Last news in Fakti

24 Декември, 2021 11:17 4 659 8

Нов монитор с нетрадиционно съотношение на страните 16:18

  • монитор-
  • дисплей-
  • lg-
  • 16:18

За потребители, които се нуждаят от два монитора, инженерите на LG са подготвили оригинално решение

Нов монитор с нетрадиционно съотношение на страните 16:18 - 1

Новият дисплей на LG e с нетрадиционно съотношение на страните 16:18, което ви позволява да разделите екрана на два вертикално подредени дисплея. Моделът е наречен DualUp и според разработчиците представлява напълно нов формат за монитори. Инженерите на LG твърдят, че новият монитор има същата площ на екрана като два 21,5-инчови дисплея.

Новият DualUp монитор (моделът на LG 28MQ780) получава 27.6-инчов дисплей с резолюция 2560 × 2880. Максималната яркост на изображението е 300 нита, съотношението на контраста е 1000:1, а покритието на цветовото пространство на DCI-P3 е 98%.

Нов монитор с нетрадиционно съотношение на страните 16:18

Удобната стойка Ergo, включена в пакета DualUp, ще ви позволи да инсталирате монитора на почти всяка работна повърхност и маса. В допълнение към производителността и креативността, предлагани от оригиналния форм-фактор DualUp, разработчиците твърдят, че дисплеят с двойна височина има и ергономични предимства.

Потребителят прави по-малко движения на главата в хоризонтална посока и тези движения се считат за основна причина за умора и болка във врата. Оригиналният дизайн ви позволява да изпълнявате няколко задачи наведнъж, докато проследявате, например, Slack, Microsoft Teams и други приложения. Според инженерите новият дисплей е идеален за видео редактори.

Нов монитор с нетрадиционно съотношение на страните 16:18

Друго ново допълнение, което LG ще представи на CES 2022 през януари, е 32-инчов дисплей, наречен UltraFine, със съотношение 16:9 и 4K резолюция. За първи път UltraFine дисплеят използва Nano IPS Black панел, способен да предостави възможно най-реалистичните черни цветове. По-подробни технически параметри на новите монитори ще бъдат представени на CES 2022.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Телевизор

    4 6 Отговор
    Опера 💞💞💞💞
  • 2 ddddd

    8 6 Отговор
    Бо.лук

    Коментиран от #3

  • 3 Боклук

    9 7 Отговор

    До коментар #2 от "ddddd":

    е за тебе дето още гледаш канал 1 на кинескопа. Това е за хора които ще го ползват за работа тоя монитор. Аз чертая на аутокад противопожарни инсталации и ще е много полезен монитора. Не е за такива като теб дето висят по цял ден в елмаз.ком :-D
  • 4 Гост

    7 5 Отговор
    Човешките очи са направени да виждат на широко, не на високо.
  • 5 Гей Билтс

    4 7 Отговор
    Това "изобретение" единствено доказва каква нелепост е да ползвате повече от един монитор едновременно на едно ПЦ.
  • 6 бай Иван

    3 1 Отговор
    Изглежда по-удобно от монитори един до друг.
  • 7 3мон

    0 2 Отговор
    Мисля че отделни монитори е по-добре. Това също си има някои предимства. И само да уточня ползвам 3 монитора на 1 pc от над 10 г. Доста са полезни за работа
  • 8 незнайко

    1 1 Отговор
    Това е ненужно . Ако на някой му трябват два екрана ще си купи два монитора и ще ги прихване един над друг .