на никой и казва и прави каквото мисли и иска, затова и вече е най-богатия човек на земята.

    Коментиран от #4, #5, #13, #23

  • 4 Ха ха

    12 35 Отговор

    До коментар #3 от "мдааам":

    Не бе ,Сталин го е утрепал още 1925г.А след това един дърт комунист е преписал всичко от хамериканците и се е правил на Королев.

    Коментиран от #6

  • 5 Точно така е

    46 2 Отговор

    До коментар #3 от "мдааам":

    Говори прямо и без заобикалки, точно каквото мисли, без да се съобразява с народност, раса или пол. За него само действията на човека са важни. Скоро пак го плюеха, че на определени постове нямало чернокожи и жени в препоръчителната пропорция, а той им каза, че му трябват точните специалисти, а останалото са подробности, които въобще не го интересуват и не мисли да се съобразява с тях. Дори от дипломите не се интересува, а само от идеите и знанията на хората.
  • 6 пффффффффффф

    17 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха":

    много си зле, въобще нямаш връзка с централното.
    вземи попрочети малко преди да дрънкаш откровени измишльотини.
  • 7 Бай Айлън

    5 17 Отговор
    И тук гони инвестициите, че каква атмосфера ще прави на Марс бец магнитно поле. Там за живот е късно поне с 4 млрд годинки. Да пробват с един Воден Свят на Енцелад и Жар Жар 😂
  • 8 Муньос

    16 3 Отговор
    Щом са го заточили в Сибир 1938 и чак 1957 го реабилитират, явно е бил от по-свестните... Но са му съсипали здравето, умира на 59.
  • 9 Знайко

    27 10 Отговор

    До коментар #1 от "реалистъ":

    Да има и велики руснаци. Но по бай Тошово време докато бях ученик, имаше много лъжи за Русия и за руските учени и изобретатели. И не само в учебниците по история. Например никъде ни ни казаха, че Втората Световна Война е започнала с пакта Рибентроп-Молотов. Никъде не ни казаха, че СССР е нападнал Финландия и Полша. Преди Хитлер да нападне СССР. Например в учебника ми по електроника твърдяха, че Попов е измислил радиото, което едва през демокрацията разбрах че е лъжа. И че изобретателя е Маркони, а по късно разбрах. Че Маркони е ползвал изобретения на Никола Тесла и Херц. И че е имало съдебно дело и Тесла е твърдял, че той, а не Маркони е изобретил радиото. Никъде не ни бяха казали кой е открил електронната лампа, транзистора, трансформатора ... Не ни го казваха защото откривателите не са били руснаци.

    Коментиран от #11, #14, #16, #18, #21

  • 10 pepy

    27 2 Отговор
    Руснаците също се забавляват по темата...

  • 11 ВСВ

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Знайко":

    Е започнала с обявяването и от страна на Франция и Великобритания
  • 12 Гост

    4 20 Отговор

    До коментар #2 от "Морето":

    Мъск се интересува от несметните богатства на Марс. Не си мисли че го прави за разходка и имидж. Иска да копае ценни метали там

    Коментиран от #15

  • 13 Гост

    33 1 Отговор

    До коментар #3 от "мдааам":

    Сталин е толкова руснак, колкото Сакскобурготски е българин. Дори по-малко.

    Коментиран от #26

  • 14 Гост

    20 14 Отговор

    До коментар #9 от "Знайко":

    Я кажи, трудно ли ви е на теслофилите да преглътнете признанието на Мъск към руският гений? Хахахахаха
  • 15 pepy

    22 2 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    "... Иска да копае ценни метали там..."

    Когато технологията за добиване на ценни метали и транспортирането им до Земята станат икономически изгодни, нито Мъск, нито ние ще сме живи...

    Коментиран от #17

  • 16 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Знайко":

    И ВСВ е следствие от потъпканите национални интереси на Германия от ПСВ. Като немалко принос има и психическото вманиачаване на Хитлер и омразата му към хората, зародено след смъртта на брат му, което го превръща от любознателно, весело дете в социопат.
  • 17 Гост

    3 11 Отговор

    До коментар #15 от "pepy":

    Така говориха за електромобилите и батериите през 2000.
  • 18 Гост

    33 8 Отговор

    До коментар #9 от "Знайко":

    А учиха ли ви кой е открил шестият сърдечен тон, наречен тон на Митев? А кой е измислил технологията за космически храни? А кой създава първият ръчен електронен часовник Пулсар? А първият телефонен секретар? Първият апарат за конферентни разговори, Джордафонът? А че американските бойни пилоти изучават техники на летене на Асен Йорданов? А за Георги Наджаков? Въобще, какво си научил, освен да хвалиш западняка и да плюеш по своите?
  • 19 трола стоян георгиев

    2 19 Отговор
    кой е тоя Корольов някакъв пиян ватник окрал от запада кот може.

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    18 3 Отговор

    До коментар #19 от "трола стоян георгиев":

    Всички крадат от запада. Даже маите са откраднали календара си от на Нанси Пелоси пра бабата . И арабите са откраднали цифрите от борсовите индекси на Уол стрийт за цените на акциите на Тесла.

    Коментиран от #22

  • 21 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Знайко":

    Въпросният Маркони е бил много добре запознат с разработката на Попов, преди да направи "откритието" си. Самият Попов сглобява измислени вече сензори от други учени, т. е. той не е откривател, а е само изобретател.

    Между другото на времето и за Олег Лосев никой не беше чувал - първият в света полупроводников инженер.
  • 22 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Те самите араби са взели един от няколкото версии на цифровите набори от индийците. Малко се ги пооформили и ето как ги мислим за изобретатели.
  • 23 Този

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "мдааам":

    Най-богатият човек на земята е щото на Хамериканците им трябваха ракети различни от руските. Абсолютно всичо свързано с него е на субсидия и държавна издръжка. Че е визионер не отричам, ама да управлява компании определено не може. Та тесла са на загуба от самото си основаване.

    Коментиран от #32

  • 24 анти

    2 3 Отговор
    Мъск отдавна прави четки на болшевиките и дано не направи някоя глупост
  • 25 коя Русия

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "реалистъ":

    Царска Русия може да се похвали с висока култура, a болшевиките са си селяни.
  • 26 шумчо

    0 9 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Баща му на Цар Симеон е много голям бъгларин, по-голям от всички болшевизирани селяни пишещи коментари тук. Следователно и синът му трябва да е българин.

    Коментиран от #31

  • 27 незнайко

    1 1 Отговор
    Колосалните средства са като скъпарските автомобили НАДУТИ ДО НЕБЕСАТА !!! Всичко се плаща от редовите граждани !!! Така е устроен света, БОГАТАШИ И БЕДНЯЦИ . Равенство няма да има никога !!!
  • 28 Антитрол

    11 4 Отговор
    "Cъвeтcкият кoнcтруктoр имa oгрoмeн принoc зa уcвoявaнeтo нa кocмoca и cъздaвa първитe рaкeти нocитeли, изкуcтвeни cпътници, пилoтируeми кoрaби и рeд други рaзрaбoтки oт cвeтoвнo знaчeниe."
    Хайде сега троловете да ми обяснят, как им се връзва опорката, дето руснаците са ушанки и всичко копират. Дори инженери крадат от Времахта!
    п.п.
    Фон Браун за сведение го откраднаха американците.

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "шумчо":

    Постиженията на бащата не се наследяват от сина. Баща му не е бил комарджия, нали? А Мончо дойде само за да си вземе едни недвижими имущества от нас. До там му струваха обещанията за 800 дни. Явно си от млекопитаещите, които му повярваха. На тези избори на кого си решил да повярваш?
  • 32 Nnn

    4 9 Отговор

    До коментар #23 от "Този":

    По-голяма глупост не бях чел.Какви руски ракети,какви пет лева?! На тема космически ракети руснаците и срещу САЩ да тичат не могат да ги стигнат.Русия дори не разполага с ракета която може да изведе сателит до геостационарна орбита.Руснаците вече 20 години не могат да завършат ракетата Ангара ,която ракета не е нищо особено и в САЩ биха я гледали с насмешка и ще я ползват единствено за макет.

    Коментиран от #33, #34

  • 33 Може да си

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Nnn":

    прост /т.е., да имаш факти, но да не можеш да съобразяваш логиката им/, може да си глупав /да не ти достигат фактите/, но когато си и двете едновременно , ставаш само за посмешище...
  • 34 нато пауър

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Nnn":

    То и аз мразя руските комунета и алкажи, но е факт, че имат гениални конструктори и са доста напред във физиката. В космическата надпревара руснаците са конкуренти на американците, в електрониката изостават, но имат по добри ракетни двигатели. Тия всички спътници, които имат, с какво мислиш са ги извели, с каруцата ли?
    Евала на Корольов, че в условията на сталиновите репресии и терор е успял да учи да работи, както и да постигне толкова много.
  • 35 БгТурист

    2 0 Отговор
    Мечтая за дни , в които идолите на младите ще са хора като Корольов и Илон Мъск , а не наркодилъри и плеймейтки .