Last news in Fakti

10 Октомври, 2019 13:26 6 725 16

Facebook прави невъзможно премахването на приложението от телефона

  • facebook-
  • приложение-
  • смартфон
Facebook прави невъзможно премахването на приложението от телефона - 1

Facebook сключи редица сделки със Samsung и други производители на смартфони с Android, за да направи невъзможно хората да изтрият приложението. Сделките, отчетени за първи път от Bloomberg, означават, че приложението Facebook идва предварително инсталирано на устройства и може да бъде само деактивирано, но не и изтрито.

Не е известно колко сделки са направени с компании, но засегнатите устройства включват и Samsung Galaxy S8. Приложения, които са предварително инсталирани на смартфоните, които в индустрията се наричат bloatware или crapware, са често срещана характеристика на телефоните с Android, макар че обикновено са свързани с производителя на устройството.

Включването на приложения в операционната система по този начин често се разглежда като не конкурентоспособно и преди това е довело до анти тръстови проучвания срещу техническите фирми. Facebook отказа да разкрие колко споразумения са сключени и не даде допълнителна информация за финансовия характер на споразуменията.

Facebook прави невъзможно премахването на приложението от телефона

Говорител на Facebook заяви, че сделките са сключени, за да дадат на потребителите на Android "най-доброто" изживяване с телефона. Говорителят каза, че когато деактивира приложението действа по същия начин, както когато е изтрито, което означава, че не събира данни и не изпраща информация обратно във Facebook.

Това е малко вероятно да осигури спокойствие на потребителите на Android, предвид последните разкрития за практиките на събиране на данни във Facebook. Доклад на Privacy International миналата седмица разкри как фирмата следи потребителите на Android, дори и да нямат акаунт във Facebook.

След като анализира 34 популярни Android приложения с потребителски бази между 10 и 500 милиона, благотворителната организация установи, че 23 от приложенията изпращат данни във Facebook в момента, в който потребителят ги отвори. В доклада се посочва: „ Facebook рутинно проследява потребители, непотребители и излезли потребители извън неговата платформа чрез Facebook Business Tools.

Facebook прави невъзможно премахването на приложението от телефона

Разработчиците на приложения споделят данни с Facebook чрез Facebook Software Developer Kit (SDK), набор от инструменти за разработка на софтуер, които помагат разработчиците да изграждат приложения за конкретна операционна система." Facebook заяви, че споделянето на данни е "често срещана практика за много компании" и че това го прави по "прозрачен начин".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    37 3 Отговор
    Xiaomi и други реномирани китайски марки имат телефони с чист Андроид, никой не е длъжен да търпи приложения, които не ползва. Предполагам и на децата е ясно, че дори деактивирано, приложението пак ще си събира данни.

    Коментиран от #9

  • 2 Този

    18 0 Отговор
    Предлагам на Фейсу да направят така че, като си купиш нов Андроид(демек проследяващо устройство което работи на всички нива, разбирайте камери GPS-и, банкови сметки, пароли и сие). Като го насочиш към лицето си, или чрез пръстов отпечатък, щото и това го имат не се заблуждавайте, да си влиза директно в профила на абоната. Така няма да има скрито покрито и ще зачеркнем думата конфиденциалност от световния речник
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Аз само

    6 4 Отговор
    да попитам,може ли да се инсталира това Фейсбук приложение на моята Нокиа 3310 и ако може ще е просто супер,много яко фантастично.Ах,единствена мечта ми е в живота.Ще си целувам тухлофончето бе.Направо ще се преродя.

    Коментиран от #7

  • 6 Bubbles

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "Опит":

    И на ме ми се случи това, профила на приятелката ми го бяха блокирали нещо, и за да го отблокират искаха снимка на личната й карта.
    Естествено получиха среден пръст. Тряя да си много загубено същество за да си пратиш лината карта на някакъв си сайт.
    Регистирираш си нов профил ако ти е толкова важно да го ползваш и айде у лево.

    Лично аз във фейсбук не влизам, само ако ме потърси някой през чата му отговарям и до там.
    Също мисля че на фейсбука времето му изтича, станал е твърде тромав, пълен е с помия а и всичките тия скандали със следенето...

    Коментиран от #11

  • 7 7890

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Аз само":

    Няма никакъв проблем да си инсталираш Фейсбук на Нокия 3310.Аз съм си инсталирал, а на жената инсталирах на Бенефон Сигма Голд.

    Коментиран от #13

  • 8 Мартин

    4 2 Отговор
    Невъзможно е за невежите, при повечето телефони с андроид може да го махнеш за не повече от 20 секунди.
  • 9 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "zeus":

    Всички приложения на Гугъл работят по същия начин, лошото е когато си принуден да ги ползват по професионални причини.
  • 10 NE na FB

    11 0 Отговор
    крайният продукт на ФБ - СТЕ ВИЕ.
    трийте аппа и акаунта !
  • 11 Уйки

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Bubbles":

    Така е, тоя наш народ е загубен... От главата до петите. Герб подписват през 2018 г. споразумение с 4 държави за сзвободен обмен на биометрични данни, лични документи данни и други. Всеки може да ти ползува данните. А ДАНС пръста си не мръднаха да сфитат виновните.... Че то родните служби и институции са срещу нас, та Фейса ли ще ни подмине?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 qwerty

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "7890":

    Тук колко ли души знаят сигма голд или Бенефон Драгон?
  • 14 Az imam nokia ot starite s fenerche bez

    3 0 Отговор
    Bez gps i bez cveten display. Vse po- chesto q izpolzvam sled nad 15-16 godishen prestoi w shkafa. Interesnoto e che bateriqta presi dyrjeshe 16 dena a sega 13-14
  • 15 Рашка с прашка и с фейс

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "асдадса":

    Напротив, това е един от начините по които, Фейсбук иска да докажете самоличността си.

    Коментиран от #16

  • 16 322

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Рашка с прашка и с фейс":

    Опази Боже, като тоя повече да не се раждат у света, не в Бг, а у света!