3 Юни, 2021 18:06 3 202 41

Tesla се включва и в ресторантьорския бизнес

  • мъск-
  • tesla-
  • ресторанти-
  • автокино

Компанията регистрира своето лого за използване в ресторанти 

Може би си спомняте, че преди време ви разказахме за идея на Мъск, която включваше изграждането на паркинг със зарядни станции, ресторант и кино. Изглежда, че от компанията не се бавят с идеята си и вече са подали заявка в патентното ведомство в САЩ за запазване на логото в сферата на ресторантьорски бизнес.

Все още няма конкретни срокове в които трябва да бъде изпълнена идеята на Мъск и комплекса в Санта Моника да отвори врати, но изглежда, че услугите които ще бъдат предлагани там ще бъдат изцяло дело на Tesla.

С отварянето на собствен ресторант се очаква от компанията да предлагат и брандирани под своето лого храни и напитки. Според различни източници от Tesla вече са започнали работа по строежа на съоръженията, а имайки предвид темповете с които те обикновено работят, няма да е изненада ако комплексът отвори врати до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    9 2 Отговор
    Вече и вилици и лъжици гравирани с "И. Мъск".
  • 2 Гост

    9 6 Отговор
    Виж за баничарки стават, да разнасят кетъринга по домовете.

    Коментиран от #7, #11

  • 3 бай Даньо

    10 4 Отговор
    На зомбите ще им хареса много защото тайния сос на ресторантите ще е от пръдня на Мъски . Страшно!
  • 4 омъскаряване

    11 4 Отговор
    Като се знае "качеството" на "колите" предстваям си, каква, ще е храната , бургер с телешко кюфте без месо и марукя от рециклирана хартия хаха ! Какво ви приготвил Шеф Мъск сектанти, ммм вкусно хаха
  • 5 омъскаряване

    7 5 Отговор
    Бас слагам, че до няколко години тоя, ще създаде официално нова "религия", ще се обяви за пастор, после за полубожество и накрая за бог! Казвам го и не се шегувам, помнете ми думата!
  • 6 Шеф Манчев

    6 5 Отговор
    Тоя, Мъск, все дето не разбира, там се туря. Кола не направи, ракета не му се получи... Сега иска да се намеси в ресторантите, ама и в готвенето не го бива.
    Що не си се занимава със сектанството и цоцането на парички от баламОрници? Това поне му се оттдава.

    Коментиран от #8, #18

  • 7 гост

    4 10 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ми който само баничарки е виждал , само те са му в главата , хахах !!
  • 8 гост

    5 8 Отговор

    До коментар #6 от "Шеф Манчев":

    Чакай , още нищо не си видял ! Скоро ще издуха бакшишите с роботаксита , после и куриерите със същото , а за десерт ще фалира енергото със продажба на ток на дъмпинг цена , хахах ! В момента има близо 2 милиона Тесли със средна батерия 70 квт , това са 140 милиона квт или 140 000 мегавата , демек 140 ядрени блока !!!!! Ами като станат 20 милиона , а после 200 милиона ?? Панелите на Солар сити отделно !! Дали ще има по-голям търговец на ток ?? Надали , хахахах !!!

    Коментиран от #12

  • 9 Смях

    4 1 Отговор
    Значи като си тръгнал и бързаш гледаш едно кино и продължаваш.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Смях":

    Ми не , точно обратното , като няма какво да правиш и се чудиш къде да идеш , взимаш гаджето и отивате !! Хем хапвате , хем кино гледате , хем колата без да усетиш се заредила !! И то на тънка цена , щото след пиковите часове цената е наполовина , а кино не се гледа по светло !! Нито пък се ходи на ресторант ! Цяла Америка така е свикнала да живее ама ти отде да знаеш , като само руски филми гледаш , с едни "бързащи" , ама и те не знаят за къде , хахах !!
  • 11 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Между другото днес Син карс разпродаде за отрицателно време акции за 2 милиона евро !! И производството на неговата електрическа "баничарка" тръгва до края на годината !! И то бая баничарка , до 3,5 тона !! Избери българското , нищо че пише Made in Germany !!!
  • 12 Грета Тунберг

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Чакам те гост на закусвалня Тесла.После ще гледаме филм,ще се целуваме в тъмното...... приготвила съм си тутката.
  • 13 Интересно видео

    6 1 Отговор
    Едно интересно видео, за това колко електроенергия се изразходва за да стигне нефта от Земята до бензин до резервоара!

