Last news in Fakti

7 Септември, 2021 17:30 11 304 27

BMW показа велосипед с максимална скорост от 60км/ч

  • автосалон мюнхен 2021-
  • велосипед-

Пробегът с едно зареждане е 300 километра

BMW показа велосипед с максимална скорост от 60км/ч - 1

Мюнхен, Германия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Освен към нови автомобили, тази година изложението в Мюнхен е насочено към всякакви средства за мобилност, включително различни триколки, скутери, тротинетки и велосипеди. Именно от последните е новото предложение на BMW, което комбинира електрическото задвижване с класическия велосипед.

BMW показа велосипед с максимална скорост от 60км/ч

За разлика от колелото с реактивния двигател за който ви разказахме преди няколко дни, велосипедът на BMW се задвижва изцяло на ток. Според информацията, той може да измине до 300 километра с едно зареждане благодарение на 2000Вч батерия.

BMW показа велосипед с максимална скорост от 60км/ч

Разбира се това е максималният пробег при режима в който максималната скорост е ограничена до 25км/ч, което е и максималната законна скорост в повечето части на Европа. Все пак велосипедът може да достигне до 60км/ч в най-спортния си режим, но за това ще ви трябва специална регистрация и номера, подобни на тези при моторите.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 XXX

    15 26 Отговор
    И какой туй грозно нещо??? За цената няма да коментираме.
  • 3 Фен

    23 2 Отговор
    Ще ми го откраднат тука...
  • 4 Патето Яки

    10 6 Отговор
    Е па за какво са му тези педали.

    Коментиран от #5

  • 5 пешо

    16 7 Отговор

    До коментар #4 от "Патето Яки":

    за тез возила трябва да се измисли ново име. твърде малко е общото с велосипеда. самото наличие на двигателна сила, отделно от човешката, вече опорочава идеята за коуеуото.
    аз си карам един планински, събирам друг (един господ знае колко ще ми излезе и кога ще го събера), мисля да се взема и един от т.н. циклокрос... никакви батерии, никакви двигатели, обаче. като/ако мина 90-те един ден, тогава ще му мисля. ;)
  • 6 8888

    16 15 Отговор
    И за какво ми е тоя боклук ограничен на 25км/ч. Аз по равното с класически велосипед не падам под 40

    Коментиран от #13

  • 7 БАЙ Х@Й ‼️

    17 5 Отговор
    Май някъде започнаха да стопли, че това си е МПС и си трябва регистрация, курс, гражданска ...‼️

    Коментиран от #8

  • 8 БАЙ Х@Й ‼️

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    ДА СТОПЛЯТ
  • 9 Велосипедист

    17 2 Отговор
    Имам велосипед. Без педали. С пробег от 400 км. На бензин, с 500 кубиков двигател и голям резервоар. Марката е Хонда. Шегата настрана - щом вдига над 50 по нашите закони е с кат. А (А2?) това нещо на БМВ. Законите в ЕС са сходни.
  • 10 Да добавя

    12 1 Отговор
    Последното изречение проваля всичко.И защо трябва да си с дупето на горе при скорост от 25 км.ч. ?

    Коментиран от #14

  • 11 А. Меркел

    10 0 Отговор
    Ами то китайците го предлагат вече в Али Баба.
  • 12 Уточнение

    7 0 Отговор
    Максималната скорост може да се настрои на 25, 45, или 67 км/ч .
  • 13 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "8888":

    Ами то и аз се движа с толкова, ама ограничено време, няколко минути, иначе средна скорост е 20-25км и то ако няма голяма денивилация. Такива са законите, реално е в графа на мофа, скутер до 50куб.см. Пробвах електрическо с такова ограничение от 25км/ч и честно казано все едно бях спрял, действително когато ти си движещата сила а не махаш само краката е съвсем различно усещането за скорост, за сила, за движение, не ми хареса това, то и колелото беше боклучаво, но като стигна 25км и спира, което е разочароващо.
  • 14 Механик

    8 9 Отговор

    До коментар #10 от "Да добавя":

