Last news in Fakti

12 Септември, 2021 11:00 5 808 18

Умни очила от Facebook под марката Ray-Ban (ВИДЕО)

  • ray-ban-
  • facebook-
  • очила

Очилата са проектирани в три популярни модела на Ray-Ban: Wayfarer, Round и Meteor

Умни очила от Facebook под марката Ray-Ban (ВИДЕО) - 1

Facebook си партнира с Ray-Ban за пускането на интелигентни очила Ray-Ban Stories. Иновацията вече беше обявена през август 2021 г. по време на тримесечния отчет за приходите от изпълнителния директор на компанията Марк Зукърбърг.

Както обещаха разработчиците, очилата Ray-Ban Stories няма да имат дисплеи и не са позиционирани като очила с разширена реалност. Междувременно новият продукт ще ви позволи постоянно да поддържате връзка и да използвате вградения микрофон, високоговорители и камери, за да изпълнявате задачи, които преди това се решаваха единствено от смартфон.

Сега можете да правите снимки с Ray-Ban Stories с помощта на две 5-мегапикселови камери, вградени в рамката на очилата. Продуктът предлага заснемане на снимки с разделителна способност 2592x1944 и заснемане на видео с резолюция 1184x1184 при 30 кадъра в секунда. По време на снимането светва диоден сигнал над камерата, което няма да позволи шпионски снимки. Камерите с пространствено разположение ви позволяват да създавате триизмерен 3D ефект върху снимките. За работа с камерите чрез смартфон се използва приложението View Facebook.

Умни очила от Facebook под марката Ray-Ban (ВИДЕО)

Можете да слушате и музика с Ray-Ban Stories, като използвате високоговорителите, вградени в рамката в областта зад ушите. За управление се използва сензорен панел също интегриран в рамката, който ще позволи не само регулиране на силата на звука, но и преминаване от една музикална композиция към друга. Можете да говорите по телефона и да записвате аудио, докато снимате видео с помощта на трите микрофона.

За да контролирате Ray-Ban Stories, можете да използвате и гласовата команда: „Hey Facebook ...“ и да кажете на устройството да започне да прави снимки, да заснема видеоклипове или да записва аудио файл. Командите на Facebook Assistant обаче са достъпни само на английски език.

Очилата са проектирани в три популярни модела на Ray-Ban: Wayfarer, Round и Meteor, които могат да се доставят както като слънчеви очила, така и с оптични лещи. Към кмплекта има и елегантен и компактен калъф с включен USB-C кабел за зареждане, който се използва за съхранение и зареждане.

Устойчив на пръски, прах и вода. С помощта на приложението View Facebook потребителят може да прави снимки и незабавно да качва своите снимки и видеоклипове в популярни социални мрежи. Новият продукт в момента се предлага в магазините на марката Ray-Ban в САЩ, Великобритания, Италия, Австралия, Ирландия и Канада и онлайн на сайта на Ray-Ban. Цената на умните очила започва от $ 299.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pbdan

    8 2 Отговор
    Тъп поглед от умни очила.
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    14 3 Отговор
    ЦРУ пуска на пазара залежалата си продукция 😃😃😃
  • 3 Конаре

    7 2 Отговор
    Ако ви гледа нагло негъче с халка в носа и огромни слънчеви очила, не му давайте левче.
    Това може да се окаже капан на Цукерберг (или друг берг) че сте предубеден терорист нацист.
  • 4 Механик

    10 3 Отговор
    Умни очила за безумни шилета! (снимката го доказва)
    Тичайте шиленца на умните очЕла, докато не са се свършили. Теглете кредити и купувайте, че не остнаха.
    Тоооплииииии!!! Парят, паряяяят!
  • 5 Мемфис

    2 15 Отговор
    До автора на статията:
    Тези, които създават някакво ноу хау се казват КОНСТРУКТОРИ! Разработчици има в Русия, където разработват планове как да отровят или убият някого.

