Last news in Fakti

18 Февруари, 2013 13:46 5 256 11

Безжично зареждане на смартфони

  • nexus 4-
  • безжично зареждане-
  • google play

 

Устройствата за безжично зареждане на телефони набират все по-голяма популярност и производителите започват да им обръщат сериозно внимание. Последната подобна джаджа се появи в онлайн магазина Google Play и е предназначена за смартфона Nexus 4.
Джаджата използва технологията Qi, която е приета за единен стандарт от близо 50 производителя, в това число водещи компании като Duracell, Intel, Nokia, Olympus, Philips, Samsung и Texas Instruments. Устройството за безжично зареждане на Nexus е във формата на полусфера.
В комплекта влизат адаптор от 220 волта, както и микро-USB кабел от него до самото устройство. Телефонът се поставя върху зарядното и то автоматично се задейства. Пълното зареждане на смартфон посредством иновацията отнема около четири часа. Цената е $60.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Методи

    1 1 Отговор
    Дали за самсунг галакси има такова?
  • 2 нокия

    1 0 Отговор
    Какъв е смисъла на това устройство, пак ми трябва контакт и кабел
  • 3 Георги

    1 0 Отговор
    Под безжично разбирам да няма никаква връзка между адаптера и телефона, да бъде като Bluetooth, щом може да се прехвърлят данни през Bluetooth, значи сме на път и да правим безжична връзка между устройства и контакти. Това нещо ще е революционно, и го чакам от много години насам. Този вид зареждане, споменат в статията, не го смятам за напълно безжично, тъй като все пак има кабел от адаптера към допълнително устройство, и телефона е "прикачен" към него. Когато мога да си оставя телефона на бюрото, на 3 м. от адаптера, вкаран в контакта и така се зарежда, тогава ще го нарека безжично! Пак е добро, но...е жично, макар и телефона да е подпрян на устройството.

    Коментиран от #4

  • 4 Мартин Миланов

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Георги":

    Не знам ти какво разбираш под думата безжично, но аз разбирам само едно - без жица. Така пише и на опаковката - wireless, което за твое сведение означава безжичен. :)

    Коментиран от #5

  • 5 глупост поредна

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мартин Миланов":

    То там е проблема , че повечето само гледате и четете, а не разбирате за какво става въпрос

    Коментиран от #6

  • 6 трайчо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "глупост поредна":

    И я ни отвори очите, ама да не е с клечка за зъби!
    Като сте цървулковци и не си сменяте телефоните по 5 години, как да ви се купува нещо ново. Другото зарядно вече може и да се слага на стената, за да зарежда телефона, когато е в стаята. Ама някой пак няма да е говолен и ще пита, защо в градския транспорт не се зарежда телефона без пари, нали си е купил билет.
    А, уж бяхме нация техническа!
  • 7 .. .....

    0 0 Отговор
    Тъпо. Устройството не е безжично.
  • 8 ББТДУ

    0 0 Отговор
    Като дефиниция наистина е бежично!Но като функционалност не виждам смисал от него...
  • 9 Умника

    0 0 Отговор
    Каква е разликата с ДОК станцията или и тя е Wireless charger. Това устройство е напълно безмислено. За Galaxy Nexus има ДОК станция

    Коментиран от #10

  • 10 трайчо

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Умника":

    Kato има док станция, да му махнат ли синьото зъбче?
    Не мога да разбера, какво ви липсва на всички, та критикувате технологична иновация, която тепърва ще се равива?
  • 11 Минаващ

    0 0 Отговор
    Устройството е добро за водозащитените телефони като S5 - имат капаче и е досадно да го отваряш за зареждане, с това просто го оставяш отгоре и сутринта е зареден... ;-) Това е и основната разлика с докинг станцията.