20 Юли, 2021 11:55 11 534 20

Първата зарядна станция на Tesla вече не работи

  • tesla-
  • supercharger-
  • зарядна станция

Supercherger-ът официално бе изваден от употреба за потребители на 19 юли

Девет години след пускането си в употреба, първият Supercharger на Tesla официално бе изкаран от употреба за собственици на автомобили. Зарядната станция се намира в Калифорния между дизайнерското студио на Tesla и централата на Space X.

Снимка в социалната мрежа Reddit показва бележка върху която пише, че станцията се затваря за употреба, като са посочени и няколко близки локации, които да я заместят. Собственици на автомобили пък споменават в коментарите, че станцията е изчезнала и от навигационната система.

Първата зарядна станция на Tesla вече не работи

Все още не е ясно защо от Tesla се предприели това решение, но една от предполагаемите причини е поради мерки за сигурност, свързани с близкия завод на марката. Собственици на автомобили пък разкриват, че са разочаровани, тъй като от тази станция са виждали как тече работния процес, а някои дори споменават, че са виждали и ракетни части да бъдат превозвани.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошолошо

    39 38 Отговор
    Ганьовците да започват да хейтят от панелките, сега!

    Коментиран от #2

  • 2 😂😂😂😂

    20 25 Отговор

    До коментар #1 от "Гошолошо":

    Сега ще кажат-те сигурно фалират и почват да затварят! 😂😂
  • 3 Ганьовсон

    24 39 Отговор
    Очакваме включване на поредния ганчо, собственик на 20 годишна кочинка, която противно на всички закони на физиката, гори 3 л/100 км, има фабрично 80 к.с., но вдига 100 км/ч за под 5 сек и има ограничена максимална скорост от 330 км/ч.
  • 4 1, 2 и 3

    35 9 Отговор
    са един и същ любител на тостери ама няма кинти да си купи един. Затова щрака по клавиатурата да запълни празнината на раменете си....

    Коментиран от #8, #10, #12

  • 5 Грух грух

    8 3 Отговор
    То направо рекорд, бе. От Гинес са приготвели наградка а БГ феновете са вече в екстаз.
  • 6 Повреден харддиск

    13 3 Отговор
    Браво, Факти. Всички фенове на Тесла ликуваме за успешната мисия на първата Тесла зарядна. Толкова сме щастливи, че вече е пенсионирана .... ще вдигнем наздравица. Ура
  • 7 Пак ли фалшиви новини?

    15 7 Отговор
    Всъщност тази зарядна станция се намира в двора на Тесла и е затворена от съображения за сигурност, защото трябва да минеш портала, където обикновено се влиза с пропуск, но лесно можеш да влезеш с автомобил Тесла и да кажеш че отиваш да зареждаш.

    Зарядната станция продължава да се работи, но само за служители на Тесла, които имат достъп до нея.

    Тоест заглавието е фалшиво. Зарядната станция продължава да работи, но не всеки вече има достъп до нея и не е за обществено ползване.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ръгльо

    21 5 Отговор
    Въобще не ми пука за зарядната станция на Тесла! Да не би само Тесла да произвежда електромобили!
  • 10 Гост

    18 3 Отговор

    До коментар #4 от "1, 2 и 3":

    Много прозорлив коментар. И аз това си помислих, като прочетох първите три.

    Коментиран от #11

  • 11 Гошолошо

    2 14 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Много сте прозорливи ганьовците! А може би се припознавате в коментарите.

    Коментиран от #14

  • 12 Гошолошо

    5 12 Отговор

    До коментар #4 от "1, 2 и 3":

    Миличкият Ганчо… не се хаби, от панелката няма да излезеш. А тостер не си и виждал през животът си.
  • 13 гост

    9 13 Отговор
    Понеже от статията не се разбира да дообясня !! Станцията нито е "затворена" , нито е спряла !!!! Просто вече не е за обществено ползване , а само за служители и служебни автомобили на Тесла !! И има поне три други обществени в радиус 10 км ! Язък за "радостта" на някои петролопитеци !

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гошолошо":

    Май някой се засегна, че го разкриха хахахахаха
  • 15 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    И магистрали има, но като са затворени за ползване все едно, че ги няма, нали?
  • 16 Съдията Дред

    14 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Като чета табелката на зарядната станция, оставам с впечатление, че се затваря за употреба, а не , че остава за служебна употреба. Ако е в двор на компанията, нямаше да има табелка на зарядната станция, а на входа на комплекса. А и като си спомня, че първоначално свети Илон обещаваше тия зарядни да са безплатни.......

    Коментиран от #17

  • 17 гост

    3 12 Отговор

    До коментар #16 от "Съдията Дред":

    А като четеш табели барем виждаш ли , че отзад има Тесла , която зарежда ??? В момента Тесла има НАД 25 000 (ХИЛЯДИ) такива станции , от които повече от половината са в САЩ !! И всички те са 100% собственост на Тесла , финансирани 100% от Тесла и работят САМО за клиенти на Тесла !! Така че Тесла може да прави със всички тях каквото си иска , когато си поиска !! И може да не е в "двора" на компанията , но със сигурност е на терен собственост на компанията !! И тия зарядни СА безплатни за когото трябва , както е "обещал" Мъск !! А именно за всички собственици на Модел С и Х , както и за собствениците на Модел 3 и У , които са си платили пакета за безплатно зареждане от 3500 долара , които са избили още първата година при нормално каране !! Единственото ограничение е за определени квт годишно , които са достатъчни за над 50 000 км , така че покриват нормалната употреба , но ограничават тези които ползват колите за търговски цели , което е напълно нормално !! Ако си толкова загрижен , влез във фирмения форум и ще видиш същото обяснение , че станцията вече е само за фирмено ползване !! И да , знам че Тесла ви бърка в джигеря , а Мъск е най-страшния ви кошмар , обаче това е само началото , още нищо не си видял , хахахах !!

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Танко

    9 2 Отговор
    Жичкаджията, мислиш ли, че си по убедителен, като завършваш всяко изречение с "!!"?
  • 19 Буха ха

    11 4 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Оказа се че не си никакъв норвежец, собственик на Тесла, а някаква пишман адвокатка от тъпо пазарджишко село. Моля потвърди
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.