    Коментиран от #6, #9, #12

  • 6 БАЙ Х@Й ‼️

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мемфис":

    До автора на пост 5! А ти замислял ли си се , как така разработчиците имат страшно смъртоносно ОВ и не успяват да убият нито Скрипал , нито Навални ? Или как така знаеха , че Украйна ще промени посоката и височината на един самолет , че да го чакат на уреченото място ? А може би няма С КАКВО да се замислиш ‼️
  • 7 Demonaz

    7 0 Отговор
    Скоро задължително очила заедно с маските. Важно е на рекламата да е афроромка.

    Коментиран от #10

  • 8 Студопор

    9 2 Отговор
    Писна ми всички реклами и рекламни постери да са с черни. Това е дискриминация. Отказвам да си купувам продукт, рекламиран от черни.
    Нямам нищо против други раси, дразни ме манталитета, че ак една реклама е с бели модели - това е расистко. Не е!!
  • 9 КоиловциBG

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мемфис":

    Правиш ли разлика между разработка/конструиране и НОУ-ХАУ?
    Изобщо, понятието ноу-хау, известно ли ти е какво значи?
    Ноу-хау (от англ. Know-How), означава ЗНАМ-КАК.
    Примерно, аз знам как да запаля огън, дори и да нямам запалка, а ти не знаеш. Тогава аз срещу сумата "А" или дори без пари, ти казвам, че трябва да вземеш две сухи клечки и да ги търкаш бързо и енергично една в друга. Е това е ноу-хау.
    Ето, имам ноу-хау, но не аз съм измислил как се прави това. Измислил го е ОТКРИВАТЕЛ/ИЗОБРЕТАТЕЛ.
    В случая става дума за устройство/машина в която се съчетават различни модули по такъв начин, че да правят едиквоси. Така, че е употребена правилната дума РАЗРАБОТЧИЦИ/КОНСТРУКТОРИ. Когато тия пичове създадат устройството и то успешно работи, тогава те вече ще ЗНАЯТ КАК и ще имат ноухауто, за което ти говориш.
    И не разбрах, каквообщо има Русия тука? Нима в САЩ несе убиват всекидневно като телета? Нима там никой не мисли лошото на другия и не крои планове да го премахне?
    Или просто, ако няма думата Русия, няма да получиш шекелче ?
    Най-вероятно е последното.
  • 10 pbdan

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Demonaz":

    Еее, може пък тая на снимката да е главния конструктор на умните очила - инженер-девелопмънт.
  • 11 пациент

    6 2 Отговор
    това, което носи на носа си плашилото на снимката, на село му казваха белчуг. метална халка, която се слага на зурлата на прасето, за да не рови градината.
    та, така.
  • 12 Зиновиев

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мемфис":

    Много странни хора с комплекси има, а ти си точен пример за това. Анонимен коментатор тръгнал да учи журналист как се пише. ми стани ти журналист и пиши, но от вкъщи пред компа и задължително анонимен си е по-добре, нали? Освен това точно ТИ пишеш пълни глупости, а статията е написана доста добре.
  • 13 хах

    2 2 Отговор
    С тези очила всеки глупак ще изглежда умен.
  • 14 Миро

    4 0 Отговор
    Истината е в каска или шлем. Филтриране на въздуха, интернет,слушалки и всички екстри както при пилотите на изтребителите.
  • 15 факт

    0 0 Отговор
    Обречена тъпотия - първо ,че формата на очилата е индивидуална за всяко лице - на много хора точно този модел очила не отива .Отделно формата на този модел рейбан е ужасно стара - рискуваш да ходиш с някакви ретро измислени очили ! Трето - в тези очила няма абсолютно нищо революционно - сложили са една глупава камера и едни слушалки ,които ще пуснат на една космическа цена- ах ах ах ах колко високо технологично ще падна !

    Коментиран от #16

  • 16 Миро

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "факт":

    Кое е и космическо на цената? Очилата ми тънка лайсна са по скъпи .
  • 17 GDPR

    1 0 Отговор
    Къде отиде GDPR? Кой събира данни, кой ги обработва? За сигурност не може, а за пазарни проучвания може?
  • 18 Ром ама кубински

    0 0 Отговор
    Бих си купил умни очила които събличат жените виртуално.Но пък има една неприятна подробност все ще съм ........Така,че за сега съм пас.