Last news in Fakti

23 Юни, 2022 15:33 5 677 5

Нови технологии за Toyota Rav4 в Европа

  • toyota-
  • rav4-
  • технологии-
  • инфотеймънт

Кросоувърът получи нова инофтеймънт система и дигитален километраж с повече функции

Нови технологии за Toyota Rav4 в Европа - 1

Петото поколение на Toyota Rav4 бе представено през 2018 година, а през изминалата 2021 година получи разкрасителни процедури, изразяващи се в лек фейслифт. Сега популярният кросоувър бе подложен на още промени и се сдоби с нови технологии, които да му помогнат в битката с основните конкуренти. Те засягат главно интериора, като единствената промяна във външността е добавянето на цвят бяла перла за по-високите нива на оборудване.

Нови технологии за Toyota Rav4 в Европа

Промените в интериора засягат главно инфотеймънт системата, която е получила нов 10.5-инчов сензорен екран с по-висока резолюция, познат ни от обновените Corolla и Corolla Cross. Серийно тя поддържа Android Auto и Apple CarPlay, както и вградена навигация с данни за трафика в реално време, паркинги, разпознаване на знаци и данни за времето.

Нови технологии за Toyota Rav4 в Европа

Допълнително Toyota предлага и четири годишно обновление на софтуера чрез интернет, както и отдалечени функции като отключване, заключване и други чрез приложението MyT. Нов е и дисплеят пред водача, който е с размер от 12.3-инча и предлага различни конфигурации. Системите за подпомагане на водача също са обновени и подобрени.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знайко

    9 3 Отговор
    Според мен дигиталния километраж, горивомер, термометър, оборотомер... не е по-добър от аналоговия. Самият факт, че копира изгледа на аналотов е доказателство за това. Не съм против дисплеите, просто един не много голям 8-12 инчов, но и не прекалено малък в средата е напълно достатъчен.

    Коментиран от #3

  • 2 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    9 0 Отговор
    Факта, че в кокпита на самолетите замениха уредите с дисплеи, но не и копчетата, лостчетата и врътките с тъчскрийн. Говори, че копчетата, лостчетата, врътките, кормилото, педалите... трябва да останат в автомобилите. Особено тези за мигачи, аварийни, чистачки, фарове, климатик ...
  • 3 СЗО

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Знайко":

    Аналоговите инструменти отдавна не са аналогови. Така или иначе сигнала се предава електрически. Жила никой не ползва. Единственото аналогово е стрелката на уреда. Сега просто и нея я дигитализираха 😀. Друг е въпроса че ако нещо се повреди по дисплея, слагаш нов....на съответната цена.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Украинка

    0 0 Отговор
    Без китайци, не вярвам