    Коментиран от #17

  • 14 Turbo

    6 3 Отговор
    Като не могат да правят коли ще правят бургери хахахахаха Докато зареждат Теслите с часове да не умре някой от глад хахахахахаха може и за хотели да помислят.

    Коментиран от #21

  • 15 у хаа

    4 3 Отговор
    Най добре да опитат най древния занаят може да им потръгне
  • 16 Turbo

    6 3 Отговор
    Може и в хазарта да се пробват хахахаха тука има тука нема
  • 17 Turbo

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Интересно видео":

    Всички шофьори се интересуват само от цената на горивата на бензиностанцията.
  • 18 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Шеф Манчев":

    А и забравих , "несполучилата ракета" днес излетя за 100-тен път !! БЕЗ аварии и със нови 60 спътника !! И хората сметнали , че средно е летяла на ВСЕКИ 9 дни !! ПО-често от Аерофлот до Чукотка , хахахаха !! А тепърва ще зачестява , че и ракетите ще станат стотина , хахаха !!

    Коментиран от #19

  • 19 Грета Тунберг

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Скъпи,купила съм билети за първия полет до Марс.
  • 20 Вълко Червенков

    6 0 Отговор
    Няма връщане назад.Динозаврите,които не са разбрали че Джурасик парк си заминава,да се сърдят на себе си.
  • 21 Ех ако знаеше английски и беше инженер

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Turbo":

    Щеше да си чел поне една такава статия или да си изгледал такова видео и въобще нямаше да приказваш такива глупости. Дори не осъзнаваш, че Илон Мъск полага основите на новите тенденции в автомобилостроенето и напълно променя играта. Към момента абсолютно всички автомобилни производители правят шасито от стотици огънати и заварени една към друга ламарини, които се заваряват и напасват от стотици роботи, а в новите фабрики в Берлин и Тексас, Тесла започва да го прави само от 3 броя отлети от алуминий части, едната от които е батерията, която едновременно изпълнява и структурна функция. Това значително ускорява и поевтинява процесите на производство, като значително повишава качеството, защото просто няма какво да се напасва, понеже точността на отливката се измерва в микрони, а не в милиметри.

    Тогава би разбрал защо вече никой не изкарва убиец на Тесла? Защото просто ще му се изсмеят в очите на наивника, който го спомене. Сега вече е модерно да се настига Тесла! И в прекия и в преносния смисъл.

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Клипчето към предишното мнение

    1 2 Отговор
    Пускам го отделно, защото вероятно ще го одобрят утре, защото вече е късно.
  • 23 Упс

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ех ако знаеше английски и беше инженер":

    Обърках кода и е изчезнал линка към видеото

  • 24 Turbo

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Ех ако знаеше английски и беше инженер":

    Точно така тесльо батерията се отлива с купето хахахаха и точността при отливане е микрони хахахахаха това може да то твърди само форумен "инджинер" хахахаха чел Wikipedia и гледал клипове в You tube и превеждал статиите се Google translate хахахаха спри се излагаш се на нивото на Грета Тунберг си хахахаха търси те усилено девойчето.

    Коментиран от #25

  • 25 Както винаги

    1 4 Отговор

    До коментар #24 от "Turbo":

    Предвид инженерните ти познания които са същите като тези по английски "всичко си разбрал" от клипа. Даже не си разбрал за какво става въпрос въобще в него. Ти от 12 клипа на гига Тексас публикувани в продължение на три дена и няколко споменавания на Тексас плюс GPS координати и два дена обяснения че си объркал континента, чак на третия ден разбра че не говорим за гига Берлин, а за Тексас и три дена ни наду главите, че строежът започнал февруари 2020, та сега не мисля да си губя още три дена, да ти обяснявам каквото и да било. За щастие останалите, които не са инженери, разбраха за какво става въпрос, за разлика от тебе.

