Last news in Fakti

10 Май, 2021 10:17 6 093 11

Porsche пусна багажник за покрива за шофиране с 200 км/ч

  • pforche-
  • багажник на покрива

Марковата кутия за товари има уникална аеродинамика

Porsche пусна багажник за покрива за шофиране с 200 км/ч - 1

Покривната кутия от Porsche Tequipment Performance, марково отделение за аксесоари, беше тествана в аеродинамичен тунел по време на разработката и след това измина няколко хиляди километра, като част от тестовете на Taycan. В резултат на това формата на багажника на покрива бе оптимизирана специално за бързо шофиране.

От Porsche твърдят, че с покривната кутия е възможно колата да се движи със скорост до 200 километра в час. Марковият багажник от Mercedes-AMG например е в състояние да издържи само 130 километра в час. Покривната кутия е с форма на капка с малка обърната опашка отзад, която е украсена с релефно сребърно лого на Porsche.

Високоскоростният багажник на покрива може да бъде боядисан в черен гланц, сребърен металик, бял металик или вулкано сив металик, или можете да го поръчате без боядисване - на грунд, така че собственикът да може да го боядиса във всеки желан от него цвят.

Кутията се инсталира с помощта на стандартни покривни релси и може да се отваря и от двете страни. Обемът на багажника е 480 литра - достатъчно за пет чифта ски или три сноуборда. Кутията издържа на товари с тегло до 75 килограма и струва 1 150.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пипи

    14 14 Отговор
    За това карам Супърб и А6 Allroad :) Не ми трябва багажник!

    Коментиран от #7

  • 2 Адвокат Г

    23 4 Отговор
    Имам Мерцедес и оригинален багажник и съм вдигал до 210 км. ч. с него в Германия. В интсрукциите на всички багажници пише препоръчителна скорост, а не максимална. Оправете си статията.

    Коментиран от #6

  • 3 DrivingPleasure

    14 5 Отговор
    На тоя Тайкан, на който са го закачили ще му умре батерията при 200 далеч преди въздушното съпротивление да стане проблем за багажника

    П.С. за колегата/жката пипи - виждал съм багажници на значително по-големи коли от Супърб и Алроуд ;) Последния беше на Шеви Събърбан
  • 4 Видими резултати

    4 1 Отговор
    Аз пък имам евтинджос един. Втора ръка го взех. И двайсегодишният опел и той не знае, че може да си върви спокойно със 150км/ч. Само не трябва да стърчат напред, че вятърът ги вдига.
  • 5 Атомен Козлодуй

    7 6 Отговор
    Карам с такъв багажник отгоре само лятото, като в същото време тегля и ремарке. Кот набарам по нивите, гепя и товаря, после дим да ме няма. Особено кат набарам бостани-направо ги пръскам от дини и пъпеши багажника на колата, този отгоре и ремаркето. Тъй ми, ко ще се занимавам на дребно. 🤭

    Коментиран от #11

  • 6 Случаен

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Адвокат Г":

    Каква препоръчителна скорост? "Препоръчваме ви да карате със 140 с нашия багажник"???
  • 7 Бесен Ром

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "пипи":

    Е ДА АМА МИНЬО СТАЙКОВЦИ, БОЖКОВЦИ И АРАБАДЖИЕВИ С МИЛИАРДИТЕ КАКВО ДА ПРАВЯТ ? ДА СИ КУПЯТ 1000 СУПЕРБА ЛИ ? КУПУВАТ СЕ 2-3 ПОРШЕТА И ГОТОВО
  • 8 Само не

    1 1 Отговор
    Само не си купувайте багажник от редута, там им един сърдит чичко, който предлагам само средняците от Круз - някаква испанска марка, защото никой не иска да продава на този чичко - представяте ли си, що за човек е, щом всички останали играчи на пазара са се отказали от него.
  • 9 Знайко

    6 0 Отговор
    "струва 1 150" Какво 1150 струва? Евро, лева или рубли? "Стандартните релсите" включени ли са в цената или спруват още 1150 ...
  • 10 незнайко

    3 3 Отговор
    75 килограма ! То е по малко от теглото на обикновен гражданин на средна възраст ! на кого ще му трябва тази СУПЕР КУТИЯ ???
  • 11 Кажи честно

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Атомен Козлодуй":

    Кат набараш яки кочани тогаз ще видиш ти...