Last news in Fakti

15 Декември, 2021 18:33 2 487 19

Tesla вече може да познава и изтъркани гуми

  • tesla-
  • гуми-
  • износени гуми

Автомобилите от марката получиха интересна нова функция

Tesla вече може да познава и изтъркани гуми - 1

Собственици на Tesla съобщиха за интересна функция, която колите им са получили след последния ъпдейт на автомобилите от тази седмица.

Ако колата прецени, че някоя от гумите ви е износена или с различна дълбочина на протектора в сравнение с другите гуми, на таблото се показва съобщение, което ви приканва да проверите и замените износената гума.

Tesla вече може да познава и изтъркани гуми

Не се споменава как точно работи системата, но най-вероятно тя отчита въртенето на гумите чрез някои от сензорите на системите за сигурност и ако диаметърът на гумите се промени с износването на грайфера, тя показва предупреждението.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    9 8 Отговор
    А собствениците толкова ли са прости че да не могат да си преценят грайферите ?

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    3 7 Отговор
    И колко ще струва на щастливите поклонници това удоволствие? Има няма 1000 долара за нещо, което се проверява на всяко ГТП, всяка година.

    Коментиран от #6

  • 3 РЗС

    4 5 Отговор
    изчакайте да почнат да ги хакват само, е тогава ще стане интересно. терорягите дори няма да има нужда да влизат в страната, само интернет да има и много камикадзе - теслярки
  • 4 гост

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Пилот на Ферари":

    Ами сигурно след като имат акъл да изкарат сто и кусур хиляди за кола и няколко пъти по толкова за други неща , щото там никой не си купува кола за повече от 10% от доходите си , най-вероятно са доста по-умни от теб и дружките ти , ама ти не губи надежда , все някой трябва и да е прост , просто си изтеглил късата клечка , хаха !!

    Коментиран от #9

  • 5 КОВИД ИДИОТ

    5 4 Отговор
    ТИЯ ЧАЙНИЦИ СИ ГИ ТЪРКАЛЯЙТЕ ИЗ УСА
  • 6 Мммммм

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    При Тойота е с пари (за справка, статията за Тойота с абонамент за старт на двигателя), при Тесла е без пари!
  • 7 ComfortablyNumb

    3 3 Отговор
    Ще е интересно ако зомбита на Тесла почнат да разпознават партенките на Мъски!?
  • 8 no name no face no number

    2 6 Отговор
    Да си ги завре в багажника тази антикола
  • 9 no name no face no number

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Богатсвото няма нищо общо с акъла. Просто са тарикати прецакват за да печелят. Няма честни бизнесмени в капитализма.
  • 10 Въпросче

    5 2 Отговор
    А може ли да разпознае колко ми е изтъркана п...ата😁😁😁😁😁
  • 11 Стига

    5 3 Отговор
    С тия тесли вече.Истинските коли бяха до началото на 21-ви век
  • 12 Анонимен

    2 1 Отговор
    Става въпрос за мека гума, а не за износена.

    Коментиран от #13

  • 13 Бъркаш

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Те и сега са си със сензори на колелата, за налягане в гумите! Това тук е за грайфера!
  • 14 РЗС

    5 1 Отговор
    не съм особено сигурен дали системата ще работи правилно, защото след време може да се промени геометрията на предната ос(поради дефектирали гуми след време, или поради влияние на пътя) и гумите да се износват неравномерно, дали теслата ще засече едно такова неравномерно износване не се знае. При такова трябва да се настрой нова геометрия и гумите да си се износват както трябва, дали това е помислено не се знае, щото ако не е гумите ще се търкат повече във външната или вътрешната страна и сензорите ще засичат средата и няма да хванат неравномерното износване. трябва да се обясни дали хваща такива разлики.

    Коментиран от #15

  • 15 Този

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "РЗС":

    Е нали това пише в "статията". Ако някоя от гумите се износи, системата ти казва да я смениш. А бай гламур хамериканчето ще я смени веднага. И какво става в крайна сметка, три стари и една нова гума, баланс йок.

    Коментиран от #18

  • 16 сега ще ви кажа

    1 0 Отговор
    за свирките на мъски.Правиш 20 казваш, че са 1000бр. след един ден си изписваш на сайта изчерпана наличност и тези 20 свирки ги пускаш по 2500$ и оп в джобата 50 000$ защо да прави човека 1000бр. като и те струват 50 000$.Който си го може си го може.Масовият човек е балък и не мисли.Сега разбрахте ли как се става милярдер.:)
  • 17 сега ще ви кажа

    0 0 Отговор
    продължение!Но има едно НО!
    За да направиш пари първата стъпка е да откраднеш.Най-лесно се краде от бедни глупаци или бедни правежи.След това ставаш легален и си правиш мил. и разказваш как си имал 5лв. от тях си направил 100лв.със стоте лв.си заминал при приятел за да му искаш 1000лв. и си станал милярдер.Пари се правят с акъл и нещастието на глупаците.Богат не се става с работа а с
    акъл.Късмета не съществува който има акъл има (късмет), който няма работи за този с акъла и му завижда уж за късмета.Мозъка на масата хора работи по-много глупав начин и за това са бедни.Ако видят, че нещо се купува,свършва или си вдига цената ще напрявят всичко възможно да го купят и теглят кредит дори.Другата полвина въшкари пък ще го купят сам и само да ги видят,че имат висок статус, и ще се бъхтят да плащат цял живот.Умните ще се концентрират как да направят повече пари и за тях няма да има значение, че след време ще платят по-висока цена защото ще го направят в кеш.Лек ден!
  • 18 Jacques Yves Moineau

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Този":

    Е нищо де...нали като смени три пъти една и съща гума, най накрая ще се усети че има някаква друга повреда 😀

    Коментиран от #19

  • 19 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Jacques Yves Moineau":

    Няма да се усети. Това е американец. Той прави това, което му каже телевизора.