13 Април, 2021 15:32 2 466 3

Volvo ще използва новите чипове на Nvidia

  • volvo-
  • nvidia-
  • чипове

Двете компании ще си сътрудничат при следващите модели на шведската марка

Volvo ще използва новите чипове на Nvidia - 1
Снимка: Volvo

Nvidiа е добре позната марка щом става въпрос за компютри, като голяма част от геймърските машини са оборудвани именно с такава марка видео карти. Оказва се, че компоненти от тази марка могат да бъдат намерени и при автомобилите и по-конкретно при разработването на автономни такива от някои от най-големите марки.

От Volvo се похвалиха, че ще използват ново поколение по-мощни чипове, които ще бъдат представени за първи път в новата генерация XC90. Nvidia Drive Orin компонентите ще могат да извършват 254 трилиона операции в секунда, като това е от голямо значение при автономното шофиране.

Новите чипове ще работят със софтуера, използван в момента от шведската компания и ще предоставят още по-добри възможности при разработката на технологиите за автономно шофиране. Всички данни, събирани от различни сензори и радари ще бъдат обработвани по-бързо, което би трябвало да осигури по-добра безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    3 0 Отговор
    Колко вече е шведска тази марка 🤔🤔🤔
  • 2 Друга тема

    1 1 Отговор
    На Живко от Варна му намерете приятелка и му създайте бъдеще, че е роден при загубеняци, но той трябва да се оправи ! Моля ви !
    Имам нужда от приятелка за любов, приятни емоции и хубав живот !
  • 3 Сарая

    4 1 Отговор
    Ще си копаш биткойни докато шофираш !