    Отговора на твоят въпрос е лесен и прост.
    При 25 км/ч, трябва да си дупето нагоре, понеже подобни "велосиПЕДАЛИ" се карат от особена каста хора. А тия хора обожават да са на "задна" с дупето нагоре. При тази поза се улеснява "проникването".
  • 15 Голям Слон

    12 2 Отговор
    По спомен, на френски велосипед е движещи се крака. Или бързи крака по-скоро (от велоситЕ). Какво общо има това нещо с велосипед?! По тази логика значи и мотоциклетите са велосипеди.. Не бих си купил никога такова нещо, по простата причина, че функцията на велосипеда в наше време е спорт, движение, а не застой, който така силно ни натрапват напоследък. Да не са в съдружие с лекарското общество?
  • 16 за природата

    12 2 Отговор
    класическия велосипед е истинското нещо,другото е модернистичен упадък!
  • 17 Дедо

    5 3 Отговор
    някой сетил ли се е да накара конструкторите да качат това возило по стълбите до третия етаж.. една Веспа е по-лека

    Коментиран от #18

  • 18 Голям Слон

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Дедо":

    Представяш ли си, караш w223 и живееш в панелка на 8-ия етаж. Та, така и с колелото. Предполага се друго, ама не стопляш.
  • 19 Санди

    8 0 Отговор
    Карах един камион - фургон с хляб да зареда градчетата и селата по южното черноморие. Движех се със скорост 80 км/час, когато нещо отзад ми се мерна на огледалото. Без да намалявам кривнах с волана малка наляво и кво да видя - велосипедист с бегач. Кара плътно зад мен да му цепя въздушната струя, която иначе ще го блъска в тялото и няма да може да постигне тая скорост. Дори с моя помощ да поддържа 80 км/час известно време си е шокиращо. Ако някои ги разбира тия неща, да каже нещо, щот наистина е учудващо.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Голям Слон

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Санди":

    Вероятно е просто стечение на някакви фактори: при теб скоростомера да не показва точна скорост (в случая да ти показва повече), да е имало наклон надолу и попътен вятър. Не мога да допусна иначе на равен път колоездач да кара с 80. Преди много години, когато активно карах велосипед, имах един чуден бегач. По него всичко беше, ако не най-лекото, със сигурност беше някъде високо във високия клас. Тогава бях около 80 кг. Без проблем на равен път без вятър карах с около 45-50 км/ч. Максимално съм стигал до 60. Спускането е друго. Там е колкото можеш да издържиш. И, разбира се, доколко е пригоден велосипеда за нещо такова. Допускам че те е гонил и някакъв хибрид. Сега се нароиха разни велосипеди с ел.двигатели :-)) Но за там нищо вече не мога да кажа.
  • 21 Манди

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Санди":

    И ако се наложи да натиснеш една спирачка, велосипедистът може стане пациент в лицево-челюстна. Опасно е това каране плътно зад друго МПС.
  • 22 Коментара

    0 1 Отговор
    Скоро това ще е единственото нещо на задно което правят.
  • 23 gosho

    3 4 Отговор
    всичко ново плюете джендери невежи сте колкото и да не ви се изка
  • 24 ела

    3 0 Отговор
    Добре "Ако не кола то велосипед са могли да направят" защото когато основава фирмата започват с мотоциклети и велосипеди.( имам пред колите след 2003 произведени електрониката им която е проблемна).
  • 25 Генчо

    1 0 Отговор
    да ама е нелегално да го ползваш
  • 26 Азазел

    4 1 Отговор
    Каква е тази максимална скорост от 25 км/ч в голяма част от Европа?
    То класическото колело е по-бързо. И по-полезно.
  • 27 незнайко

    0 0 Отговор
    Не мога да повярвам ! Велосипед с ДВЕ ВЕРИГИ !!! Това ли е най новото им СКЪПО изобретение ??? Вече съм правил три велосипеда с БАФАНГ мотори и задни вътрешни японски скорости което е изключително удачно !!!