Last news in Fakti

6 Август, 2021 12:15 18 559 15

Dacia пуска тайно оръжие за борба с драскотините

  • dacia-
  • драскотини

Най-добрите идеи често са най-простите

Dacia пуска тайно оръжие за борба с драскотините  - 1

За да се справят по-добре с ежедневните драскотини, новите Dacia Sandero Stepway и Duster вече разполагат с фабрично оцветени маски на броните. Санам, дизайнер цветове и тапицерии за марката Dacia, ни разказва за естетическите, икономическите и екологичните предимства на техния производствен процес.

Нека да поговорим за маските на броните! Това са парчетата пластмаса, разположени под предната и задната броня, които предпазват долната част на автомобила от ежедневното износване. Маските на броните също служат за подобряване на цялостната естетика на самите брони. Така, марката Dacia преосмисля начина, по който са направени маските на броните, като избира парчета от фабрично оцветени пластмаси.

“Боядисаните маски на броните променят цвета си след време. Фабрично оцветените маски са дълготрайни.”, споделя Санам - дизайнер цветове и тапицерии за марката Dacia

„Дизайнът на маската на новите Dacia Sandero Stepway и Duster демонстрира нашата цел да предоставим на клиентите интелигентни решения, които се фокусират върху най-значимото, за най-добро съотношение цена-качество, без никога да се жертва естетиката. Това се постига чрез разработване на ефективни производствени процеси, които също вземат предвид екологичните проблеми.“ - допълва дизейнерът.

Dacia пуска тайно оръжие за борба с драскотините

Монтирани под предната и задната броня, маските предпазват от ежедневни ожулвания и удари.

Традиционният начин за направа на маските на броните е двуетапен процес. Първо, пластмасов материал, известен като полипропилен, се инжектира в матрицата, за да придаде крайната форма на детайла. След това той може да бъде боядисан или покрит с щамповано парче - хром например - за подобряване на крайния вид.

Цвят, който не се променя

Dacia избира друг начин. Новите Dacia Sandero Stepway и Duster разполагат с маски на броните, които са фабрично оцветени. Това означава, че пластмасовият материал, използван за направата на детайла, е вече оцветен. Следователно цветът никога не се променя, за разлика от обикновения слой боя.

Санам продължава: „Когато боядисвате външна част, като например маска на броня, дори и да използвате силно устойчиви бои, обичайните неравности и драскотини при експлоатацията на автомобила, ще променят боята, понякога дори ще я свалят изцяло. Използвайки фабрично оцветени части, цветното покритие издържа много по-дълго.“

Неравностите и драскотините, които маските на броните неизменно получават, ще оставят следа, но тези следи ще бъдат практически невидими, тъй като оригиналният цвят ще остане непроменен.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сектант

    38 7 Отговор
    Аз колко пъти да ви казвам коя е колата

    Коментиран от #3

  • 3 сектант

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    тихо бе, ще почнат всички да си купуват от хубавото а ние сектантите не искаме да са като нас готини

    Коментиран от #4

  • 4 сектант

    22 6 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Тихо , ама сърце не трае , иска да хвали .
    Остави ги да си карат боклуците с абонамент към сервизите . Аз влизам само за масло
  • 5 Д фен

    20 3 Отговор
    Само дачия
  • 6 Я.Петров

    34 3 Отговор
    Дай Боже по една чисто нова кола за всеки. Та дори Трабант да е.
  • 7 Кози

    6 14 Отговор
    Тия преоткриват колелото :D
  • 8 незнайко

    7 6 Отговор
    ПРИМЕРНО червена , черна ,синя, зелена и други цветове пластмаса НЕОЦВЕТЕНИ а целите от този цвят !!! Да това е отлично, но и доста по трудно при производство !!!
  • 9 Гражданин

    22 3 Отговор
    Само Дачия! Дай боже на всеки по една нова!
  • 10 последовател

    12 1 Отговор
    И аз си взех дачия да ми е евтино и да си стигам от А до Б. Даже климатик има :D (противно на общото мнение)
  • 11 Емил

    16 12 Отговор
    Около мен доста хора карат Дачия и то все служебни. Как един не се намери да каже нещо хубаво, а тук чета велики неща! На приятелите и познатите ли да вярвам или на анонимните драскачи тук?

    Коментиран от #12

  • 12 Легнум

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "Емил":

    Хвалят ги, защото са разбрали, че са се набутали и искат да не са сами.
  • 13 Димитър

    13 1 Отговор
    Ходих на тест драйв на новата дачия сандеро степуей еко-г и мога да кажа, че е направо един голям скок напред, нищо общо с предишните дачии, добър интериор, отвън колата е красива, возията е много добра, кара се лесно, накратко като съотношение цена/качество безпорно е номер едно на пазара в момента. И да номер едно е Пежо 208 във всяко едно отношение, обаче е 12-15000 лева отгоре, следва Рено Клио с едно 5-10 хиляди лева по-скъпо. На въпроса заслужава ли си, отговорът е да, ако ги имате, ако ги нямате и Дачията хич не е зле, има си всичко.
  • 14 batkata

    3 0 Отговор
    Хубава е дачията, но трябва да помислят за двигателите- много са слаби и даже си вдигагат разхода заради това. Дъстъра е на 20000 км бензин 1,6 115 к.с 4х4. Слабичък е-това е истината. Другото засега е О.К
  • 15 УЖАС

    4 2 Отговор
    СТРАШНО РЕВОЛЮЦИОННО - ВЪРХА НА ТЕХНОЛОГИИТЕ !