Last news in Fakti

14 Януари, 2022 18:31 3 258 13

Вече има втори iPhone с USB Type-C порт

  • iphone-
  • usb type-c-
  • apple

Въпреки промените, смартфонът е запазил водоустойчивостта си 

Вече има втори iPhone с USB Type-C порт - 1

В края на изминалата година студентът Кен Пилонел показа първият в света iPhone с USB Type-C порт, който на по-късен етап успя да продаде за рекордна сума от 86 хиляди долара. Сега друг специалист е тръгнал по неговите стъпки и показа собствен проект със същата цел.

Вече има втори iPhone с USB Type-C порт

Вторият преработен iPhone с USB Type-C порт е дело на Гернот Йобстл и подобно на първото устройство, предлага пълна функционалност по отношение на зареждане и пренос на данни.

Вече има втори iPhone с USB Type-C порт

Разликата с проекта на Пилонел, обаче се крие в малък карбонов детайл, който прави захващането на самия конектор много по-здраво и по този начин запазва водоустойчивостта на iPhone-a. Йобстл заяви, че също иска да продаде устройството, но за сега все още не е решил за каква сума би се разделил с него.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    10 3 Отговор
    Мазало! Абе ZTE от три или повече години пуснаха телефон без дупки за зарядни и подобни и без физически бутони. Сега е време Епъл да се изживеят като иноватори и инициатори и те да пуснат такъв и всички да ги последват хем и ще им се реши проблема с лайтинг порта! Хеем ще продават магнитните зарядни повече, а пък и ще се принудят да настигнат всички останали дето вече зареждат с над 55w дори без кабел. Те сега с кабел макс 30w зареждат..смешна работа

    Коментиран от #2, #4, #5, #6

  • 2 гост

    9 11 Отговор

    До коментар #1 от "хаха":

    Ами смешна , не смешна , ама само от продажбите на СЛУШАЛКИ са изкарали два ПЪТИ повече от целия оборот на "иновативния" ти ZTE , за телефони няма да казвам , че там само един магазин от техните е продава повече от любимите ти китайци ! И да , когато Епъл пуснат телефон без бутони , тогава ще стане популярен , ако ще китайците да са пуснали такъв 10 години по-рано , щото китайския е просто слушалка БЕЗ пълнеж , който е най-важния , вденете го най-после , Епъл се купува заради съдържанието и общността на Епъл , а не заради бутони и портове !

    Коментиран от #3

  • 3 xaxa

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Тооочно този отговор очаквах :). Хахахаха чак ми става жал... а защо ми става жал някой ден като "прогледнете" ще разберете и сами ще си псувате тез де години са ви изстисквали и промили мозъчетата. Именно псевдо иноваторите-плагиати Apple знаят, че зад тях седят нищо неподозиращи жертви и винаги ще могат да си ги цакат както искат пък те ще се радват от своя страна и така алчните ще печелят на ваш гръб :) . Даде пример за слушалките , пробвал съм ги и звука им беше как да кажа...крайно неоправдан за цената, но пък те ви хващат в капана с кооолко лесно се свързвали със любимата ви играчка наречена iphone , хах.. Тъй ли не разбрахте, че ви имат за глупаци ?! Не е луд тоя де яде баницата а тоя де им я дава:)
  • 4 шуме

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "хаха":

    Виж си софтуера. Виж си телефона колко е бъгав. Виж по колко време изкарват и какви нерви ви носят. Верно сте зомбита. И всичко заради болшевишката ви омраза към Америка. Това НРБ ви е промило малките мозъчета.

    Коментиран от #10, #11

  • 5 Иванов

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "хаха":

    Наясно ли си , че колкото с по-голям ток ( по-бързо) зареждаш една батерия, толкова повече скъсяваш живота и?
    Не виждам кво те греят тия ватове.
    Иначе - болкучаците на ZTE , никога няма да бъдат по- качествени или иновативни от Епъл. Точка.

    Коментиран от #8

  • 6 Иванов

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "хаха":

    И като е толкова яко тва ZTE и то на 3 години, що не съм го виждал и не познавам нито един човек , дето има ZTE?
    Дай поне името на модела , до го видим и ние, щото може да е било световен фурор , но явно сме го пропуснали.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 xaxa

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    Тъй и не разбрахте...че не е въпроса в това , че е нечуван модел :) а ,че алчните пак ще плагиатстват. Зомбитата са си зомбита ...не вдяват
  • 8 xaxa

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Аз пък се смея като си зареждате великите телефони на ден по два пъти ПОНЕ след първата година употреба :) и то по 45345334 часа! Пък аз се кефя как ми е зареден телефона за отрицателно време :) и за тия пари вземам втори тел за разнообразие ако щеш :) и пак си имам нов тел с нова батерия и то не някви андроиди спекли за по 300 лв. До коментар 4 тва е само в твоята глава :) мен до ся не са ми правили проблеми. Живееш в 2010 още
  • 9 :))

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    Колегата се бърка със Meizu Zero. ZTE пуснаха първия телефон с камера под дисплея. Мисля Meizu Zero беше модел от 2019
  • 10 Христо

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "шуме":

    Гледам си четири годишния андроид, гледам му софтуера, гледам му бъговете и с добри чувства се сещам за момента в който се разделих със тогавашния ми телефон iphone 7 plus 256gb. Та какво друго да видя, че да взема се се осъзная колко съм се прецакал? Точно с айфона с те най-лъгани и прецакани па ти ми хвали съдържанието колкото щеш, аз от там идвам.
  • 11 Хонор

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "шуме":

    Honor play ,модел 2018. Преди година имаше ъпдейти на HMS. След тях телефона работи по-бързо, отколкото като беше нов. Няма никакви проблеми. Батерията издържа ден. От близо година жената издевателства над него с какво ли не- приложения за пазаруване, тежки фитнес приложения, соц мрежи... работи безупречно.
  • 12 Голям Слон

    2 3 Отговор
    :-))) Очакван спор! Всеки си знае своето и защитава избора си, все едно компанията е на баща му. Дори не на баща му, а своя лична - една такава дългоочаквана и изстрадана идея да създадеш нещо незаменимо, уникално и модерно. Епъл има почти толкова недостатъци, колкото и всеки един телефон с Андроид. Голямата разлика идва от това къде е качен този Андрод. За нищо на света повече няма да си причиня Леново, Моторола и прочие. Както много пъти съм казвал, сменям телефоните и не робувам на марки и софтуери. Сега съм с Епъл и Самсунг. И това май е идеалната среда :-)
  • 13 Факт

    5 1 Отговор
    А бе верно ли тия не са с USB порт? Начи умниците с айшит си носят зарядното с тях.