    Коментиран от #26, #28

  • 26 Turbo

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Както винаги":

    Както винаги тесльо, си извърташ всичко в твоя полза.Спора беше за Гига Берлин,ти го прехвърли за Тексас като видя , че губиш.Инженер Turbo в момента е на работа и не си чопли носа цял ден пред компютъра като теб.Ти да не би да си с ТЕЛК,че не работиш.Няма такава работа,която позволява да си чатиш 24 часа в нета.Много си ми съмнителен.
  • 27 И пак не разбрал

    1 1 Отговор
    Какъв спор за Берлин при положение, че коментирахме под статия за Тексас, но ти чак след три дни разбра, че статията е за Тексас, ако все още си разбрал де! Обикновенно връзката с реалността ти се губи и си приказваш каквото си решил предварително, независимо кой за какво ти говори.

    Този клип по-горе беше само на няколко часа като го публикувах, но засяга spring effect, за който спорихме в няколко теми от миналата година насам.

    Хайде да те видим дали си гледал клипа и за какъв "пролетен ефект" ти говоря, господин инженер с перфектен английски? От тебе може да се очаква само писане от името на Грета тунберг, като аргумент срещу опонента, но не и грам инженерна мисъл, господин турбоинженер!

    Коментиран от #30

  • 28 Turbo

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Както винаги":

    Цитирам Гост
    "И как най изпадналия и объркан младеж реши,че може да изпитва интелекта на хората".
  • 29 Към себе си ли се обръщаш?

    0 2 Отговор
    Като си тръгнал да цитираш, нека и аз да цитирам себе си от онази тема:

    https://m.fakti.bg/avto/572796-ilon-mask-podkara-tesla-cybertuck-video#comment_164

    "164 Пак живееш паралелна реалност

    Този клип е от преди два часа и е озаглавен "ден 277" То вярно не можеш да смяташ, но от януари 2020 до днес май са повече дни, а? Ти май даже не знаеш къде се намираш и си на друг континент, освен че не знаеш кога се намираш?"

    Следва клип от Тексас на който отговаряш:

    https://m.fakti.bg/avto/572796-ilon-mask-podkara-tesla-cybertuck-video#comment_167

    "Явно в тесларските календар годината има 16 месеца по 17 дена месечно хахахахаха то ако прескочиш подготвителните работи ,монтажа на машините и довършителните работи,може и под година да докарате.В YouTube клипа за начало на работата на площадката е януари 2020.Какво твърдят от Тесла мен не ме интересува."

    Виждаш ли колко си адекватен, че дори когато в прав текст ти кажат, че си объркал континента, не можеш да се усетиш. Няма измъкване всичко е останало черно на бяло и всеки може да провери!

    Коментиран от #31

  • 30 Turbo

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "И пак не разбрал":

    Според теб пролет ли означава тесльо хук хахаха в английския език всяка дума се превежда в зависимост от контекста хахахаха хайде помъчи се още малко тухльо имаш Google translate за помощник хахаха

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ясно е че не е пролет

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Turbo":

    Обаче кажи за какво се отнася в клипа и какво общо има със споровете ни?Не ти достигат нито инженерните познания, нито тези по английски нали?

    Ти дори надписа Texas не успя да си преведеш от английски.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Слава богу

    0 2 Отговор
    Твоето мнение го изтриха защото се подиграваш на болни хора, но моето защо го изтриха не знам. Ще махна името на болестта от мнението, но ти знаеш коя е!

    Не съм болен от болестта на племенника ти и няма такива в рода ми. Но пък ти показа същността си, като се подиграваш дори на болестта на племенника си. Не съм изненадан!


    А има една житейска мъдрост, която се старая да спазвам -"Не питай старило, а питай патило".

    Една добра идея или мисъл може да дойде от всеки, независимо от неговата възраст, пол, раса, образование или болест! Като ти слушам разсъжденията, вероятно племенникът ти е прав в повечето спорове. Ти обаче никога няма да приемеш, че той може да е прав, ако се съдят начините, по които искаш да омаловажиш казаното от другите, отдавайки го на някакви различия, сякаш ще променят фактите по спора и изведнъж строежът на фабриката в Тексас ще е започнал половин година по-рано.
    За тебе морал, етика и достойнство са изключително лоши и неприемливи човешки черти и се опитваш всячески да ги избягваш! Никога не би си признал грешка, колкото и да е очевидна!

