Last news in Fakti

31 Август, 2011 18:06 1 569 0

Перална машина икономисва вода

  • анкара-
  • турция-
  • перална машина-
  • пести вода

Употребената за пране вода не отива в канализацията, а в тоалетното казанче, откъдето се използва по предназначение

Турски дизайнер създаде иновативна перална машина, която позволява да се ползва употребената за пране вода в тоалетната, съобщи GreenTech.bg

Идеята на WashUp, разработена от Севин Кошкун, е проста – използваната вода не отива в канализацията, а се събира в тоалетното казанче, за да се ползва по предназначение.

Конструкцията на машината позволява монтаж директно над моноблока, в резултат на което се пести и място.

Напоследък дизайнерите се надпреварват да предлагат иновативни концепции за еко съоръжения. Подобни уреди изглеждат ефективни, но за да станат масово използвани трябва сериозна поддръжка от производителите и разбира се – конкурентни цени.

Едно от последните изобретения в областта е Eco-bathroom – нова концепция за вана и мивка от дизайнера Майкъл Песос. Както при WashUp, използваната вода не отива в канализацията, а в тоалетното казанче.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА