Last news in Fakti

9 Юни, 2020 10:20 5 510 6

Автобоксовете с най-голяма товароносимост

  • автобокс-
  • багажник на покрива-
  • автомобили-
  • съвети

Автобоксовете с най-голяма товароносимост - 1

Със стартирането на летния сезон, тази опция се превръща в желана за все повече возачи на моторни превозни средства. Т.нар. автобоксове се използват за автомобили с малък товарен обем, или от хора, нуждаещи се от повече товарно пространство в автомобила си.

Чрез специални греди те се закрепят на покрива на автомобила, като обемът им е различен. Сега ще ви разкажем за тези с най-голяма товароносимост. Максималната товароносимост на багажните кутии е 100 кг (като в упътванията обикновено е препоръчително да се товарят до 90 кг).

Трябва да се вземат предвид обаче няколко нюанса. Първият - дъното на такива кутии задължително трябва да бъде подсилено със специални метални плочи. В противен случай кутията с товар може да се деформира и да повреди покрива на автомобила.

Второто, което трябва да се знае е, че натоварването на покрива на лек автомобил не трябва да надвишава 75 килограма. Максималната допустима товароносимост от 90 кг е посочена за големи всъдеходи, които имат по-усилен таван.

В зависимост от обтекаемостта на кутията, както и от използваните напречни греди, трябва задължително да се спазва и максималната скорост, която е посочена от производителя, защото в противен случай автобоксът може да се откъсне и да стане причина за тежки ПТП-та. Предложения за различните автобоксове, можете да разгледате ТУК.
 


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АА1

    2 3 Отговор
    Т.нар.автобоксове са удачен вариант за автомобили с рейлинг на тавана.Такива притежават по-новите модели комбита. Виждал съм такъв куфар,монтиран на хечбек и седан-ами не стоеше добре. Нито изглеждаше така. Двата държача на куфара бяха монтирани в оригиналните лайсни на покрива надлъжно, но все едно ковчег имаше отгоре. А и закрепването не е от най-сигурните. Допълнителното тегло и обтекаемостта са причина за по-висок разход на гориво. Това е мое мнение и е възможно много хора да не се съгласят.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "АА1":

    Направени са само за комбита и СУВ с релси на тавана. Основната идея е да се товарят едрогабаритни спортни принадлежности които не биха влезли в багажника. На купе или седан е смешно защото тези коли по принцип не се избират заради багажника.
  • 3 1111

    8 1 Отговор
    Супер са, но на не малка цена. Основно са за извънградски пътувания за хора с деца или със спортно стоки. За жалост малко хора могат да си ги позволят, а и трябва гараж или къща, защото са като магнит за наркоманчетата.
  • 4 сектант

    2 6 Отговор
    аз имам дъстър не ми трябва такова ако на тавана

    Коментиран от #5

  • 5 YAMAHA

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "сектант":

    Tи нямаш акъл
  • 6 Антон

    2 0 Отговор
    Не е задължително да имаш релси на покрива , за да ползваш такава кутия. При мен производителя е предвидил да се закрепя без релси. Изключителна удобна, събира всичките ни ски и екипировка за 4 човека. Недостатък шум - над 120 става много шумна.