    Коментиран от #35

  • 35 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Слава богу":

    Държиш се по начина, по който се държи племенника ми.Никого не обиждам.Просто не споря с него,знам го от личен опит.Той прилага точно твоите номера,спори за неща без да ги е учил и разбира,непрекъснато се извърта в спора,приписва ми неща които никога не съм казал,моите аргументи стават негови и т.н.Ти се държиш по същия начин,колкото и да отричаш.Цял ден си в нета и пишеш коментари.Същото прави и племенника,живее на гърба на майка си(сестра ми).
    В изтрития коментар ти се извиних,ти не прие извинението.Значи си заслужаваш подигравките.Грета Тунберг е идея на някой от отбора на антиелектриците,не е моя.Някой се е сетил преди мен.
    Казваш spring било пролет и аз го приемам.В инженерните науки (без да съм гледал клипа,ще го гледам когато имам време)предполагам,че spring е еластичност.

    Коментиран от #36, #38

  • 36 Пак ли ти свършиха мегабайтите

    0 3 Отговор

    До коментар #35 от "Turbo":

    Началото на месеца е? Всеки един себеуважаващ се инженер следи развитието на технологиите и се учи цял живот, а не приема че е научило всичко в учебното заведение, защото дори днешните технологии след три години ще са остарели и ще са заместени с някакви други. Този клип дори не е направен за инженери, а за нормални хора, за да повишат общата си култура. Ти обаче всичко си знаеш и няма какво ново да научиш, нали?

    За да не си хабиш излишно мегабайтите, пусни клипа на третата минута и виж анимация и на трите отливки на шасито, за които се подиграваш от една година като невъзможно.


    Малко след това е как заради spring ефекта, тоест пружинния ефект, след премахване на усилието от щамп формата, детайла частично възвръща формата си дори след пластична деформация на очевидно пластичен материал от горещо валцована черна ламарина, а да не говорим какъв е ефекта при 3мм студено валцована неръждаема ламарина от която се прави пикапа и старшип. Заради този пружинен ефект, се получават разлики в размерите, които при заваряване на стотици детайли от стотици роботи водят до разлики в купетата до милиметри, което води до неравномерни фуги между панелите.

    При шаси от три отлети детайла, разликите не се измерват в милиметри, а в микрони, което само по себе си е революция в автомобилостроенето и свръх високо качество по автомобилните стандарти. Нещо от което всеки истински инженер би се впечатлил, но не и ти. Каква ли е причината?

    Коментиран от #37, #40

  • 37 Turbo

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Пак ли ти свършиха мегабайтите":

    Не се впечатлявам, защото тези неща съм ги учил още в техникума,а ти ги откриваш сега като топлата вода.За отливките не искам да влизам в спор,ще се отнасям с теб като към племенника си с разбиране.За разлика от теб аз работя.Коментирам в моментите, когато нямам работа.
  • 38 Дизела

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Turbo":

    Ти пак сега ли го усети?Този го апе щъркела яко,бута масло.

    Коментиран от #39

  • 39 Turbo

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Дизела":

    Имах някакви съмнения,но сега се сетих за племенника и вече съм абсолютно сигурен.
  • 40 Йо Несбьо

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Пак ли ти свършиха мегабайтите":

    Такъв пружинен ефект наистина има, това е ясно, но затова съществува и отдел "ОКК" или "Качествен контрол". Напасването не е проблем, проблем е по-високият брак спрямо отлетите детайли, но това са оперативни производствени главоболия. Мъск ще му мисли и неговите мениджъри производство. Аз конкретно не съм загрижен колко точно продажби прави "Тесла", какви модели развива и колко хипермегаяки са електромобилите им. Интересува ме евентуално имплементацията в моя личен и професионален живот на това, което се произвежда, строи, създава с цел на мен лично да ми е изгодно, евтино, приятно, удобно, икономично. Ако продуктите и услугите на "Тесла" могат да ме подкрепят в това И мога да си ги позволя - идеално, ще ги ползвам! Ако не ме вълнуват или не мога да ги купя/наема - ще взема друго! Същото е с компютрите, телефоните, таблетите и всичко, създадено от човека - ако "Макбуук Про" може да ти върши работа и ще ти е изгоден/ще се изплати бързо - ще го взема. Ако не - ще си купя обикновен ноутбуук и ще работя с него, без да съжалявам за Макбуука.
  • 41 Васил

    0 0 Отговор
    Мъск е гений!