Last news in Fakti

12 Май, 2022 11:30 2 929 11

Прегряващи процесори причиняват сериозни проблеми за Tesla

  • tesla-
  • model s-
  • model y-
  • проблем-
  • сервизна акция-
  • процесор-
  • прегряване

Близо 130 хиляди коли са засегнати от проблема

Прегряващи процесори причиняват сериозни проблеми за Tesla - 1

Tesla обяви поредна сервизна акция, като този път проблема засяга близо 130 хиляди автомобила, произведени през тази и изминалата година. Конкретно акцията засяга всички Model S произведени между 3 февруари 2021 година и 28 април 2022 година, Model 3 произведени между 8 декември 2021 година и 2 май 2022 година, Model X произведени между 8 юни 2021 година и 30 април 2022 година, както и всички Model Y произведени между 18 октомври 2021 година и 2 май 2022 година.

Прегряващи процесори причиняват сериозни проблеми за Tesla

Първоначалните симптоми за проблема са се появили в края на 2021 година, когато по време на регулярен тест от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата са открили проблема с прегряването. След вътрешна проверка от Tesla, инженерите на Мъск са открили, че проблемът е свързан с процесора на инфотеймънт системата, който не се охлажда достатъчно по време на бързо зареждане или подготовка за бързо зареждане.

Прегряващи процесори причиняват сериозни проблеми за Tesla

В началото на тази година, клиент е оставил своя Model S поради подобен проблем, който е рестартирал системата на колата, докато тя се е зареждала. В следващите месеци са се появили други подобни случаи. На 3 май от Tesla са разпространили софтуер, който да помогне с контролирането на температурата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НА ТЕСЛАТА ДРЪЖКАТА

    12 4 Отговор
    ТОВА СА ПРОЦЕСОРИ, ПРОИЗВЕЖДАНИ ОТ ИЛОНЧО ТЕСЛАРЯ!!! И АЗИ ИМАМ НЕКОЛКО ТЕСЛИ У ДОМА НО СА БЕЗ ПРОЦЕСОРИ И НЕ ЗАГРЕВАТ!
  • 2 Ала бала

    7 1 Отговор
    Баба Пена от село горно надолнище къде да закара колата на сервиз
  • 3 Дърводелец

    11 1 Отговор
    Моите тесли не загряват,защото са с охлаждане.
  • 4 Този

    16 2 Отговор
    За да накараш един процесор да се охлади със софтуер трябва да намалиш мощността му. И тесларите и самсуняците са прибегнали до един и същи приом
  • 5 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 1 Отговор
    Слагайте вентилаторчета! Едно време слагахме на Москвичите в купето и ни охлаждаха 😀😀😀
  • 6 Turbo

    19 3 Отговор
    Детски болести дами и господа!Списъка с детските болести на Тесла стана доста дълъг.На "детето" май му трябва ТЕЛК.
  • 7 Дървар

    13 1 Отговор
    Аз охлаждам процесора на брадвата със студена бира.Като загрея,пия една ледена бира за охлаждане.
  • 8 Гост

    8 2 Отговор
    Тъкмо тесларите ще се топлят от топлината излъчвана от процесора.
  • 9 Адски сериозен проблем

    9 4 Отговор
    Заглавието както винаги кърти и няма нищо общо със статията или с реалността.

    Сериозните проблеми на Тесла са, че на 58 собственика им е замръзнал екрана по време на бързо зареждане и не са могли да гледат ютуб и Фейсбук по време на зареждане и това им е било сериозния проблем, който е по-сериозен от края на света.

    Този процесор е с водно охлаждане и от Tesla са решили да ползват отпадната му топлина за подгряване на батерията преди бързо зареждане.

    Сега са направили така, че процесорът да остане в студения кръг на охлаждането със софтуерен ъпдейт, който е минал преди една седмица и детската болест е решена и е в миналото, но тук се опитват да я изкарат края на света и фалита на Тесла, заради причинено неудобство на 58 клиента от прегрял процесор който дори не е изгорял.

    В същото време тук не прочетохме и думичка за стотиците случаи, когато клиенти на general motors и hyundai не са имали проблеми с гледането на телевизия в хола си, докато при бавно зареждане в гаражите батериите им са прегрява ли и са запалвали както автомобила така и гаражите им, а проблемът не е оправен след поредица от истински сервизни акции в сервиз и се наложи да заменят батериите на всички произведени електромобили за няколко години назад. Ама това е дребна работа за която са сметнали, че не е нужно да ни информират
  • 10 Гост

    5 2 Отговор
    Тесларите ще си пекат филийки на процесора.
  • 11 Айкю 1

    4 2 Отговор
    Несполучиха с аифон, също с тесла скоро и с роботите затпва света ще бъде превзет от роботи заради некадарници като американците
    Но най важното е да носию аифона и да сме баровците ;)